Nieuws 14 Radboudianen in top meest geciteerde wetenschappers

12 december 2018

Op de lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers van de afgelopen tien jaar, staan 14 wetenschappers die verbonden zijn aan het Radboudumc of de Radboud Universiteit. De lijst werd onlangs bekendgemaakt door Clarivate Analytics, een Amerikaans bedrijf dat diensten aanbiedt (zoals Web of Science) voor wetenschappelijk onderzoek.

Zeven van de 14 onderzoekers zijn in de lijst van Highly Cited Researchers 2018 ingedeeld in de nieuwe categorie ‘Cross-Field’: zij worden in verschillende vakgebieden geciteerd. Clarivate Analytics wil zo de ‘kunstmatige muren tussen disciplines’ doorbreken. De 14 meest geciteerde Radboud-wetenschappers zijn:
 
Naam Categorie

Christian Beckmann

Neuroscience & Behavioural Science

Jan Buitelaar

Psychiatry & Psychology

Bas Dutilh

Cross-Field

Barbara Franke

Cross-Field

Pascal Fries*

Neuroscience & Behavioural Science

Ole Jensen

Neuroscience & Behavioural Science

Mike Jetten

Cross-Field

Leo Joosten

Cross-Field

Mikhail Katsnelson

Physics

Bart Kiemeney

Cross-Field

Mihai Netea

Microbiology

Robert Oostenveld

Neuroscience & Behavioural Science

Henk Stunnenberg

Cross-Field

Jos van der Meer

Cross-Field

(*) Pascal Fries is allereerst verbonden aan het Ernst Strüngmann Institute (ESI) for Neuroscience in cooperation with Max Planck Society; de Radboud Universiteit is zijn tweede affiliatie.

Van de wetenschappers die veel worden geciteerd in onderzoeken van collega's, komt ruim de helft uit Amerika. Nederland staat op plek zes, met 189 wetenschappers.

Meer nieuws


Ondernemers presenteren memorabele missers

20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers.

lees meer

Drie Radboudteams doen onderzoek tijdens Lowlands

20 mei 2019

Hoe kun je het beste leren reanimeren? Hoe tevreden ben jij over je piem of poes? En wat vertel jij een vreemde op Lowlands?

lees meer

Bas Bloem 16 mei bij Omroep Gelderland Beluister de uitzending over zijn boek met Michael J. Fox

15 mei 2019

Neuroloog Bas Bloem in gesprek over het boek dat hij schrijft met Michael J. Fox over parkinson.

lees meer

Metabole ziekten sneller opsporen en behandelen door samenwerking

15 mei 2019

Zes academische centra en de patiëntenvereniging voor metabole ziekten VKS willen de diagnose en behandeling van erfelijke metabole ziekten (stofwisselingsziekten) verbeteren met de lancering van het samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD).

lees meer

Snel duidelijkheid over BRCA mutatie met nieuwe test Gevoelige DNA test faciliteert persoonlijke behandeling eierstokkanker

14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Dit schrijven onderzoekers van het Radboudumc deze week in Journal of the National Cancer Institute.

lees meer

Workshops en ontspanning voor patiënten Kick-off Blue Zone, van gitaarles tot schilderen

14 mei 2019

Vanaf vandaag starten activiteiten en workshops voor patiënten tijdens hun verblijf: schrijfcafé, gitaarles, zangles, tekenen & schilderen en mindfulness.

lees meer