23 mei 2016

Stefan Listl (Regensburg, 1981) studeerde aan de universiteiten van Regensburg, Mannheim (Duitsland) en York (Engeland) en behaalde een Bachelor Dental Surgery (2008) een Master Health Economics (2008) en Economics (2009).

Listl werkte van 2009 tot 2011 als onderzoeker op het gebied van Health Economics en Economitrics aan de University of Mannheim, waar hij in 2011 promoveerde op het gebied van de economie. Een jaar later behaalde hij zijn Habilitation (hoogste academische graad in Duitsland) aan Heidelberg University.Sinds 2009 is Stefan Listl in verschillende functies werkzaam bij de medische faculteit van Heidelberg University, onder meer als assistent-professor en hoofd Translational Health Economics van de afdeling Preventieve en Operatieve Tandheelkunde.Listl is sinds 2011 ook als onderzoeker Health Economics and Econometrics verbonden aan het Max Planck Insitute for Social Law and Social Policy. Hij verwierf diverse subsidies, onder meer voor een groot vergelijkend onderzoek naar tandheelkundige zorg bij vijftig plussers in Europa en de Verenigde Staten.

Mondziekten belangrijk gezondheidsprobleem
De nieuwe hoogleraar zal leiding geven aan de nieuwe onderzoeksgroep Kwaliteit en Veiligheid van Mondzorg. Deze richt zich op verbetering van mondzorg door kennis over evidence informed mondzorg en kosteneffectieve mondzorgprogramma’s te vergroten en vertalen naar de dagelijkse praktijk. Stefan Listl: ‘Mondziekten blijven een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd, met aanzienlijke kosten voor de betrokken individuen en de samenleving. Patiëntgerichte, toegankelijke en betaalbare mondverzorging is essentieel voor een goede mondgezondheid voor iedereen.’

Meer nieuws

  • Snel naar