Nieuws Radboudumc gaat archief MC Bijdorp beheren
20 juni 2017

Op verzoek van Minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) gaat het Radboudumc het archief van MC Bijdorp beheren.

Op verzoek van Minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) gaat het Radboudumc het archief van MC Bijdorp beheren. Daarnaast zal het Radboudumc op verzoek van donorkinderen, donoren en/of ouders het archief onderzoeken op relevante en bruikbare informatie.

Het Radboudumc ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid zich over dit archief te ontfermen. Net als de minister is het Radboudumc van mening dat donorkinderen de mogelijkheid moeten krijgen om kennis te nemen van hun afstamming. Door onze hulp kunnen mogelijk gegevens hierover uit het archief ontsloten worden. Gezien de onbetrouwbaarheid van de gegevens van het archief is er ernstige twijfel over de bruikbaarheid van deze gegevens en kan niet gegarandeerd worden dat alle dossiers vindbaar zijn. Het archief wordt voor de duur van 80 jaar in bewaring genomen.

Alle vragen en verzoeken via Sdkb
Wanneer donorkinderen, donoren en/of ouders (donor)gegevens uit het Bijdorp archief willen opvragen, kunnen deze via de Stichting donorgegevens kunstmatige bevruchting (Sdkb) worden opgevraagd. Het gaat om gegevens waar zij op basis van de Wet donorgegevens kunstmatige bevruchting of andere regelgeving recht op hebben (zie www.donorgegevens.nl). Alle vragen en verzoeken lopen via de Sdkb; er kan niet rechtstreeks contact met het Radboudumc worden opgenomen.

Minister Schippers heeft aangegeven dat zij het Radboudumc zeer erkentelijk is voor het feit dat ze het archief gaat beheren. 

Meer nieuws


Medici op straat: Ook Nijmeegse artsen en verpleegkundigen de straat op

1 december 2021

In Rotterdam en Utrecht deden ze het al. Het afgelopen weekend zijn ook Nijmeegse artsen de straat op gegaan. Niet om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren, maar om het gesprek met hen aan te gaan en hen goed te informeren.

lees meer

T-Guard kan immuunsysteem resetten

1 december 2021

Al 20 jaar werkt het Nijmeegse Xenikos, een spin-off van het Radboudumc, aan een middel dat het afweersysteem kan resetten.

lees meer

Samenwerking Nederland en Scandinavië in precisiegeneeskunde bij kanker

26 november 2021

De Scandinavische landen gaan in samenwerking met Nederlandse centra vergelijkbare klinische studies opzetten als de pionierende Nederlandse DRUP-studie

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet