Nieuws Voorzitter Leon van Halder legt functie tijdelijk neer
9 mei 2017

Leon van Halder, voorzitter van het Radboudumc, legt per direct zijn functie tijdelijk neer. Bij hem is recent slokdarmkanker geconstateerd.

Zoals hij zelf aangeeft in een mail aan medewerkers ‘De komende periode zal ik keihard nodig hebben om me op mijn behandeling te concentreren en vrede te krijgen met de situatie. De onvermijdelijke consequentie is helaas dat ik mijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc tijdelijk neer zal moeten leggen.’

Prof. dr. Paul Smits, vicevoorzitter en decaan, neemt voorlopig zijn taken waar. Raad van Bestuur, Raad van Toezicht en medewerkers zijn geschokt door dit vreselijke nieuws en wensen Leon en zijn naasten heel veel sterkte toe. Leon van Halder is sinds april 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Griepprik leidt mogelijk tot betere bescherming tegen COVID-19

28 oktober 2020

Radboudumc-onderzoek gepubliceerd op MedRxiv

lees meer

Annemiek Nap benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde

27 oktober 2020

Gynaecoloog Annemiek Nap is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde, aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc.

lees meer

Derde podcast 'AI for Life' over genetica Zinnig zoeken in vloedgolf aan genetische data

22 oktober 2020

De derde aflevering in de podcastserie 'AI for Life' gaat over de rol die AI kan spelen in de genetica. De hoeveelheid aan genetische gegevens neemt enorm toe, maar het is de kunst om daar zinnige zaken uit te halen

lees meer

Helikopter Lifeliner 5 weer in de lucht voor vervoer coronapatiënten Eerste intensive-care patiënten vervoerd

20 oktober 2020

De druk op de ziekenhuizen neemt toe, waardoor de inzet van de speciale helikopter voor IC-patiëntenvervoer weer in gebruik is genomen. Lifeliner 5 vliegt weer vanaf 19 oktober.

lees meer

Longecho betrouwbaar alternatief voor CT-scan bij vaststellen COVID-19 Echo kan ook buiten ziekenhuizen gemaakt worden

20 oktober 2020

Een longecho kan in de coronapandemie van grote waarde zijn, zo tonen onderzoekers van het Radboudumc en Amsterdam UMC aan. Longechografie is snel en betrouwbaar in staat om een infectie met het coronavirus uit te sluiten of zeer waarschijnlijk te maken.

lees meer