Nieuws Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts Admiraal

24 september 2018

Ronald Admiraal heeft tijdens zijn afscheidssymposium op vrijdag 21 september een lintje ontvangen voor zijn werk als KNO-arts. Admiraal heeft zich voor kinderen de afgelopen decennia ontwikkeld tot een nationaal en internationaal expert op het gebied van de otogenetica, congenitale en syndromale KNO-afwijkingen, in het bijzonder schisis en craniofaciale afwijkingen.

Door de jaren heen heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van richtlijnen en zorgstandaarden. Dit deed hij namens de KNO Vereniging, maar ook namens landelijke patiënten- en ouderverenigingen en voor het RIVM Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Hij heeft een grote deskundigheid en betrokkenheid met veel begrip voor de noden en uitdagingen van kwetsbare kinderen en hun ouders. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan de vergroting van onze kennis over de oorzaken en medische gevolgen van vaak zeldzame congenitale en syndromale KNO-aandoeningen.

In de periode van 1987 tot 2009 is Admiraal naast zijn werkzaamheden in het Radboudumc, ook werkzaam geweest als hoofd van de toenmalige medische dienst van het Instituut voor Doven in Sint Michielsgestel. In die tijd heeft hij het fundament gelegd voor een organisatie en werkwijze van medische zorg die de tand des tijds zeer goed heeft doorstaan en nog steeds de leidraad vormt voor de medische zorg binnen het huidige Kentalis.

Admiraal was lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Audiologie (1995-2003) en lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale afwijkingen (2008 – 2014),waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Hij is lid van de programmacommissie Neonatale gehoorscreening in Nederland en lid van de wetenschappelijke adviesraad van Orphanet, de organisatie die zich inzet om de diagnose, zorg en behandeling van patiënten met zeldzame ziekten te verbeteren.

Als KNO-arts / otoloog met speciale interesse in de otogenetica en congenitale afwijkingen, heeft Ronald Admiraal gedurende meer dan 30 jaar in het Radboudumc gewerkt. Zijn enorme inzet, ongekende parate kennis en geweldige vermogen om met patiënten een goede relatie op te bouwen, zijn van onschatbare waarde geweest.
 

Meer nieuws


Drie Radboudteams doen onderzoek tijdens Lowlands

20 mei 2019

Hoe kun je het beste leren reanimeren? Hoe tevreden ben jij over je piem of poes? En wat vertel jij een vreemde op Lowlands?

lees meer

Metabole ziekten sneller opsporen en behandelen door samenwerking

15 mei 2019

Zes academische centra en de patiëntenvereniging voor metabole ziekten VKS willen de diagnose en behandeling van erfelijke metabole ziekten (stofwisselingsziekten) verbeteren met de lancering van het samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD).

lees meer

Snel duidelijkheid over BRCA mutatie met nieuwe test Gevoelige DNA test faciliteert persoonlijke behandeling eierstokkanker

14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Dit schrijven onderzoekers van het Radboudumc deze week in Journal of the National Cancer Institute.

lees meer

Nieuw leven voor oud antibioticum Welkom alternatief voor zeer resistente longinfecties

13 mei 2019

Het oude antibioticum minocycline kan een nieuw leven krijgen in de behandeling van Mycobacterium avium longinfecties. In Journal of Antimicrobial Chemotherapy bepaalden medisch microbiologen Mike Ruth en Jakko van Ingen van het Radboudumc de werkzame dosis ervan.

lees meer

Frank Bosch benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde

10 mei 2019

Internist-intensivist van Rijnstate, Frank Bosch benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde bij het Radboudumc.

lees meer

Algoritme berekent aanwezigheid en agressiviteit van prostaattumor Analyseprogramma MRI-scans maakt objectieve diagnose in principe overal mogelijk

9 mei 2019

Een computerprogramma dat MRI-beelden analyseert, kan de aanwezigheid en zelfs de agressiviteit van een prostaattumor betrouwbaar in kaart brengen. Dat schrijven onderzoekers van het Radboudumc met internationale collega’s in het wetenschappelijke tijdschrift Investigative Radiology

lees meer