28 september 2017

Dit jaar zijn maar liefst vijf vrouwen binnen het Radboudumc genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

Op 23 november 2017 reikt VIVA voor de 10e keer de jaarlijkse VIVA400 awards uit aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.  De redactie van VIVA selecteert elk jaar 400 succesvolle en inspirerende vrouwen. De prestaties van deze verschillende topvrouwen zijn niet vergelijkbaar en de diversiteit is dan ook groot. De awards worden uitgereikt binnen vijf categorieën (Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Wereldverbeteraars en Zakenwonders). Al deze vrouwen blinken uit in talent, doorzettingsvermogen en succes en hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen hun vakgebied.

Voor het Radboudumc zijn binnen de categorie knappe koppen Kioa Wijnsma & Nicole van de Kar, Lara van den Wijngaart en Hedi Claahsen genomineerd. Binnen de categorie wereldverbeteraars is dat Maria van den Muijsenberg.
 
Kioa Wijnsma & Nicole van de Kar bewezen dat het duurste medicijn van Nederland werkzaam, veilig en goedkoper is met een korter behandelschema. Kioa en Nicole hebben met hun studie bijgedragen aan de toegankelijkheid en betaalbaarheid van dure medicijnen in Nederland.

Lara van den Wijngaart (Kinderarts in opleiding) is projectleider van Luchtbrug, een online astmakliniek voor kinderen en jongeren. Luchtbrug omschrijft zichzelf als virtuele astmakliniek die poliklinische bezoeken (deels) kan vervangen. Hierdoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis. In 2015 won Luchtbrug de Achmea Quality Award.

Hedi Claahsen zet zich als kinderarts-endocrinoloog al jaren in voor kinderen die worden geboren met een onduidelijk geslacht. Daarnaast heeft Hedi zich gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen en jongeren met hormoonstoornissen. Zo zette zij in 2010 een gespecialiseerde polikliniek op voor kinderen en adolescenten met AGS, een erfelijke afwijking in de bijnier.

Maria van den Muijsenberg is sinds 1 augustus 2017 bijzonder hoogleraar gezondheidsverschillen en persoonsgerichte zorg. Zij heeft zich in haar huisartsenpraktijk altijd ingezet voor migranten en sociaal kwetsbare patiënten en richtte de praktijk Buitenzorg op, waar dak- en thuislozen en ongedocumenteerde migranten  in Nijmegen terecht kunnen voor sociaal medische hulp.

De stembus sluit op dinsdag 31 oktober. Op 23 november reikt Viva de awards uit.
 
  • Snel naar