Nieuws Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts Admiraal

24 september 2018

Ronald Admiraal heeft tijdens zijn afscheidssymposium op vrijdag 21 september een lintje ontvangen voor zijn werk als KNO-arts. Admiraal heeft zich voor kinderen de afgelopen decennia ontwikkeld tot een nationaal en internationaal expert op het gebied van de otogenetica, congenitale en syndromale KNO-afwijkingen, in het bijzonder schisis en craniofaciale afwijkingen.

Door de jaren heen heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van richtlijnen en zorgstandaarden. Dit deed hij namens de KNO Vereniging, maar ook namens landelijke patiënten- en ouderverenigingen en voor het RIVM Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Hij heeft een grote deskundigheid en betrokkenheid met veel begrip voor de noden en uitdagingen van kwetsbare kinderen en hun ouders. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan de vergroting van onze kennis over de oorzaken en medische gevolgen van vaak zeldzame congenitale en syndromale KNO-aandoeningen.

In de periode van 1987 tot 2009 is Admiraal naast zijn werkzaamheden in het Radboudumc, ook werkzaam geweest als hoofd van de toenmalige medische dienst van het Instituut voor Doven in Sint Michielsgestel. In die tijd heeft hij het fundament gelegd voor een organisatie en werkwijze van medische zorg die de tand des tijds zeer goed heeft doorstaan en nog steeds de leidraad vormt voor de medische zorg binnen het huidige Kentalis.

Admiraal was lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Audiologie (1995-2003) en lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale afwijkingen (2008 – 2014),waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Hij is lid van de programmacommissie Neonatale gehoorscreening in Nederland en lid van de wetenschappelijke adviesraad van Orphanet, de organisatie die zich inzet om de diagnose, zorg en behandeling van patiënten met zeldzame ziekten te verbeteren.

Als KNO-arts / otoloog met speciale interesse in de otogenetica en congenitale afwijkingen, heeft Ronald Admiraal gedurende meer dan 30 jaar in het Radboudumc gewerkt. Zijn enorme inzet, ongekende parate kennis en geweldige vermogen om met patiënten een goede relatie op te bouwen, zijn van onschatbare waarde geweest.
 

Meer informatie


Marloes de Vink

woordvoerder / persvoorlichter

06 52 02 81 72

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontdekken nieuwe zenuwbaan in hersenen

17 oktober 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben met diverse beeldvormende technieken een nieuwe zenuwbaan in de hersenen van mensen ontdekt. De vondst heeft mogelijk gevolgen voor de behandeling van onder andere aangezichtspijn.

lees meer

Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Nauwelijks overlap tussen patiënten met schizofrenie Onderzoek op groepsniveau zegt weinig over de individuele patiënt

11 oktober 2018

Patiënten met de diagnose schizofrenie vertonen onderling grote verschillen. Onderzoekers van het Radboudumc toonden samen met collega’s uit Engeland en Noorwegen aan dat slechts een verwaarloosbaar aantal identieke eigenschappen in de hersenen voorkomt bij meer dan twee procent van de patiënten.

lees meer

Acht Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

lees meer

Grote subsidie voor ontwikkeling e-health hartrevalidatie Eurostar subsidie van 1,9 miljoen voor project CaRe

4 oktober 2018

Hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc gaat samen met Deense en Zwitserse bedrijven een e-health programma opzetten voor hartrevalidatie. Zij krijgen hiervoor een Eurostar subsidie van 1,9 miljoen euro.

lees meer

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving

3 oktober 2018

Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt.

lees meer
  • Snel naar