Nieuws Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts Admiraal

24 september 2018

Ronald Admiraal heeft tijdens zijn afscheidssymposium op vrijdag 21 september een lintje ontvangen voor zijn werk als KNO-arts. Admiraal heeft zich voor kinderen de afgelopen decennia ontwikkeld tot een nationaal en internationaal expert op het gebied van de otogenetica, congenitale en syndromale KNO-afwijkingen, in het bijzonder schisis en craniofaciale afwijkingen.

Door de jaren heen heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van richtlijnen en zorgstandaarden. Dit deed hij namens de KNO Vereniging, maar ook namens landelijke patiënten- en ouderverenigingen en voor het RIVM Centrum voor Bevolkingsonderzoek. Hij heeft een grote deskundigheid en betrokkenheid met veel begrip voor de noden en uitdagingen van kwetsbare kinderen en hun ouders. Daarnaast heeft hij bijgedragen aan de vergroting van onze kennis over de oorzaken en medische gevolgen van vaak zeldzame congenitale en syndromale KNO-aandoeningen.

In de periode van 1987 tot 2009 is Admiraal naast zijn werkzaamheden in het Radboudumc, ook werkzaam geweest als hoofd van de toenmalige medische dienst van het Instituut voor Doven in Sint Michielsgestel. In die tijd heeft hij het fundament gelegd voor een organisatie en werkwijze van medische zorg die de tand des tijds zeer goed heeft doorstaan en nog steeds de leidraad vormt voor de medische zorg binnen het huidige Kentalis.

Admiraal was lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Audiologie (1995-2003) en lid van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale afwijkingen (2008 – 2014),waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Hij is lid van de programmacommissie Neonatale gehoorscreening in Nederland en lid van de wetenschappelijke adviesraad van Orphanet, de organisatie die zich inzet om de diagnose, zorg en behandeling van patiënten met zeldzame ziekten te verbeteren.

Als KNO-arts / otoloog met speciale interesse in de otogenetica en congenitale afwijkingen, heeft Ronald Admiraal gedurende meer dan 30 jaar in het Radboudumc gewerkt. Zijn enorme inzet, ongekende parate kennis en geweldige vermogen om met patiënten een goede relatie op te bouwen, zijn van onschatbare waarde geweest.
 

Meer nieuws


Tuberculosevaccin versterkt malaria-afweer

20 februari 2019

Het vaccin tegen tuberculose versterkt ook de afweer tegen malaria. Dat ontdekten onderzoekers van het Radboudumc. De resultaten verschenen vandaag in Nature Communications.

lees meer

Nieuwe besmettingsroute resistente ziekenhuisbacterie ontdekt

18 februari 2019

Onderzoekers van het Radboudumc hebben een nieuwe manier van verspreiding van resistente ziekenhuisbacteriën gevonden.

lees meer

Darmkankergen veroorzaakt ook borstkanker De zoektocht naar nieuwe genetische oorzaken van kanker gaat door

12 februari 2019

Zeldzame mutaties in het NTHL1-gen, die eerder alleen in verband werden gebracht met darmkanker, kunnen ook borstkanker en andere soorten kanker veroorzaken.

lees meer

Stresshormoon kan exposuretherapie bij PTSS misschien verbeteren Experimenteel onderzoek moet uitwijzen of hypothese klopt

7 februari 2019

Benno Roozendaal heeft een TOP-subsidie ontvangen van ZonMw die hij gaat gebruiken om de rol van het stresshormoon cortisol te onderzoeken bij exposuretherapie voor patiënten met posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).

lees meer

Raadsel van ontbrekende genetische oorzaken opgelost Moleculaire pleisters ook in ontwikkeling voor de ziekte van Stargardt

6 februari 2019

Bij een kwart van patiënten met de ziekte van Stargardt was tot voor kort geen duidelijke genetische oorzaak aanwijsbaar. Onderzoekers van het Radboudumc hebben de oorzaak gevonden. Die mutaties zitten in de intronen.

lees meer