Nieuws 14 Radboudianen in top meest geciteerde wetenschappers

12 december 2018

Op de lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers van de afgelopen tien jaar, staan 14 wetenschappers die verbonden zijn aan het Radboudumc of de Radboud Universiteit. De lijst werd onlangs bekendgemaakt door Clarivate Analytics, een Amerikaans bedrijf dat diensten aanbiedt (zoals Web of Science) voor wetenschappelijk onderzoek.

Zeven van de 14 onderzoekers zijn in de lijst van Highly Cited Researchers 2018 ingedeeld in de nieuwe categorie ‘Cross-Field’: zij worden in verschillende vakgebieden geciteerd. Clarivate Analytics wil zo de ‘kunstmatige muren tussen disciplines’ doorbreken. De 14 meest geciteerde Radboud-wetenschappers zijn:
 
Naam Categorie

Christian Beckmann

Neuroscience & Behavioural Science

Jan Buitelaar

Psychiatry & Psychology

Bas Dutilh

Cross-Field

Barbara Franke

Cross-Field

Pascal Fries*

Neuroscience & Behavioural Science

Ole Jensen

Neuroscience & Behavioural Science

Mike Jetten

Cross-Field

Leo Joosten

Cross-Field

Mikhail Katsnelson

Physics

Bart Kiemeney

Cross-Field

Mihai Netea

Microbiology

Robert Oostenveld

Neuroscience & Behavioural Science

Henk Stunnenberg

Cross-Field

Jos van der Meer

Cross-Field

(*) Pascal Fries is allereerst verbonden aan het Ernst Strüngmann Institute (ESI) for Neuroscience in cooperation with Max Planck Society; de Radboud Universiteit is zijn tweede affiliatie.

Van de wetenschappers die veel worden geciteerd in onderzoeken van collega's, komt ruim de helft uit Amerika. Nederland staat op plek zes, met 189 wetenschappers.

Meer nieuws


Tuberculosemedicijn veilig in hogere dosering Te lage dosering rifampicine kan juist bijdragen aan multiresistente tuberculose

25 maart 2019

Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in het wetenschapsblad PlosOne dat ze een groep patiënten met ernstige tuberculose aanzienlijk hogere doseringen hebben voorgeschreven. De doseringen bleken veilig en goed te verdragen.

lees meer

Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Aantasting medisch beroepsgeheim voor betere bepaling tbs bij weigeraars

20 maart 2019

Als onderdeel van de nieuwe Wet forensische zorg kan vanaf juli 2019 het medisch dossier van verdachten die tbs proberen te ontlopen worden opgeëist.

lees meer

Judith Homberg benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience

20 maart 2019

Judith Homberg is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience aan de Radboud Universiteit/afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc.

lees meer

Direct dotteren na een acute hartstilstand is niet altijd noodzakelijk

18 maart 2019

Onmiddellijke hartkatheterisatie en dotteren biedt geen grotere kans op overleven bij gereanimeerde patiënten met een acute hartstilstand die niet veroorzaakt is door een hartinfarct.

lees meer