Nieuws Philip van der Wees nieuwe hoogleraar Paramedische Wetenschappen Radboudumc

29 mei 2018

Philip van der Wees is met ingang van 1 juni 2018 benoemd tot hoogleraar Paramedische Wetenschappen aan het Radboudumc. De focus van de leerstoel is waardegedreven paramedische zorg in interdisciplinaire netwerken. Paramedische zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten, leveren een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van herstel en het leren omgaan met een ziekte of aandoening in het dagelijks leven. Het onderzoek en onderwijs binnen de nieuwe leerstoel richt zich enerzijds op kwaliteitsbevordering en implementatie van paramedische zorg in het interdisciplinaire netwerk; en anderzijds op het ontrafelen van werkingsmechanismen en evaluatie van nieuwe technologieën en behandelstrategieën van paramedische zorg.

Van der Wees is fysiotherapeut en senior onderzoeker op de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc. Hij is coördinator van het onderzoeksthema ‘Duurzame organisatie van zorgsystemen’. Hij onderzoekt uitkomsten van zorg, met name door middel van patiënt-gerapporteerde uitkomstmetingen (PROMs). Hij leidt ook het expertisecentrum IQ PROM, dat zich richt op de toepassing en evaluatie van patiënt gerapporteerde uitkomstmetingen.

Philip van der Wees (Benthuizen, 1966) studeerde Fysiotherapie aan de Haagse Hogeschool en behaalde in 1994 zijn Master of Science in Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Universiteit Maastricht op onderzoek naar de ontwikkeling en implementatie van richtlijnen in de fysiotherapie. Hij is sinds 2013 senior onderzoeker bij de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc. Sinds 2017 is hij adjunct professor bij de School of Medicine and Health Sciences; Department of Clinical Research and Leadership, George Washington University, Washington DC.
 
De leerstoel Paramedische Wetenschappen is een samenwerking van de afdelingen IQ healthcare, Revalidatie en Orthopedie (Radboudumc) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.  
 

Meer informatie


Marloes de Vink

woordvoerder / persvoorlichter

06 52 02 81 72

Meer nieuws


Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts dr. Ronald Admiraal Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

24 september 2018

Ronald Admiraal heeft tijdens zijn afscheidssymposium op vrijdag 21 september een lintje ontvangen voor zijn werk als KNO-arts.

lees meer

Niet opereren is ook een optie Samen beslissen over een operatie

20 september 2018

Noralie Geessink ontwikkelde een training voor chirurgen om de gesprekken met de patiënt te verbeteren.

lees meer

Opnieuw een 8,5 voor de zorg in het Radboudumc

20 september 2018

Ruim 5000 patiënten deelden hun ervaringen met de zorg via de Consumer Quality Index

lees meer

NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar en afspraken over verlaging werkdruk

19 september 2018

De NFU biedt structureel een loonsverhoging van 8,25% voor een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Cognitieve gedragstherapie effectief bij myotone dystrofie type 1 Nieuwe behandeloptie voor complexe ziekte

19 september 2018

Een behandeling met cognitieve gedragstherapie helpt patiënten met myotone dystrofie type 1 in het verbeteren van hun fysieke capaciteiten en sociale deelname.

lees meer

Citrienfonds.nl laat zien hoe de zorg beter kan én betaalbaar blijft 24 zorgverbeteringen in Radboudumc

11 september 2018

Om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden, is in 2014 door de minister van VWS het Citrienfonds opgericht. Met de umc’s als initiatiefnemer werken partijen in de zorg gezamenlijk aan het verbeteren van de zorg. 24 van de ruim 100 projecten uit het Citrienfonds zijn van het Radboudumc.

lees meer
  • Snel naar