Nieuws Brexit brengt referentienetwerk naar Nijmegen

19 november 2018

Dankzij de brexit gaat het Radboudumc het Europese referentienetwerk voor urogenitale ziekten coördineren. Europese referentienetwerken (ERN’s) zijn virtuele netwerken van zorgverleners uit heel Europa. Het netwerk voor urogenitale ziekten (eUROGEN) werd eerder vanuit het Verenigd Koninkrijk gecoördineerd.

Voor de behandeling van complexe en zeldzame ziekten zijn zeer gespecialiseerde kennis en middelen nodig. Door kennis die verspreid is over verschillende landen te bundelen, kunnen de ERN’s zorgverleners toegang geven tot een grote bron van expertise. Dit geeft patiënten betere kansen om een goede diagnose en advies te krijgen over de beste behandeling voor hun specifieke aandoening.
 
De behandeling van patiënten met zeldzame of complexe urogenitale ziekten wordt Europees gecoördineerd in het European Reference Network eUROGEN.  Binnen eUROGEN werken 29 ziekenhuizen uit 11 Europese lidstaten samen. Wout Feitz, themaleider Reconstructive and regenerative medicine neemt de coördinatie op zich.
 
In totaal zijn er 24 thematische Europese referentienetwerken. Het Radboudumc neemt in 14 hiervan deel. Een van deze netwerken, het ERN GENTURIS, werd al vanuit het Radboudumc gecoördineerd door Nicoline Hoogerbrugge van het Radboudumc Expertisecentrum voor Erfelijke Kanker.
 
Zie voor meer informatie over de ERN’s: https://www.radboudumc.nl/expertisecentra/expertisecentra/europese-referentienetwerken

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar