Nieuws Drie vrouwen Radboudumc in Opzij in Top 10 Gezondheidszorg

14 oktober 2015

Op plaats zes staat Cathy van Beek, lid van de Raad van Bestuur. Ze zit zich in om de patiënt centraal te stellen in het beleid. Zo heeft het Radboudumc nu een mantelzorgacademie. ‘We willen de mantelzorger helpen een betere balans te vinden’, aldus Cathy van Beek in BN/De Stem.

Op de achtste plaats staat Didi Braat, afdelingshoofd Verloskunde en Gynaecologie. Didi Braat in NRC: ‘Mijn vader vertelde ons dat je alles kunt bereiken als je maar je best doet en hard werkt. Dat is natuurlijk niet zo, maar dat gevoel heeft zich in me genesteld. Ik ben optimistisch, het glas is halfvol.’

Top 100 Invloedrijkste Vrouwen
De jaarlijkse Top 100 Invloedrijkste Vrouwen van Opzij komt als volgt tot stand: de redactie raadpleegt uitvoerig deskundigen uit de sectoren openbaar bestuur, politiek, bedrijfsleven, media & cultuur, ondernemers, onderwijs & wetenschap, toezichthouders, gezondheidszorg, goede doelen en justitie & openbare orde. Een deskundige jury stelt vervolgens een definitieve lijst samen.

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar