Nieuws 1.250e patiënt Eerste Hart Hulp
27 juni 2011

25 juni ontving de Eerste Hart Hulp (EHH) van het UMC St Radboud de 1.250e patiënt. De afdeling Cardiologie nam op 1 februari 2011 een eigen EHH in gebruik, waar patiënten met vermeende hartklachten 24 uur per dag kunnen worden opgevangen en behandeld.

Klachten

De klachten waarmee patiënten op de Eerste Hart Hulp kunnen komen, zijn onder meer: pijn op de borst, hartkloppingen, kortademigheid en wegrakingen. De EHH ligt vlakbij de Hartbewaking.

Betere kwaliteit

Door deze snelle en eenduidige routing voor acute cardiologische patiënten verbetert de kwaliteit van zorg. De EHH is 24 uur per dag bemand door ervaren hartbewakingsverpleegkundigen en een (assistent) cardioloog.

Meer nieuws


FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 januari 2022

Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende interventie waarin onderzocht wordt wat het effect is van een combinatie van leefstijlaanpassingen op het denkvermogen van ouderen.

lees meer

Hoogleraar orthopedie Nico Verdonschot wetenschappelijk directeur MedTechNL

24 januari 2022

Nico Verdonschot, hoogleraar orthopedie in het Radboudumc en wetenschappelijk directeur van het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente, is benoemd tot Wetenschappelijk Directeur van MedTechNL

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet