Nieuws 2016 Stefan Listl benoemd tot hoogleraar Kwaliteit en Veiligheid van Mondzorg

23 mei 2016

Stefan Listl (Regensburg, 1981) studeerde aan de universiteiten van Regensburg, Mannheim (Duitsland) en York (Engeland) en behaalde een Bachelor Dental Surgery (2008) een Master Health Economics (2008) en Economics (2009).

Listl werkte van 2009 tot 2011 als onderzoeker op het gebied van Health Economics en Economitrics aan de University of Mannheim, waar hij in 2011 promoveerde op het gebied van de economie. Een jaar later behaalde hij zijn Habilitation (hoogste academische graad in Duitsland) aan Heidelberg University.Sinds 2009 is Stefan Listl in verschillende functies werkzaam bij de medische faculteit van Heidelberg University, onder meer als assistent-professor en hoofd Translational Health Economics van de afdeling Preventieve en Operatieve Tandheelkunde.Listl is sinds 2011 ook als onderzoeker Health Economics and Econometrics verbonden aan het Max Planck Insitute for Social Law and Social Policy. Hij verwierf diverse subsidies, onder meer voor een groot vergelijkend onderzoek naar tandheelkundige zorg bij vijftig plussers in Europa en de Verenigde Staten.

Mondziekten belangrijk gezondheidsprobleem
De nieuwe hoogleraar zal leiding geven aan de nieuwe onderzoeksgroep Kwaliteit en Veiligheid van Mondzorg. Deze richt zich op verbetering van mondzorg door kennis over evidence informed mondzorg en kosteneffectieve mondzorgprogramma’s te vergroten en vertalen naar de dagelijkse praktijk. Stefan Listl: ‘Mondziekten blijven een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd, met aanzienlijke kosten voor de betrokken individuen en de samenleving. Patiëntgerichte, toegankelijke en betaalbare mondverzorging is essentieel voor een goede mondgezondheid voor iedereen.’

Meer nieuws


Niet opereren is ook een optie Samen beslissen over een operatie

20 september 2018

Noralie Geessink ontwikkelde een training voor chirurgen om de gesprekken met de patiënt te verbeteren.

lees meer

Opnieuw een 8,5 voor de zorg in het Radboudumc

20 september 2018

Ruim 5000 patiënten deelden hun ervaringen met de zorg via de Consumer Quality Index

lees meer

NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar en afspraken over verlaging werkdruk

19 september 2018

De NFU biedt structureel een loonsverhoging van 8,25% voor een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Cognitieve gedragstherapie effectief bij myotone dystrofie type 1 Nieuwe behandeloptie voor complexe ziekte

19 september 2018

Een behandeling met cognitieve gedragstherapie helpt patiënten met myotone dystrofie type 1 in het verbeteren van hun fysieke capaciteiten en sociale deelname.

lees meer

Citrienfonds.nl laat zien hoe de zorg beter kan én betaalbaar blijft 24 zorgverbeteringen in Radboudumc

11 september 2018

Om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden, is in 2014 door de minister van VWS het Citrienfonds opgericht. Met de umc’s als initiatiefnemer werken partijen in de zorg gezamenlijk aan het verbeteren van de zorg. 24 van de ruim 100 projecten uit het Citrienfonds zijn van het Radboudumc.

lees meer

Zilveren Kruis kiest voor alliantie Nijmeegse en Eindhovense ziekenhuizen prostaatkankerzorg

6 september 2018

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft de alliantie tussen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), Catharina Ziekenhuis en Radboudumc vandaag aangewezen als één van de drie robotcentra waarmee het een contract afsluit voor prostaatoperaties.

lees meer
  • Snel naar