Nieuws Radboudumc gastheer CleanMed Europe 2018

25 januari 2018

Van 10-12 oktober 2018 wordt CleanMed Europe 2018 gehouden in het Radboudumc in Nijmegen in samenwerking met Health Care Without Harm (HCWH). Tijdens CleanMed komen specialisten en professionals uit de hele wereld bij elkaar om problemen te bespreken, best practices, ideeën en de nieuwste ontwikkelingen met elkaar te delen op het gebied van duurzame zorg (sustainable healthcare). Een inspirerende omgeving voor iedereen!

Het Radboudumc is trotse gastheer van deze bijzondere bijeenkomst die gericht is op samenwerking en kruisbestuiving van verschillende partijen zoals, zorg, high tech, onderzoek en het bedrijfsleven. Voor het Radboudumc is deze samenwerking belangrijk om haar patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek op een duurzame, innovatieve en betaalbare manier verder te ontwikkeling.  Duurzame zorg wil zeggen dat we de zorg persoonsgericht, toegankelijk en betaalbaar willen houden met een minimale negatieve impact op het milieu. Daarmee dragen wij bij aan de gezondheid van mensen en de gemeenschap. Onze belofte is niet voor niets ‘to have a significant impact on healthcare’.

Nijmegen is dit jaar ook European Green Capital. CleanMed Europe maakt deel uit van een programma vol activiteiten en initiatieven die door de hele stad worden georganiseerd in 2018. Nijmegen heeft de ambitie om ‘climate proof’ te zijn in 2045 en energie-neutraal in 2050. Dit maakt Nijmegen de ideale stad voor CleanMed 2018.

Sinds 2010 reikt de Europese Commissie jaarlijks de Green Capital Award uit aan een stad die vooroploopt met milieuvriendelijk beleid, zoals duurzame energie, groene economie, duurzaam openbaar vervoer en fietsvervoer, duurzaam afvalbeheer en duurzaam waterbeheer. Als grootste werkgever van Oost-Nederland is het Radboudumc samen met de Radboud Universiteit een belangrijke speler in het realiseren van de duurzame ambities van de stad. Een van de gezamenlijke speerpunten is het bereiken van een groene, duurzame campus.

Naast het hoofdprogramma van CleanMed Europe zijn er evenementen en presentaties. Er is ruim tijd om rond te kijken op de campus van Radboudumc en Radboud Universiteit. En er is ook ruime gelegenheid om te netwerken.

Geïnteresseerd? Geef je hier op.
Voor informatie en het laatste nieuws ga naar www.cleanmedeurope.org.
 

 

 

Meer informatie


Roos de Gouw

persvoorlichter

06 25 69 52 37

Meer nieuws


Tuberculosevaccin versterkt malaria-afweer

20 februari 2019

Het vaccin tegen tuberculose versterkt ook de afweer tegen malaria. Dat ontdekten onderzoekers van het Radboudumc. De resultaten verschenen vandaag in Nature Communications.

lees meer

Nieuwe besmettingsroute resistente ziekenhuisbacterie ontdekt

18 februari 2019

Onderzoekers van het Radboudumc hebben een nieuwe manier van verspreiding van resistente ziekenhuisbacteriën gevonden.

lees meer

Darmkankergen veroorzaakt ook borstkanker De zoektocht naar nieuwe genetische oorzaken van kanker gaat door

12 februari 2019

Zeldzame mutaties in het NTHL1-gen, die eerder alleen in verband werden gebracht met darmkanker, kunnen ook borstkanker en andere soorten kanker veroorzaken.

lees meer

Stresshormoon kan exposuretherapie bij PTSS misschien verbeteren Experimenteel onderzoek moet uitwijzen of hypothese klopt

7 februari 2019

Benno Roozendaal heeft een TOP-subsidie ontvangen van ZonMw die hij gaat gebruiken om de rol van het stresshormoon cortisol te onderzoeken bij exposuretherapie voor patiënten met posttraumatisch stresssyndroom (PTSS).

lees meer

Raadsel van ontbrekende genetische oorzaken opgelost Moleculaire pleisters ook in ontwikkeling voor de ziekte van Stargardt

6 februari 2019

Bij een kwart van patiënten met de ziekte van Stargardt was tot voor kort geen duidelijke genetische oorzaak aanwijsbaar. Onderzoekers van het Radboudumc hebben de oorzaak gevonden. Die mutaties zitten in de intronen.

lees meer