Nieuws Nominatie VIVA400 2016 categorie Knappe Koppen voor vier Radboudumc - vrouwen

21 oktober 2016

Op 17 november 2016 zal VIVA voor de 9e keer de jaarlijkse awards uitreiken aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.

Op 17 november 2016 zal VIVA voor de 9e keer de jaarlijkse awards uitreiken aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.

Nominatie
De redactie van VIVA selecteert elk jaar 400 succesvolle en inspirerende jonge vrouwen. Nominatie vindt het hele jaar door plaats via binnengekomen aanmeldingen. Ook worden internet en media afgestruind. De prestaties van deze verschillende topvrouwen zijn niet vergelijkbaar en de diversiteit is dan ook groot. De awards worden uitgereikt binnen vijf categorieën (Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Wereldverbeteraars en Zakenwonders). Al deze vrouwen blinken uit in talent, doorzettingsvermogen en succes en hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen hun vakgebied.

De Radboudumc-kandidaten
Binnen de categorie Knappe Koppen zijn vier Radboudumc – vrouwen genomineerd: Nicole Blijlevens (hoogleraar Hematologie), Marije van Doppenberg-Oosting (labmanager, postdoc), Monique Steegers (anesthesioloog) en Bettina Weigelin (celbioloog, postdoc).

Nicole Blijlevens is hoogleraar Hematologie en ontwikkelde een digitaal platform voor patiënten met chronische myeloïde leukemie (CML): CMyLife (https://www.cmylife.nl/). Hierop kunnen patiënten o.a. online informatie vinden over de behandeling, vragen stellen aan hun hematoloog en op een beveiligd forum ervaringen uitwisselen met lotgenoten. Zo krijgen patiënten een actievere rol in hun eigen behandeling.

Marije van Doppenberg-Oosting is labmanager en Post-doc Onderzoeker. Voor haar onderzoek naar de chronische ziekte van Lyme ontving zij dit jaar een VENI-beurs van het NWO. Langdurig onbegrepen klachten kunnen komen door chronische Lyme. Het vaststellen van de diagnose kan erg moeilijk zijn. Voor patiënten is dit erg frustrerend. Van[Doppenberg-Oosting hoopt met haar onderzoek de diagnose van chronische Lyme te kunnen verbeteren door het ontwikkelen van nieuwe testen .

Monique Steegers is anesthesioloog en richt zich op het onderwerp pijn. In Nederland hebben ruim 3 miljoen mensen dagelijks pijn. Samen met haar onderzoeksgroep onderzocht zij op het afgelopen Lowlands festival bij het publiek de relatie tussen pijn en muziek. Meer informatie over dit pijnonderzoek is te vinden op: http://nos.nl/op3/artikel/2126978-lowlands-muziek-bier-en-wetenschap.html en http://nieuws.radboudumc.nl/meer-of-minder-pijn-met-muse/

Bettina Weigerlin is celbioloog en Post-doc Onderzoeker. Zowel in het Radboudumc als in Amerika onderzoekt zij hoe uitzaaiende kankercellen zich door het lichaam verspreiden en hoe afweercellen achter de kwaadaardige cellen aangaan. Immunotherapie is een behandeling tegen kanker waarbij de eigen afweercellen van de patiënt gestimuleerd worden om de kankercellen te doden. Weigerlin bracht het effect van verschillende vormen van immunotherapie in beeld. Kijk voor meer informatie op http://nos.nl/artikel/2071908-afweercellen-als-pacman-achter-kankercellen-aan.html .

Stemmen kan tot 4 november 2016.

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontdekken nieuwe zenuwbaan in hersenen

17 oktober 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben met diverse beeldvormende technieken een nieuwe zenuwbaan in de hersenen van mensen ontdekt. De vondst heeft mogelijk gevolgen voor de behandeling van onder andere aangezichtspijn.

lees meer

Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Nauwelijks overlap tussen patiënten met schizofrenie Onderzoek op groepsniveau zegt weinig over de individuele patiënt

11 oktober 2018

Patiënten met de diagnose schizofrenie vertonen onderling grote verschillen. Onderzoekers van het Radboudumc toonden samen met collega’s uit Engeland en Noorwegen aan dat slechts een verwaarloosbaar aantal identieke eigenschappen in de hersenen voorkomt bij meer dan twee procent van de patiënten.

lees meer

Acht Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

lees meer

Grote subsidie voor ontwikkeling e-health hartrevalidatie Eurostar subsidie van 1,9 miljoen voor project CaRe

4 oktober 2018

Hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc gaat samen met Deense en Zwitserse bedrijven een e-health programma opzetten voor hartrevalidatie. Zij krijgen hiervoor een Eurostar subsidie van 1,9 miljoen euro.

lees meer

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving

3 oktober 2018

Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt.

lees meer
  • Snel naar