Nieuws Publiciteit rondom tuchtzaak

29 november 2018

Vandaag staat in de Gelderlander een artikel over een tuchtzaak die morgen dient. Bij deze zaak zijn tien artsen van het Radboudumc betrokken van de afdelingen Cardiologie en Cardiothorocale Chirurgie. In dit artikel wordt de suggestie gewekt dat er sprake is van een nieuwe hartcrisis zoals die in 2005 gespeeld heeft. Dit is geenszins het geval. Omdat de zaak nog voor de rechter moet dienen, kan het Radboudumc inhoudelijk niet op de casus ingaan.

Resultaten uitkomsten hartzorg
Woensdag 28 november 2018 heeft de Nederlandse Hartregistratie de uitkomsten bekend gemaakt van Cardiologische en Cardiochirurgische behandelingen. Uit dit rapport wordt duidelijk dat het Radboudumc kwalitatief goede hartzorg levert, net als de afgelopen jaren.

Wat is tuchtrecht?
Het tuchtrecht is rechtspraak waarbij het tuchtcollege beoordeelt of een arts of andere hulpverlener volgens de voor hem geldende professionele standaard heeft gewerkt. Het tuchtrecht is bedoeld om de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en bewaken. Het tuchtrecht geldt voor alle beroepsgroepen die staan ingeschreven in het BIG-register, waaronder artsen, maar bijvoorbeeld ook tandartsen, verpleegkundigen en apothekers. Een medisch tuchtcollege bestaat uit juristen en lid-beroepsgenoten.
 

Meer nieuws


Vervolgonder­zoek naar rol darmflora in ontstaan hart- en vaatziekten Drie miljoen subsidie van de Hartstichting

18 april 2019

​Een consortium onderzoekers onder leiding van Folkert Kuipers (UMCG) en Mihai Netea (Radboudumc) heeft een Impulse Grant van drie miljoen euro van de Hartstichting ontvangen.

lees meer

Zorgverzekeraar schuift weinig met ziekenhuisbudgetten Nederlandse zorgsysteem brengt minder marktdynamiek dan verwacht

16 april 2019

Zorgverzekeraars belonen of korten ziekenhuizen zelden op basis van de geleverde prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van Niek Stadhouders van het Radboudumc, waarmee hij op 15 april promoveerde.

lees meer

Lymepatiënten geven Radboudumc een 8,3

12 april 2019

De jaarlijkse Week van de Teek staat voor de deur. Hierin wordt aandacht gevraagd voor tekenbeten en de ziekte van Lyme.

lees meer

Rubiconbeurs voor spieronderzoek bij ALS

8 april 2019

Onderzoeker Linda Heskamp van het Radboudumc krijgt een Rubiconbeurs van NWO. Zij kan hiermee twee jaar lang onderzoek doen aan de Newcastle University in het Verenigd Koninkrijk. De Rubiconbeurs biedt jonge, veelbelovende wetenschappers de kans om internationale onderzoekservaring op te doen.

lees meer