Wat is een Bio-elektrische Impedantie Analyse?

Een Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) is een meting waarbij wij uw vetmassa en vetvrije massa kunnen bepalen. Dit helpt ons bij het bepalen van uw voedingstoestand. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een medewerker van de afdeling Diëtetiek en Darmfalen.

Hoe verloopt de BIA?

Om de meting niet te beïnvloeden, vragen we u van te voren naar het toilet te gaan. Vervolgens ligt u 5 minuten rustig op uw rug met uw armen en benen licht gespreid.

lees meer

Hoe verloopt de BIA?

Om de meting niet te beïnvloeden, vragen we u van te voren naar het toilet te gaan. Vervolgens ligt u 5 minuten rustig op uw rug met uw armen en benen licht gespreid. We plakken een electrode op uw rechterhand en een op uw ontblote rechtervoet. Alleen wanneer u implantaten heeft aan de rechterkant van uw lichaam, plaatsen we deze electroden aan uw linker lichaamshelft. Via deze electroden sturen we gedurende een paar seconden een licht stroompje naar uw lijf. Hier merkt u zelf niets van. Aan de hand van de snelheid waarmee het stroompje door uw lichaam gaat, kunnen we uw lichaamssamenstelling bepalen.
  • Medewerkers
  • Intranet