Nieuws Heleen Lintz-Luidens geridderd
13 november 2018

Verpleegkundig consulent RadiotherapieHeleen Lintz-Luidens heeft tijdens haar afscheidsreceptie op 9 november een lintje ontvangen, Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Heleen was hier jarenlang werkzaam als oncologieverpleegkundige.

Lintz-Luidens ontving het lintje uit handen van burgemeester Slinkman uit haar woonplaats Groesbeek. Heleen Als oncologieverpleegkundige was zij werkzaam in de functie van verpleegkundig consulent Radiotherapie. Een zeer toegewijd verpleegkundige die het belang van de patiënt voorop heeft gesteld. Ook zette ze zich in voor het verder ontwikkelen van het vakgebied radiotherapie door het verzorgen van scholing en voordrachten zowel landelijk als internationaal.

Daarnaast heeft ze een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de wondzorg bij oncologische wonden. Haar inzet voor landelijke overeenstemming met betrekking tot huidverzorging bij radiotherapeutische patiënten heeft geresulteerd in de Landelijke Consensus Werkwijze Acute Huidreactie Radiotherapie.

Ook was zij lid van de commissie oncologische wonden en ulcera van het WCS Kenniscentrum Wondzorg. Ze leverde een grote bijdrage aan de tweejaarlijkse congressen en verzorgde lessen voor de cursus Algemene Wondbehandeling. Ze actualiseerde met regelmaat het hoofdstuk in het wondenboek. In Groesbeek was ze medeoprichter van en vrijwilliger bij de Stichting VPTZ (Vrijwillige Palliatieve terminale Zorg).