Lopende onderzoeken Kleine evenwichtsproblemen na een lichte beroerte

Doelgroep

  • langer dan 6 maanden geleden een (lichte) beroerte hebt gehad
  •  niet in aanmerking bent gekomen voor revalidatie in een revalidatiecentrum
  • 15 minuten kunt staan zonder hulpmiddelen

Wat houdt het onderzoek in?

Graag vragen wij uw aandacht voor het onderzoek ‘Kleine evenwichtsproblemen na een lichte beroerte’ dat onlangs van start is gegaan. Dit onderzoek vindt plaats vanuit het Radboud universitair medisch centrum in nauwe samenwerking met onderzoekers van de Technische Universiteit Delft. Na een beroerte ervaren mensen vaak evenwichtsproblemen. Soms zijn deze problemen niet (meteen) duidelijk, maar merken mensen vooral dat ze vaker vallen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn.

In dit onderzoek willen we onderzoeken of er bij deze groep mensen inderdaad kleine evenwichtsproblemen te vinden zijn. Ook willen we kijken hoe deze evenwichtsproblemen kunnen voorspellen hoe vaak mensen vallen en hoe actief deze mensen in het dagelijks leven zijn. Dit willen we vergelijken met gezonde mensen. Voor deelname aan het onderzoek hoeft u geen problemen met uw evenwicht te ervaren, maar dat mag wel.

Deelname aan het onderzoek

U wordt gevraagd om naar één van de volgende locaties te komen waar uw evenwicht gemeten zal worden op een loopband:

  • Radboudumc in Nijmegen
  • Pieter van Foreest Fysiotherapie in Delft
  • Amstelland Fysiotherapie in Amstelveen

Tijdens dit bezoek zal ook een aantal gezondheidstesten worden afgenomen. Het bezoek zal ongeveer 2.5 uur duren en uw reis- en parkeerkosten worden vergoed. Na dit bezoek zal 4 keer een week lang bijgehouden worden hoeveel u beweegt in het dagelijks leven met behulp van een soort stappenteller. Ook vragen wij u om gedurende een jaar bij te houden hoe vaak u valt.

Deelname gebeurt op vrijwillige basis. Het onderzoek is goedgekeurd door de Medische-Ethische Toetsingscommissie.

Meer informatie

Bent u geinteresseerd in deelname of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met onderstaande onderzoeker van het Radboudumc.

  • Medewerkers
  • Intranet