Nieuws Nominatie VIVA400 2016 categorie Knappe Koppen voor vier Radboudumc - vrouwen

21 oktober 2016

Op 17 november 2016 zal VIVA voor de 9e keer de jaarlijkse awards uitreiken aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.

Op 17 november 2016 zal VIVA voor de 9e keer de jaarlijkse awards uitreiken aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.

Nominatie
De redactie van VIVA selecteert elk jaar 400 succesvolle en inspirerende jonge vrouwen. Nominatie vindt het hele jaar door plaats via binnengekomen aanmeldingen. Ook worden internet en media afgestruind. De prestaties van deze verschillende topvrouwen zijn niet vergelijkbaar en de diversiteit is dan ook groot. De awards worden uitgereikt binnen vijf categorieën (Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Wereldverbeteraars en Zakenwonders). Al deze vrouwen blinken uit in talent, doorzettingsvermogen en succes en hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen hun vakgebied.

De Radboudumc-kandidaten
Binnen de categorie Knappe Koppen zijn vier Radboudumc – vrouwen genomineerd: Nicole Blijlevens (hoogleraar Hematologie), Marije van Doppenberg-Oosting (labmanager, postdoc), Monique Steegers (anesthesioloog) en Bettina Weigelin (celbioloog, postdoc).

Nicole Blijlevens is hoogleraar Hematologie en ontwikkelde een digitaal platform voor patiënten met chronische myeloïde leukemie (CML): CMyLife (https://www.cmylife.nl/). Hierop kunnen patiënten o.a. online informatie vinden over de behandeling, vragen stellen aan hun hematoloog en op een beveiligd forum ervaringen uitwisselen met lotgenoten. Zo krijgen patiënten een actievere rol in hun eigen behandeling.

Marije van Doppenberg-Oosting is labmanager en Post-doc Onderzoeker. Voor haar onderzoek naar de chronische ziekte van Lyme ontving zij dit jaar een VENI-beurs van het NWO. Langdurig onbegrepen klachten kunnen komen door chronische Lyme. Het vaststellen van de diagnose kan erg moeilijk zijn. Voor patiënten is dit erg frustrerend. Van[Doppenberg-Oosting hoopt met haar onderzoek de diagnose van chronische Lyme te kunnen verbeteren door het ontwikkelen van nieuwe testen .

Monique Steegers is anesthesioloog en richt zich op het onderwerp pijn. In Nederland hebben ruim 3 miljoen mensen dagelijks pijn. Samen met haar onderzoeksgroep onderzocht zij op het afgelopen Lowlands festival bij het publiek de relatie tussen pijn en muziek. Meer informatie over dit pijnonderzoek is te vinden op: http://nos.nl/op3/artikel/2126978-lowlands-muziek-bier-en-wetenschap.html en http://nieuws.radboudumc.nl/meer-of-minder-pijn-met-muse/

Bettina Weigerlin is celbioloog en Post-doc Onderzoeker. Zowel in het Radboudumc als in Amerika onderzoekt zij hoe uitzaaiende kankercellen zich door het lichaam verspreiden en hoe afweercellen achter de kwaadaardige cellen aangaan. Immunotherapie is een behandeling tegen kanker waarbij de eigen afweercellen van de patiënt gestimuleerd worden om de kankercellen te doden. Weigerlin bracht het effect van verschillende vormen van immunotherapie in beeld. Kijk voor meer informatie op http://nos.nl/artikel/2071908-afweercellen-als-pacman-achter-kankercellen-aan.html .

Stemmen kan tot 4 november 2016.

Meer nieuws


14 Radboudianen in top meest geciteerde wetenschappers

12 december 2018

Op de lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers van de afgelopen tien jaar, staan 14 wetenschappers die verbonden zijn aan het Radboudumc of de Radboud Universiteit.

lees meer

Onderzoek geneesmiddel zeldzame ziekte kan efficiënter en patiëntgerichter Nieuwe toepassing Bayesiaans gecombineerde N=1 trialmethode

12 december 2018

Om te beoordelen of een geneesmiddel voor een zeldzame ziekte effect heeft, is grootschalig onderzoek met een gerandomiseerde klinische studie niet altijd meer nodig, zeggen onderzoekers van de afdeling Neurologie en Health Evidence van het Radboudumc.

lees meer

Metalen implantaat maakt medicijn Doelgerichte therapie tegen bacteriële infecties

11 december 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat het ijzer in metalen implantaten medicijnen zoals antibiotica kan activeren. Op deze manier kunnen antibiotica in het bloed uitsluitend bij een implantaat infecties actief onderdrukken.

lees meer

Kleine groep patienten krijgt meniscusprothese Kunstmeniscus moet leiden tot minder pijn en betere belasting van de knie

10 december 2018

ATRO Medical BV heeft toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd om de meniscusprothese Trammpolin® te implanteren bij achttien patiënten. Dit doet ATRO Medical BV samen met het Radboudumc, het Maastricht UMC+ en de Sint Maartenskliniek

lees meer

CardiacBooster ontwikkelt ondersteuningsapparaat voor cruciale dagen na hartinfarct Spin-off Radboudumc ontvangt kwart miljoen van RedMedTech Discovery Fund II

4 december 2018

CardiacBooster, spin-off van het Radboudumc, heeft een lening ontvangen van het RedMedTech Discovery Fund II. Dit versnelt de ontwikkeling van een apparaat dat de pompfunctie van het hart ondersteunt in een kritieke fase na een hartinfarct.

lees meer

MRI verbetert opsporing van prostaatkanker Bij de helft van de mannen is de ‘weefselprik’ niet meer nodig.

3 december 2018

Goed nieuws voor de ruim 40.000 mannen die jaarlijks met een verhoogde PSA-waarde naar het ziekenhuis gaan voor prostaatonderzoek. Bij een normale MRI is geen echogeleid biopt, of ‘weefselprik’ meer nodig.

lees meer
  • Snel naar