Nieuws Cathy van Beek opmerkelijk in de Duurzame 100 van dagblad Trouw

10 oktober 2017

Lid van de Raad van Bestuur Cathy van Beek is op genomen in de 9e editie van de Duurzame 100 van dagblad Trouw, ze staat op plek 45. De lijst van personen die in Nederland het meest bijdragen aan duurzaamheid en natuur is dinsdag 10 oktober verschenen.

In de papieren versie van de krant wordt de komst van nieuwkomer Cathy van Beek ‘opmerkelijk’ genoemd. Want: de zorg is wat duurzaamheid betreft nog een achtergebleven sector en Van Beek heeft daar verandering in gebracht, aldus Trouw.

Verder schrijft Trouw: ‘Ze realiseerde zich dat haar organisatie, die toch op de wereld is om mensen beter te maken, ook een “grootvervuiler” is. Van Beek stimuleerde medewerkers van het ziekenhuis om met duurzame ideeën te komen. […] Vorig jaar werd de voedselverspilling in het ziekenhuis met ruim een derde teruggebracht. Het Radboudumc schakelde over op uniformen van Tencel, waarvoor 97 procent minder water en 46 procent minder energie nodig is dan voor de productie van katoen. Een modeshow moest kritische medewerkers overtuigen dat Tencel er net zo goed uitziet en comfortabel zit. Ook zorgde Van Beek dat de federatie van universitaire ziekenhuizen afspraken maakte over de inkoop van gerecyclede en recyclebare spullen. Van Beek werd in juni de eerste Ambassadeur Zorg voor MVO Nederland. Ze helpt de organisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen bij het overleg met partijen in de zorg.’ De 100 duurzame trendsetters zijn door een onafhankelijk jury gekozen uit een lijst van rond de vijfhonderd kandidaten.

Bekijk de Duurzame 100 lijst, Cathy van Beek staat op plek 45.

Vanavond wordt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam bekend gemaakt wie volgens de vakjury van twaalf experts de nummer 1 is van 2017.

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Nauwelijks overlap tussen patiënten met schizofrenie Onderzoek op groepsniveau zegt weinig over de individuele patiënt

11 oktober 2018

Patiënten met de diagnose schizofrenie vertonen onderling grote verschillen. Onderzoekers van het Radboudumc toonden samen met collega’s uit Engeland en Noorwegen aan dat slechts een verwaarloosbaar aantal identieke eigenschappen in de hersenen voorkomt bij meer dan twee procent van de patiënten.

lees meer

Acht Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

lees meer

Grote subsidie voor ontwikkeling e-health hartrevalidatie Eurostar subsidie van 1,9 miljoen voor project CaRe

4 oktober 2018

Hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc gaat samen met Deense en Zwitserse bedrijven een e-health programma opzetten voor hartrevalidatie. Zij krijgen hiervoor een Eurostar subsidie van 1,9 miljoen euro.

lees meer

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving

3 oktober 2018

Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt.

lees meer

Benefietconcert voor onderzoek naar Pulmonale Hypertensie

3 oktober 2018

Vijf vragen aan cardioloog Arie van Dijk over het belang van onderzoek naar Pulmonale Hypertensie.

lees meer
  • Snel naar