33 operaties schaamlipkanker

Hoe meer operaties een specialist uitvoert, des te beter hij of zij wordt. Dat is aangetoond met wetenschappelijk onderzoek. Het aantal operaties dat in een ziekenhuis wordt uitgevoerd, zegt dus veel over de kwaliteit van de behandeling.

Welke behandeling u krijgt voor schaamlipkanker hangt af van het stadium en de ernst van uw ziekte. De behandeling bij schaamlipkanker bestaat vrijwel altijd uit een operatie. Vaak krijgt u na de operatie nog bestraling, mogelijk in combinatie met chemotherapie. In 2021 werden in ons ziekenhuis 33 operaties in verband met schaamlipkanker verricht. In onderstaande grafiek staat het aantal operaties in verband met schaamlipkanker van 2017 tot en met 2021.

Grafiek

Norm

De beroepsvereniging van medisch specialisten heeft vastgesteld waaraan een ziekenhuis moet voldoen om de kwaliteit te garanderen. Een van deze eisen is dat een ziekenhuis per jaar minimaal 20 operaties in verband met schaamlipkanker moet uitvoeren. Het Radboudumc voldoet ruimschoots aan deze norm.

Patiƫntenzorg Resultaten Schaamlipkanker

Schaamlip­kanker (vulvakanker)

Schaamlipkanker is een kwaadaardig gezwel in het gebied van de uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen. Het is een zeldzame vorm van kanker. De ziekte komt vooral voor bij vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 65 jaar. 

lees meer

33 operaties schaamlipkanker

Aantal operaties in verband met schaamlipkanker per jaar.

bekijk meer

Kans op overleving

De overlevingkans van iemand met schaamlipkanker verschilt per stadium.

naar kanker.nl
  • Medewerkers
  • Intranet