4 april 2018

Hoe ziet je leven eruit als je wetenschapper wordt? Twaalf nieuwe jonge promovendi gaan als Faces of Science voor het KNAW verslag doen van hun dagelijks bestaan in de wetenschap, in filmpjes en blogs. Eén van hen wordt Radboudumc’er Saskia van der Boor van de afdeling Medische Microbiologie.

Saskia van der Boor doet onderzoek naar een vaccin tegen malaria. Per jaar sterven er bijna een half miljoen mensen aan malaria en een vaccin is dringend nodig. Als arts-onderzoeker bestudeert Saskia de veiligheid en werkzaamheid van nieuwe malariavaccins bij gezonde vrijwilligers. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een parasiet genetisch te modificeren zodat deze geen ziekte meer kan veroorzaken.

Saskia: ‘Het lijkt me een hele leuke uitdaging om lezers te laten zien hoe leuk onderzoek doen kan zijn. Mensen hebben toch vaak het idee dat onderzoek saai en stoffig is, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn! Met Faces of Science hoop ik onderzoek ook toegankelijker te maken voor patiënten en het bredere publiek. Ik heb er vooral heel veel zin in.’

Bloggen

Op de site Facesofscience.nl bloggen al meer dan veertig andere promovendi over hoe het is om te werken in de wetenschap. Zo helpen ze studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo, die staan voor een keuze in hun studie een realistisch beeld te krijgen van wat het is om wetenschapper te zijn. Maar de blogs zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. De Faces treden daarnaast geregeld op bij bijeenkomsten en in de media.

Faces of Science is een project van KNAW en De Jonge Akademie, in samenwerking met Nemo Kennislink.nl. Het project, dat in 2014 van start ging, wordt gefinancierd door Lira Auteursfonds Reprorecht.

Meer informatie


drs. Marcel Wortel

persvoorlichter

(024) 81 87389

  • Snel naar