Nieuws Stefan Listl benoemd tot hoogleraar Kwaliteit en Veiligheid van Mondzorg

23 mei 2016

Stefan Listl (Regensburg, 1981) studeerde aan de universiteiten van Regensburg, Mannheim (Duitsland) en York (Engeland) en behaalde een Bachelor Dental Surgery (2008) een Master Health Economics (2008) en Economics (2009).

Listl werkte van 2009 tot 2011 als onderzoeker op het gebied van Health Economics en Economitrics aan de University of Mannheim, waar hij in 2011 promoveerde op het gebied van de economie. Een jaar later behaalde hij zijn Habilitation (hoogste academische graad in Duitsland) aan Heidelberg University.Sinds 2009 is Stefan Listl in verschillende functies werkzaam bij de medische faculteit van Heidelberg University, onder meer als assistent-professor en hoofd Translational Health Economics van de afdeling Preventieve en Operatieve Tandheelkunde.Listl is sinds 2011 ook als onderzoeker Health Economics and Econometrics verbonden aan het Max Planck Insitute for Social Law and Social Policy. Hij verwierf diverse subsidies, onder meer voor een groot vergelijkend onderzoek naar tandheelkundige zorg bij vijftig plussers in Europa en de Verenigde Staten.

Mondziekten belangrijk gezondheidsprobleem
De nieuwe hoogleraar zal leiding geven aan de nieuwe onderzoeksgroep Kwaliteit en Veiligheid van Mondzorg. Deze richt zich op verbetering van mondzorg door kennis over evidence informed mondzorg en kosteneffectieve mondzorgprogramma’s te vergroten en vertalen naar de dagelijkse praktijk. Stefan Listl: ‘Mondziekten blijven een belangrijk gezondheidsprobleem wereldwijd, met aanzienlijke kosten voor de betrokken individuen en de samenleving. Patiëntgerichte, toegankelijke en betaalbare mondverzorging is essentieel voor een goede mondgezondheid voor iedereen.’

Meer nieuws


Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Aantasting medisch beroepsgeheim voor betere bepaling tbs bij weigeraars

20 maart 2019

Als onderdeel van de nieuwe Wet forensische zorg kan vanaf juli 2019 het medisch dossier van verdachten die tbs proberen te ontlopen worden opgeëist.

lees meer

Judith Homberg benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience

20 maart 2019

Judith Homberg is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience aan de Radboud Universiteit/afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc.

lees meer

Direct dotteren na een acute hartstilstand is niet altijd noodzakelijk

18 maart 2019

Onmiddellijke hartkatheterisatie en dotteren biedt geen grotere kans op overleven bij gereanimeerde patiënten met een acute hartstilstand die niet veroorzaakt is door een hartinfarct.

lees meer

Nieuw open innovatieprogrammaTopFit gelanceerd tijdens Health Valley Event

15 maart 2019

Het Radboudumc is een van de initiatiefnemers van TopFit, een nieuw open innovatieprogramma in Oost-Nederland, dat gisteren werd gepresenteerd tijdens Health Valley

lees meer

RoboSculpt wint Health Valley Bridge Prijs 2019

15 maart 2019

Bezoekers van het Health Valley Event hebben het Radboudumc met het project RoboSculpt uitgeroepen tot winnaar van de Health Valley Bridge Prijs 2019.

lees meer