10 oktober 2017

Lid van de Raad van Bestuur Cathy van Beek is op genomen in de 9e editie van de Duurzame 100 van dagblad Trouw, ze staat op plek 45. De lijst van personen die in Nederland het meest bijdragen aan duurzaamheid en natuur is dinsdag 10 oktober verschenen.

In de papieren versie van de krant wordt de komst van nieuwkomer Cathy van Beek ‘opmerkelijk’ genoemd. Want: de zorg is wat duurzaamheid betreft nog een achtergebleven sector en Van Beek heeft daar verandering in gebracht, aldus Trouw.

Verder schrijft Trouw: ‘Ze realiseerde zich dat haar organisatie, die toch op de wereld is om mensen beter te maken, ook een “grootvervuiler” is. Van Beek stimuleerde medewerkers van het ziekenhuis om met duurzame ideeën te komen. […] Vorig jaar werd de voedselverspilling in het ziekenhuis met ruim een derde teruggebracht. Het Radboudumc schakelde over op uniformen van Tencel, waarvoor 97 procent minder water en 46 procent minder energie nodig is dan voor de productie van katoen. Een modeshow moest kritische medewerkers overtuigen dat Tencel er net zo goed uitziet en comfortabel zit. Ook zorgde Van Beek dat de federatie van universitaire ziekenhuizen afspraken maakte over de inkoop van gerecyclede en recyclebare spullen. Van Beek werd in juni de eerste Ambassadeur Zorg voor MVO Nederland. Ze helpt de organisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen bij het overleg met partijen in de zorg.’ De 100 duurzame trendsetters zijn door een onafhankelijk jury gekozen uit een lijst van rond de vijfhonderd kandidaten.

Bekijk de Duurzame 100 lijst, Cathy van Beek staat op plek 45.

Vanavond wordt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam bekend gemaakt wie volgens de vakjury van twaalf experts de nummer 1 is van 2017.

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

  • Snel naar