Nieuws Onderzoek naar kwaliteit van leven bij Q-koorts

15 maart 2018

Uit het onderzoek naar de kwaliteit van leven bij Q-koorts blijkt dat patiënten met chronische Q-koorts er op de lange termijn, ondanks behandeling, op achteruit gaan. Dat blijkt uit onderzoek van het Radboudumc.

In het onderzoek is gekeken naar de langetermijngevolgen van Q-koorts onder 2.600 patiënten met de ziekte. Zowel patiënten met chronische Q-koorts, acute Q-koorts en patiënten met het Q-koortsvermoeidheidssyndroom zijn gevolgd.

In het onderzoek is specifiek gekeken naar de sociale gevolgen op lange termijn. Het onderzoek bevestigt wat patiënten al jarenlang zeggen. Patiënten met chronische Q-koorts gaan er ernstig op achteruit. Voor de groep patiënten met acute Q-koorts, wordt het steeds beter. De groep patiënten met het Q-koortsvermoeidheidssyndroom is er ook op de lange termijn slecht aan toe.

Kijk hier voor een overzicht van de onderzoeken binnen het Radboudumc Q-koorts Expertisecentrum.

Meer informatie


Marcel Wortel

persvoorlichter

(024) 81 87389

Meer nieuws


Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Aantasting medisch beroepsgeheim voor betere bepaling tbs bij weigeraars

20 maart 2019

Als onderdeel van de nieuwe Wet forensische zorg kan vanaf juli 2019 het medisch dossier van verdachten die tbs proberen te ontlopen worden opgeëist.

lees meer

Judith Homberg benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience

20 maart 2019

Judith Homberg is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience aan de Radboud Universiteit/afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc.

lees meer

Direct dotteren na een acute hartstilstand is niet altijd noodzakelijk

18 maart 2019

Onmiddellijke hartkatheterisatie en dotteren biedt geen grotere kans op overleven bij gereanimeerde patiënten met een acute hartstilstand die niet veroorzaakt is door een hartinfarct.

lees meer

Nieuw open innovatieprogrammaTopFit gelanceerd tijdens Health Valley Event

15 maart 2019

Het Radboudumc is een van de initiatiefnemers van TopFit, een nieuw open innovatieprogramma in Oost-Nederland, dat gisteren werd gepresenteerd tijdens Health Valley

lees meer

RoboSculpt wint Health Valley Bridge Prijs 2019

15 maart 2019

Bezoekers van het Health Valley Event hebben het Radboudumc met het project RoboSculpt uitgeroepen tot winnaar van de Health Valley Bridge Prijs 2019.

lees meer