Nieuws Vijf Radboudumc vrouwen in VIVA400

28 september 2017

Dit jaar zijn maar liefst vijf vrouwen binnen het Radboudumc genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

Op 23 november 2017 reikt VIVA voor de 10e keer de jaarlijkse VIVA400 awards uit aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.  De redactie van VIVA selecteert elk jaar 400 succesvolle en inspirerende vrouwen. De prestaties van deze verschillende topvrouwen zijn niet vergelijkbaar en de diversiteit is dan ook groot. De awards worden uitgereikt binnen vijf categorieën (Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Wereldverbeteraars en Zakenwonders). Al deze vrouwen blinken uit in talent, doorzettingsvermogen en succes en hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen hun vakgebied.

Voor het Radboudumc zijn binnen de categorie knappe koppen Kioa Wijnsma & Nicole van de Kar, Lara van den Wijngaart en Hedi Claahsen genomineerd. Binnen de categorie wereldverbeteraars is dat Maria van den Muijsenberg.
 
Kioa Wijnsma & Nicole van de Kar bewezen dat het duurste medicijn van Nederland werkzaam, veilig en goedkoper is met een korter behandelschema. Kioa en Nicole hebben met hun studie bijgedragen aan de toegankelijkheid en betaalbaarheid van dure medicijnen in Nederland.

Lara van den Wijngaart (Kinderarts in opleiding) is projectleider van Luchtbrug, een online astmakliniek voor kinderen en jongeren. Luchtbrug omschrijft zichzelf als virtuele astmakliniek die poliklinische bezoeken (deels) kan vervangen. Hierdoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis. In 2015 won Luchtbrug de Achmea Quality Award.

Hedi Claahsen zet zich als kinderarts-endocrinoloog al jaren in voor kinderen die worden geboren met een onduidelijk geslacht. Daarnaast heeft Hedi zich gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen en jongeren met hormoonstoornissen. Zo zette zij in 2010 een gespecialiseerde polikliniek op voor kinderen en adolescenten met AGS, een erfelijke afwijking in de bijnier.

Maria van den Muijsenberg is sinds 1 augustus 2017 bijzonder hoogleraar gezondheidsverschillen en persoonsgerichte zorg. Zij heeft zich in haar huisartsenpraktijk altijd ingezet voor migranten en sociaal kwetsbare patiënten en richtte de praktijk Buitenzorg op, waar dak- en thuislozen en ongedocumenteerde migranten  in Nijmegen terecht kunnen voor sociaal medische hulp.

De stembus sluit op dinsdag 31 oktober. Op 23 november reikt Viva de awards uit.
 

Meer nieuws


Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Nauwelijks overlap tussen patiënten met schizofrenie Onderzoek op groepsniveau zegt weinig over de individuele patiënt

11 oktober 2018

Patiënten met de diagnose schizofrenie vertonen onderling grote verschillen. Onderzoekers van het Radboudumc toonden samen met collega’s uit Engeland en Noorwegen aan dat slechts een verwaarloosbaar aantal identieke eigenschappen in de hersenen voorkomt bij meer dan twee procent van de patiënten.

lees meer

Acht Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

lees meer

Grote subsidie voor ontwikkeling e-health hartrevalidatie Eurostar subsidie van 1,9 miljoen voor project CaRe

4 oktober 2018

Hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc gaat samen met Deense en Zwitserse bedrijven een e-health programma opzetten voor hartrevalidatie. Zij krijgen hiervoor een Eurostar subsidie van 1,9 miljoen euro.

lees meer

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving

3 oktober 2018

Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt.

lees meer

Benefietconcert voor onderzoek naar Pulmonale Hypertensie

3 oktober 2018

Vijf vragen aan cardioloog Arie van Dijk over het belang van onderzoek naar Pulmonale Hypertensie.

lees meer
  • Snel naar