Nieuws Hypo pleister van Radboudumc is Het Beste Diabetesidee

20 december 2016

Bij een hypo is er een te sterke daling van de bloedglucosespiegel. Hierdoor kun je verward raken en zelfs je bewustzijn verliezen. Diabetespatiënten lopen meer risico op een hypo. Zij moeten daarom goed in de gaten houden dat hun bloedglucose niet te laag is. Internist Bastiaan de Galan: ‘Er waren nog geen manieren om een hypo tijdig vast te stellen. Hartslagvariabiliteit kan een rol spelen bij het ontstaan van een hypo.’

Hypo alert
Een oplossing bieden de ‘hypo pleisters’ (waarschuwpleister) die je gedurende ongeveer vijf dagen kunt dragen. ‘Zowel tijdens het sporten als onder de douche, dag en nacht’, vertelt internist Bas Bredie. ‘Deze pleister verzamelt heel nauwkeurig de hartslaginformatie en met name de hartslagvariabiliteit.’ Als de hartslag te veel varieert, krijg je een hypo alert op je smartphone. Zo kun je tijdig signalen van een mogelijke hypo ontdekken.

Het Beste Diabetesidee
De ‘hypo pleister’ is winnaar geworden van Het Beste Diabetesidee, een initiatief van het Diabetes Fonds. Er waren acht kanshebbers voor deze prijs. De uitreiking was maandag 19 december in het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort. Er waren nog drie winaars in de prijzen gevallen.

Bekijk het filmpje over de hypo pleister en lees meer over de winaars

 

Meer nieuws


Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer

Herdenking operatie Market Garden op 18 september Samen met de 82ste Airborne Divisie – je bent welkom

15 september 2023

Radboudumc staat stil bij de bevrijding van Nijmegen in 1944. Vertegenwoordigers van de 82ste Airborne Divisie, onderdeel van operatie Market Garden, nemen deel aan de herdenking.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet