Nieuws Drie vrouwen Radboudumc in Opzij in Top 10 Gezondheidszorg

14 oktober 2015

Op plaats zes staat Cathy van Beek, lid van de Raad van Bestuur. Ze zit zich in om de patiënt centraal te stellen in het beleid. Zo heeft het Radboudumc nu een mantelzorgacademie. ‘We willen de mantelzorger helpen een betere balans te vinden’, aldus Cathy van Beek in BN/De Stem.

Op de achtste plaats staat Didi Braat, afdelingshoofd Verloskunde en Gynaecologie. Didi Braat in NRC: ‘Mijn vader vertelde ons dat je alles kunt bereiken als je maar je best doet en hard werkt. Dat is natuurlijk niet zo, maar dat gevoel heeft zich in me genesteld. Ik ben optimistisch, het glas is halfvol.’

Top 100 Invloedrijkste Vrouwen
De jaarlijkse Top 100 Invloedrijkste Vrouwen van Opzij komt als volgt tot stand: de redactie raadpleegt uitvoerig deskundigen uit de sectoren openbaar bestuur, politiek, bedrijfsleven, media & cultuur, ondernemers, onderwijs & wetenschap, toezichthouders, gezondheidszorg, goede doelen en justitie & openbare orde. Een deskundige jury stelt vervolgens een definitieve lijst samen.

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontdekken nieuwe zenuwbaan in hersenen

17 oktober 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben met diverse beeldvormende technieken een nieuwe zenuwbaan in de hersenen van mensen ontdekt. De vondst heeft mogelijk gevolgen voor de behandeling van onder andere aangezichtspijn.

lees meer

Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Nauwelijks overlap tussen patiënten met schizofrenie Onderzoek op groepsniveau zegt weinig over de individuele patiënt

11 oktober 2018

Patiënten met de diagnose schizofrenie vertonen onderling grote verschillen. Onderzoekers van het Radboudumc toonden samen met collega’s uit Engeland en Noorwegen aan dat slechts een verwaarloosbaar aantal identieke eigenschappen in de hersenen voorkomt bij meer dan twee procent van de patiënten.

lees meer

Acht Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

lees meer

Grote subsidie voor ontwikkeling e-health hartrevalidatie Eurostar subsidie van 1,9 miljoen voor project CaRe

4 oktober 2018

Hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc gaat samen met Deense en Zwitserse bedrijven een e-health programma opzetten voor hartrevalidatie. Zij krijgen hiervoor een Eurostar subsidie van 1,9 miljoen euro.

lees meer

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving

3 oktober 2018

Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt.

lees meer
  • Snel naar