Nieuws 1.250e patiënt Eerste Hart Hulp

27 juni 2011

25 juni ontving de Eerste Hart Hulp (EHH) van het UMC St Radboud de 1.250e patiënt. De afdeling Cardiologie nam op 1 februari 2011 een eigen EHH in gebruik, waar patiënten met vermeende hartklachten 24 uur per dag kunnen worden opgevangen en behandeld.

Klachten

De klachten waarmee patiënten op de Eerste Hart Hulp kunnen komen, zijn onder meer: pijn op de borst, hartkloppingen, kortademigheid en wegrakingen. De EHH ligt vlakbij de Hartbewaking.

Betere kwaliteit

Door deze snelle en eenduidige routing voor acute cardiologische patiënten verbetert de kwaliteit van zorg. De EHH is 24 uur per dag bemand door ervaren hartbewakingsverpleegkundigen en een (assistent) cardioloog.

Meer nieuws


Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer

Herdenking operatie Market Garden op 18 september Samen met de 82ste Airborne Divisie – je bent welkom

15 september 2023

Radboudumc staat stil bij de bevrijding van Nijmegen in 1944. Vertegenwoordigers van de 82ste Airborne Divisie, onderdeel van operatie Market Garden, nemen deel aan de herdenking.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet