Lopende onderzoeken FindMyApps

Over het onderzoek

FindMyApps helpt mensen met dementie meer zelfredzaamheid en sociale participatie te ervaren. Het gaat over een hulpmiddel dat het voor mensen met dementie makkelijk maakt om een tablet te leren gebruiken en om apps te vinden die passen bij hun persoonlijke interesses, behoeften en functionele mogelijkheden. Radboudumc voert in samenwerking met VU Medisch Centrum (VUmc) en Hogeschool Saxion een wetenschappelijk onderzoek uit naar de effectiviteit en kosteneffectiviteit van FindMyApps voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorger. Dit onderzoek loopt tot en met Juni 2022 en we zijn altijd op zoek naar nieuwe deelnemers.

Voor wie?

We zijn op zoek naar thuiswonende mensen met lichte dementie of MCI (‘Mild Cognitive Impairment’) en hun mantelzorger. De mantelzorger kan echtgenoot, dochter, zoon, andere familielid of vriend zijn. Beiden moeten bereid zijn een training te volgen over het gebruik van de tablet en mee te doen aan (telefonische) interviews.

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek duurt drie maanden. Alle onderzoeksactiviteiten doen we van afstand – het hoeft dus nergens naartoe te gaan om mee te doen. Alle deelnemers die geen tablet ter beschikking hebben mogen een tablet van VUmc drie maanden gratis lenen. Alle deelnemers krijgen een training over het gebruik van een tablet. Deelnemers worden geloot in de groep die de FindMyApps app gebruikt, of de groep die op de gebruikelijke wijze een tablet gebruikt. Deelnemers met dementie interviewen we telefonisch minimaal 2 keer. Interviews duren elke keer 30 minuten tot een uurtje. De mantelzorger vult 2 keer een online vragenlijst in (dat kost ongeveer 20 minuten elke keer) en worden twee keer telefonisch geïnterviewd (ongeveer 15 minuten elke keer).

Meer informatie

Lees meer over het onderzoek op onze website of in de patiëntenfolder. Ook op onze website kunt u ons nieuw filmpje over FindMyApps bekijken.

Contact en aanmelden

Als u wilt meedoen aan dit onderzoek, dan kunt u zich opgeven bij de onderzoekers. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met één van de onderzoekers:

  • Medewerkers
  • Intranet