Nieuws Cathy van Beek ‘opmerkelijk’ in de Duurzame 100 van dagblad Trouw

10 oktober 2017

Lid van de Raad van Bestuur Cathy van Beek is op genomen in de 9e editie van de Duurzame 100 van dagblad Trouw, ze staat op plek 45. De lijst van personen die in Nederland het meest bijdragen aan duurzaamheid en natuur is dinsdag 10 oktober verschenen.

In de papieren versie van de krant wordt de komst van nieuwkomer Cathy van Beek ‘opmerkelijk’ genoemd. Want: de zorg is wat duurzaamheid betreft nog een achtergebleven sector en Van Beek heeft daar verandering in gebracht, aldus Trouw.

Verder schrijft Trouw: ‘Ze realiseerde zich dat haar organisatie, die toch op de wereld is om mensen beter te maken, ook een “grootvervuiler” is. Van Beek stimuleerde medewerkers van het ziekenhuis om met duurzame ideeën te komen. […] Vorig jaar werd de voedselverspilling in het ziekenhuis met ruim een derde teruggebracht. Het Radboudumc schakelde over op uniformen van Tencel, waarvoor 97 procent minder water en 46 procent minder energie nodig is dan voor de productie van katoen. Een modeshow moest kritische medewerkers overtuigen dat Tencel er net zo goed uitziet en comfortabel zit. Ook zorgde Van Beek dat de federatie van universitaire ziekenhuizen afspraken maakte over de inkoop van gerecyclede en recyclebare spullen. Van Beek werd in juni de eerste Ambassadeur Zorg voor MVO Nederland. Ze helpt de organisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen bij het overleg met partijen in de zorg.’ De 100 duurzame trendsetters zijn door een onafhankelijk jury gekozen uit een lijst van rond de vijfhonderd kandidaten.

Bekijk de Duurzame 100 lijst, Cathy van Beek staat op plek 45.

Vanavond wordt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam bekend gemaakt wie volgens de vakjury van twaalf experts de nummer 1 is van 2017.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Nicole Blijlevens Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26 april 2024

Nicole Blijlevens, internist-hematoloog en afdelingshoofd Hematologie, krijgt lintje voor buitengewone inzet voor patiënten met hematologische ziekten.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Marcel Olde Rikkert Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26 april 2024

Geriater Marcel Olde Rikkert krijgt lintje voor buitengewone inzet voor ouderenzorg in Nederland en daarbuiten.

lees meer

Betere biomarkers nodig voor CAA Kwart 55plussers heeft CAA maar diagnose is moeilijk vast te stellen

18 april 2024

Ongeveer een kwart van de 55plussers heeft de aandoening, blijkt uit promotieonderzoek van Anna de Kort aan het Radboudumc. Betere biomarkers zijn nodig voor een snellere en goede diagnose.

lees meer

Vapen, een ernstig gezondheidsrisico Artsen slaan alarm tegen vapen

16 april 2024

Artsen spreken zich gezamenlijk uit tegen vapen in de landelijke campagne artsenslaanalarm.nl.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet