Nieuws Nominatie VIVA400 2016 categorie Knappe Koppen voor vier Radboudumc - vrouwen

21 oktober 2016

Op 17 november 2016 zal VIVA voor de 9e keer de jaarlijkse awards uitreiken aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.

Op 17 november 2016 zal VIVA voor de 9e keer de jaarlijkse awards uitreiken aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.

Nominatie
De redactie van VIVA selecteert elk jaar 400 succesvolle en inspirerende jonge vrouwen. Nominatie vindt het hele jaar door plaats via binnengekomen aanmeldingen. Ook worden internet en media afgestruind. De prestaties van deze verschillende topvrouwen zijn niet vergelijkbaar en de diversiteit is dan ook groot. De awards worden uitgereikt binnen vijf categorieën (Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Wereldverbeteraars en Zakenwonders). Al deze vrouwen blinken uit in talent, doorzettingsvermogen en succes en hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen hun vakgebied.

De Radboudumc-kandidaten
Binnen de categorie Knappe Koppen zijn vier Radboudumc – vrouwen genomineerd: Nicole Blijlevens (hoogleraar Hematologie), Marije van Doppenberg-Oosting (labmanager, postdoc), Monique Steegers (anesthesioloog) en Bettina Weigelin (celbioloog, postdoc).

Nicole Blijlevens is hoogleraar Hematologie en ontwikkelde een digitaal platform voor patiënten met chronische myeloïde leukemie (CML): CMyLife (https://www.cmylife.nl/). Hierop kunnen patiënten o.a. online informatie vinden over de behandeling, vragen stellen aan hun hematoloog en op een beveiligd forum ervaringen uitwisselen met lotgenoten. Zo krijgen patiënten een actievere rol in hun eigen behandeling.

Marije van Doppenberg-Oosting is labmanager en Post-doc Onderzoeker. Voor haar onderzoek naar de chronische ziekte van Lyme ontving zij dit jaar een VENI-beurs van het NWO. Langdurig onbegrepen klachten kunnen komen door chronische Lyme. Het vaststellen van de diagnose kan erg moeilijk zijn. Voor patiënten is dit erg frustrerend. Van[Doppenberg-Oosting hoopt met haar onderzoek de diagnose van chronische Lyme te kunnen verbeteren door het ontwikkelen van nieuwe testen .

Monique Steegers is anesthesioloog en richt zich op het onderwerp pijn. In Nederland hebben ruim 3 miljoen mensen dagelijks pijn. Samen met haar onderzoeksgroep onderzocht zij op het afgelopen Lowlands festival bij het publiek de relatie tussen pijn en muziek. Meer informatie over dit pijnonderzoek is te vinden op: http://nos.nl/op3/artikel/2126978-lowlands-muziek-bier-en-wetenschap.html en http://nieuws.radboudumc.nl/meer-of-minder-pijn-met-muse/

Bettina Weigerlin is celbioloog en Post-doc Onderzoeker. Zowel in het Radboudumc als in Amerika onderzoekt zij hoe uitzaaiende kankercellen zich door het lichaam verspreiden en hoe afweercellen achter de kwaadaardige cellen aangaan. Immunotherapie is een behandeling tegen kanker waarbij de eigen afweercellen van de patiënt gestimuleerd worden om de kankercellen te doden. Weigerlin bracht het effect van verschillende vormen van immunotherapie in beeld. Kijk voor meer informatie op http://nos.nl/artikel/2071908-afweercellen-als-pacman-achter-kankercellen-aan.html .

Stemmen kan tot 4 november 2016.

Meer nieuws


Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Aantasting medisch beroepsgeheim voor betere bepaling tbs bij weigeraars

20 maart 2019

Als onderdeel van de nieuwe Wet forensische zorg kan vanaf juli 2019 het medisch dossier van verdachten die tbs proberen te ontlopen worden opgeëist.

lees meer

Judith Homberg benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience

20 maart 2019

Judith Homberg is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience aan de Radboud Universiteit/afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc.

lees meer

Direct dotteren na een acute hartstilstand is niet altijd noodzakelijk

18 maart 2019

Onmiddellijke hartkatheterisatie en dotteren biedt geen grotere kans op overleven bij gereanimeerde patiënten met een acute hartstilstand die niet veroorzaakt is door een hartinfarct.

lees meer

Nieuw open innovatieprogrammaTopFit gelanceerd tijdens Health Valley Event

15 maart 2019

Het Radboudumc is een van de initiatiefnemers van TopFit, een nieuw open innovatieprogramma in Oost-Nederland, dat gisteren werd gepresenteerd tijdens Health Valley

lees meer

RoboSculpt wint Health Valley Bridge Prijs 2019

15 maart 2019

Bezoekers van het Health Valley Event hebben het Radboudumc met het project RoboSculpt uitgeroepen tot winnaar van de Health Valley Bridge Prijs 2019.

lees meer