Nieuws Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts Admiraal

24 september 2018

Ronald Admiraal heeft tijdens zijn afscheidssymposium op vrijdag 21 september een lintje ontvangen voor zijn werk als KNO-arts. Admiraal heeft zich voor kinderen de afgelopen decennia ontwikkeld tot een nationaal en internationaal expert op het gebied van de otogenetica, congenitale en syndromale KNO-afwijkingen, in het bijzonder schisis en craniofaciale afwijkingen.

Door de jaren heen heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van richtlijnen en zorgstandaarden. Dit deed hij namens de KNO Vereniging, maar ook namens landelijke patiënten- en ouderverenigingen en voor het RIVM Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Hij heeft een grote deskundigheid en betrokkenheid met veel begrip voor de noden en uitdagingen van kwetsbare kinderen en hun ouders. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan de vergroting van onze kennis over de oorzaken en medische gevolgen van vaak zeldzame congenitale en syndromale KNO-aandoeningen.

In de periode van 1987 tot 2009 is Admiraal naast zijn werkzaamheden in het Radboudumc, ook werkzaam geweest als hoofd van de toenmalige medische dienst van het Instituut voor Doven in Sint Michielsgestel. In die tijd heeft hij het fundament gelegd voor een organisatie en werkwijze van medische zorg die de tand des tijds zeer goed heeft doorstaan en nog steeds de leidraad vormt voor de medische zorg binnen het huidige Kentalis.

Admiraal was lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Audiologie (1995-2003) en lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale afwijkingen (2008 – 2014),waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Hij is lid van de programmacommissie Neonatale gehoorscreening in Nederland en lid van de wetenschappelijke adviesraad van Orphanet, de organisatie die zich inzet om de diagnose, zorg en behandeling van patiënten met zeldzame ziekten te verbeteren.

Als KNO-arts / otoloog met speciale interesse in de otogenetica en congenitale afwijkingen, heeft Ronald Admiraal gedurende meer dan 30 jaar in het Radboudumc gewerkt. Zijn enorme inzet, ongekende parate kennis en geweldige vermogen om met patiënten een goede relatie op te bouwen, zijn van onschatbare waarde geweest.
 

Meer informatie


Marloes de Vink

woordvoerder / persvoorlichter

06 52 02 81 72

Meer nieuws


14 Radboudianen in top meest geciteerde wetenschappers

12 december 2018

Op de lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers van de afgelopen tien jaar, staan 14 wetenschappers die verbonden zijn aan het Radboudumc of de Radboud Universiteit.

lees meer

Onderzoek geneesmiddel zeldzame ziekte kan efficiënter en patiëntgerichter Nieuwe toepassing Bayesiaans gecombineerde N=1 trialmethode

12 december 2018

Om te beoordelen of een geneesmiddel voor een zeldzame ziekte effect heeft, is grootschalig onderzoek met een gerandomiseerde klinische studie niet altijd meer nodig, zeggen onderzoekers van de afdeling Neurologie en Health Evidence van het Radboudumc.

lees meer

Metalen implantaat maakt medicijn Doelgerichte therapie tegen bacteriële infecties

11 december 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat het ijzer in metalen implantaten medicijnen zoals antibiotica kan activeren. Op deze manier kunnen antibiotica in het bloed uitsluitend bij een implantaat infecties actief onderdrukken.

lees meer

Kleine groep patienten krijgt meniscusprothese Kunstmeniscus moet leiden tot minder pijn en betere belasting van de knie

10 december 2018

ATRO Medical BV heeft toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd om de meniscusprothese Trammpolin® te implanteren bij achttien patiënten. Dit doet ATRO Medical BV samen met het Radboudumc, het Maastricht UMC+ en de Sint Maartenskliniek

lees meer

CardiacBooster ontwikkelt ondersteuningsapparaat voor cruciale dagen na hartinfarct Spin-off Radboudumc ontvangt kwart miljoen van RedMedTech Discovery Fund II

4 december 2018

CardiacBooster, spin-off van het Radboudumc, heeft een lening ontvangen van het RedMedTech Discovery Fund II. Dit versnelt de ontwikkeling van een apparaat dat de pompfunctie van het hart ondersteunt in een kritieke fase na een hartinfarct.

lees meer

MRI verbetert opsporing van prostaatkanker Bij de helft van de mannen is de ‘weefselprik’ niet meer nodig.

3 december 2018

Goed nieuws voor de ruim 40.000 mannen die jaarlijks met een verhoogde PSA-waarde naar het ziekenhuis gaan voor prostaatonderzoek. Bij een normale MRI is geen echogeleid biopt, of ‘weefselprik’ meer nodig.

lees meer
  • Snel naar