Nieuws 14 Radboudianen in top meest geciteerde wetenschappers
12 december 2018

Op de lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers van de afgelopen tien jaar, staan 14 wetenschappers die verbonden zijn aan het Radboudumc of de Radboud Universiteit. De lijst werd onlangs bekendgemaakt door Clarivate Analytics, een Amerikaans bedrijf dat diensten aanbiedt (zoals Web of Science) voor wetenschappelijk onderzoek.

Zeven van de 14 onderzoekers zijn in de lijst van Highly Cited Researchers 2018 ingedeeld in de nieuwe categorie ‘Cross-Field’: zij worden in verschillende vakgebieden geciteerd. Clarivate Analytics wil zo de ‘kunstmatige muren tussen disciplines’ doorbreken. De 14 meest geciteerde Radboud-wetenschappers zijn:
 
Naam Categorie

Christian Beckmann

Neuroscience & Behavioural Science

Jan Buitelaar

Psychiatry & Psychology

Bas Dutilh

Cross-Field

Barbara Franke

Cross-Field

Pascal Fries*

Neuroscience & Behavioural Science

Ole Jensen

Neuroscience & Behavioural Science

Mike Jetten

Cross-Field

Leo Joosten

Cross-Field

Mikhail Katsnelson

Physics

Bart Kiemeney

Cross-Field

Mihai Netea

Microbiology

Robert Oostenveld

Neuroscience & Behavioural Science

Henk Stunnenberg

Cross-Field

Jos van der Meer

Cross-Field

(*) Pascal Fries is allereerst verbonden aan het Ernst Strüngmann Institute (ESI) for Neuroscience in cooperation with Max Planck Society; de Radboud Universiteit is zijn tweede affiliatie.

Van de wetenschappers die veel worden geciteerd in onderzoeken van collega's, komt ruim de helft uit Amerika. Nederland staat op plek zes, met 189 wetenschappers.

Meer nieuws


Lowlands-bezoekers leren levens redden Welke training is het beste: ‘traditionele’ instructeurstraining of virtual reality-bril en app?

17 augustus 2019

In onderzoek van het Radboudumc leren bezoekers van het festival reanimeren, en wordt onderzocht wat hiervoor de beste methode is: een traditionele methode met een instructeur of een virtual reanimatie-app.

lees meer

Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

16 augustus 2019

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je ermee? Lowlands-bezoekers doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ beter te helpen.

lees meer

Verhoogd gehalte van signaalstof troponine na inspanning voorspelt risico op hartinfarct, beroerte en vroegtijdige sterfte

13 augustus 2019

Een verhoogde concentratie van het eiwit troponine in het bloed na langdurig wandelen is geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Dit blijkt uit onderzoek onder 725 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat maandag is gepubliceerd in Circulation.

lees meer

DELA, Radboudumc en Games for Health starten project om eenzaamheid bij ouderen te verminderen met spellen

2 augustus 2019

Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich weleens eenzaam. Een samenwerking tussen DELA, Radboudumc en Games for Health gaat onderzoeken of spellen tussen ouderen en kinderen dit sociale probleem kunnen verminderen.

lees meer

Grote beurs van de Hartstichting voor Floris Schreuder

2 augustus 2019

Floris Schreuder heeft een van de tien Dekkerbeurzen van de Hartstichting ontvangen. Het is een persoonsgebonden beurs van 369.000 euro.

lees meer

Variatie in plasticiteit van de visuele schors in kaart gebracht en verklaard

2 augustus 2019

Over de plasticiteit van de hersenen is nog niet veel bekend. In een nieuwe studie is uitgezocht wat het verschil in plasticiteit is tussen de diverse delen van de visuele schors, en komen de auteurs ook met een verklarend mechanisme.

lees meer