Leefstijlverandering

Samen met de arts of verpleegkundige heb jij besloten te starten met verpleegkundige ondersteuning via beeldbellen om jouw leefstijl blijvend te veranderen. 

Je kijkt samen met de verpleegkundige of je een leefstijlverandering zou willen oppakken. Bijvoorbeeld voeding of bewegen. Je wordt begeleid om persoonlijke en haalbare doelen te stellen in wat jij aan je leefstijl wil veranderen. Het is van belang dat je zelf de doelen bepaalt en de manier waarop je ze wil bereiken. De verpleegkundige ondersteunt je hierin en begeleidt je bij het stellen van haalbare doelen. Door haalbare doelen te stellen die bij jou passen verhoog je de kans op langdurige leefstijlverandering.

Wat kun je verwachten?

De verpleegkundige neemt telefonisch contact met je op voor het maken van een eerste afspraak. Hierin legt hij of zij uit wat je van de verpleegkundige ondersteuning kunt verwachten. Vervolgens krijg je een link toegestuurd waarmee je de benodigde app kunt installeren.

In het eerste consult vindt de intake plaats. Hierin wordt gekeken welke verandering in leefstijl voor jou belangrijk is en wat de mogelijkheden zijn om deze leefstijlverandering in gang te zetten. De daarop volgende consulten ga je met de verpleegkundige aan de slag door stap voor stap kijken welke doelen haalbaar zijn. Je evalueert tijdens het consult je gestelde doelen en gaat in op wat er goed en minder goed gaat.
Tot slot kijk je met de verpleegkundige wat voor een handvaten je nodig hebt om de leefstijlverandering in stand te houden.

Duur van de verpleegkundige ondersteuning

In totaal gaat het om ongeveer 3 tot 6 afspraken. Het eerste consult duurt ongeveer 1 uur. De vervolgconsulten duren ongeveer een half uur.
Expertisecentra Late Effecten na Kanker Verpleegkundige ondersteuning

Hoe werkt beeldbellen?

Beeldbellen is een gemakkelijke manier om vanuit huis, via internet, contact te hebben met uw verpleegkundige. U heeft hiervoor een tablet of smartphone nodig. Het is handig om ruim op tijd de gratis app te installeren, zodat de verbinding op de afgesproken dag probleemloos verloopt. lees meer

Verpleeg­kundige ondersteuning

We hebben verpleegkundige ondersteuning ontwikkeld voor:
  • Je kijkt samen met de verpleegkundige welke leefstijlverandering je wil oppakken. In het kader van deze verandering stel je haalbare doelen. In totaal heb je ongeveer 3 tot 6 afspraken.

    lees meer


  • Empowerment

    Samen met de arts of verpleegkundige heb je besloten te starten met verpleegkundige ondersteuning via beeldbellen om meer in jouw kracht te komen (empoweren).  

    Empowerment is een soort bewustwordingsproces. Het gaat erom dat je probeert in je eigen kracht uit te komen en die te activeren waardoor je beter voor jezelf kunt opkomen (verhogen van empowerment). De verpleegkundige helpt je met het bewustwordingsproces en bespreekt welke doelen je hierin wil bereiken.

    Wat kun je verwachten?

    De verpleegkundige neemt telefonisch contact met je op voor het maken van een afspraak. Hierin legt de verpleegkundige uit wat je van de verpleegkundige ondersteuning kunt verwachten. Vervolgens krijg je een link toegestuurd waarmee je de benodigde app kunt installeren. In het eerste consult vindt de intake plaats. Hierin bespreken we tegen welke moeilijkheden je aanloopt in het dagelijks leven. Tijdens de intake vraagt de verpleegkundige wat je hieraan zou willen doen. In de daarop volgende consulten ga je met de verpleegkundige aan de slag om jouw potentie/kracht te vinden en die te activeren. Tijdens het laatste consult wordt aandacht besteed aan het verder uitbouwen van je ervaringen. Het uiteindelijke doel is je zelfvertrouwen te versterken.

    Hoe lang duurt het?

    In totaal gaat het om ongeveer 3 tot 6 afspraken. Het eerste consult duurt ongeveer 1 uur. De vervolgconsulten duren ongeveer een half uur.

  • Vermoeidheid

    Samen met de arts of verpleegkundige heb je besloten te starten met verpleegkundige ondersteuning via beeldbellen, in verband met je vermoeidheidsklachten.

    Verpleegkundige ondersteuning voor vermoeidheid biedt de mogelijkheid om grip te krijgen op de klachten van vermoeidheid, zodat je er minder last van hebt. We kijken samen met je naar de mogelijke oorzaken van de vermoeidheid en de gevolgen daarvan in het dagelijks leven. Vervolgens maken we een persoonlijk plan van aanpak om de vermoeidheidsklachten te verminderen.

    Wat kun je verwachten?

    De verpleegkundige neemt telefonisch contact met je op voor het maken van een eerste afspraak. Hierin legt hij of zij kort uit wat je van de verpleegkundige ondersteuning kunt verwachten. Vervolgens krijg je een link toegestuurd waarmee je de benodigde app voor het beeldbellen kunt installeren.

    In het eerste consult vindt de intake plaats. Hierin wordt geïnventariseerd welke vermoeidheidsklachten er zijn. Ook bespreekt de verpleegkundige de mogelijkheden om je verder te helpen. De daarop volgende consulten ga je met de verpleegkundige aan de slag met de klachten.

    Duur van de verpleegkundige ondersteuning

    In totaal gaat het om ongeveer 4-5 afspraken. Het eerste consult duurt ongeveer 1 uur. De vervolgconsulten duren ongeveer een half uur.

Meer informatie

Er zijn geen kosten verbonden aan de verpleegkundige ondersteuning. Ben je verhinderd? Neem dan uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op. lees meer

Meer informatie

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de verpleegkundige ondersteuning. Het gaat dan ook niet ten koste van je eigen risico.

Verhinderd?

Neem dan uiterlijk 24 uur van tevoren contact op met de polikliniek. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail of via mijnRadboud.

Contact

Annet Bongaerts
verpleegkundig consulent

Poli Later
Maandag t/m vrijdag van 8.00-16.30 uur.
(024) 361 39 53
contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet