Nieuws 100.000 nieuwe bewoners op het Radboudumc-terrein

8 september 2015

Op 7 september vond de officiële opening van de kasten plaats door Cathy van Beek, portefeuillehouder kwaliteit en veiligheid, patiëntenzorg en duurzaamheid van de Raad van Bestuur. Bij de opening werden verrekijkers aan de kinderen van de Dialyseafdeling uitgereikt, zodat zij tijdens het dialyseren de bijen vanuit hun bed goed kunnen volgen. Van Beek: 'Wij willen dat de duurzame Radboud manier van werken als het ware in de genen verankerd raakt en zodoende bijdraagt aan bewustwording bij medewerkers en aan houdbare patiëntenzorg. Initiatieven als deze bijenkasten dragen daar aan bij; ‘duurzaam van bouw tot bij’. Ik heb niet alleen blije reacties van kinderen gekregen, maar ook van bezoekers en medewerkers.'

De kasten worden om de tien dagen verzorgd door imkers, zij halen dan ook de honing uit de kasten. Deze honing wordt binnenkort verkocht in het restaurant van het A-gebouw. Overlast bezorgen de bijen niet. Bijen zijn alleen geïnteresseerd in bloemen en stuifmeel in een straal van twee kilometer rondom hun kast.

Meer nieuws


Wat kan een verpleegkundige beter laten of beter doen?

1 juni 2023

Onderzoekers van Radboudumc IQ healthcare hebben een nieuwe Beter Laten-lijst van verpleegkundige handelingen samengesteld.

lees meer

Radboudumc opent Beleeftuin Fijne plek om te proeven, te wandelen, te ontspannen

22 mei 2023

Op maandag 22 mei nam het Radboudumc officieel de nieuwe Beleeftuin in gebruik. De tuin is open voor iedereen die er gebruik van wil maken, Hij nodigt uit om te ontspannen, een gesprek te voeren en te proeven van de planten die allemaal eetbaar zijn.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet