Nieuws 100.000 nieuwe bewoners op het Radboudumc-terrein
8 september 2015

Op 7 september vond de officiële opening van de kasten plaats door Cathy van Beek, portefeuillehouder kwaliteit en veiligheid, patiëntenzorg en duurzaamheid van de Raad van Bestuur. Bij de opening werden verrekijkers aan de kinderen van de Dialyseafdeling uitgereikt, zodat zij tijdens het dialyseren de bijen vanuit hun bed goed kunnen volgen. Van Beek: 'Wij willen dat de duurzame Radboud manier van werken als het ware in de genen verankerd raakt en zodoende bijdraagt aan bewustwording bij medewerkers en aan houdbare patiëntenzorg. Initiatieven als deze bijenkasten dragen daar aan bij; ‘duurzaam van bouw tot bij’. Ik heb niet alleen blije reacties van kinderen gekregen, maar ook van bezoekers en medewerkers.'

De kasten worden om de tien dagen verzorgd door imkers, zij halen dan ook de honing uit de kasten. Deze honing wordt binnenkort verkocht in het restaurant van het A-gebouw. Overlast bezorgen de bijen niet. Bijen zijn alleen geïnteresseerd in bloemen en stuifmeel in een straal van twee kilometer rondom hun kast.

Meer nieuws


Bundeling Digital Health spelers regio Nijmegen

12 januari 2022

Health Valley heeft een Digital Health Guide gepubliceerd om Digital Health spelers in de regio Nijmegen en daarbuiten te verbinden.

lees meer

Verbeterde AI moet kankeronderzoek en -zorg enorme boost geven Twee ERC Starting Grants voor onderzoekers Radboudumc, Geert Litjens

10 januari 2022

Twee onderzoekers van het Radboudumc, Geert Litjens en Rogier Kievit, hebben een European Research Council (ERC) Starting Grant ontvangen. Geert Litjens ontwikkelt een compleet nieuwe vorm van AI met te verklaren resultaten en die ook zelfstandig de stap naar diagnose en prognose kan maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet