Nieuws Radboudumc gastheer CleanMed Europe 2018

25 januari 2018

Van 10-12 oktober 2018 wordt CleanMed Europe 2018 gehouden in het Radboudumc in Nijmegen in samenwerking met Health Care Without Harm (HCWH). Tijdens CleanMed komen specialisten en professionals uit de hele wereld bij elkaar om problemen te bespreken, best practices, ideeën en de nieuwste ontwikkelingen met elkaar te delen op het gebied van duurzame zorg (sustainable healthcare). Een inspirerende omgeving voor iedereen!

Het Radboudumc is trotse gastheer van deze bijzondere bijeenkomst die gericht is op samenwerking en kruisbestuiving van verschillende partijen zoals, zorg, high tech, onderzoek en het bedrijfsleven. Voor het Radboudumc is deze samenwerking belangrijk om haar patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek op een duurzame, innovatieve en betaalbare manier verder te ontwikkeling.  Duurzame zorg wil zeggen dat we de zorg persoonsgericht, toegankelijk en betaalbaar willen houden met een minimale negatieve impact op het milieu. Daarmee dragen wij bij aan de gezondheid van mensen en de gemeenschap. Onze belofte is niet voor niets ‘to have a significant impact on healthcare’.

Nijmegen is dit jaar ook European Green Capital. CleanMed Europe maakt deel uit van een programma vol activiteiten en initiatieven die door de hele stad worden georganiseerd in 2018. Nijmegen heeft de ambitie om ‘climate proof’ te zijn in 2045 en energie-neutraal in 2050. Dit maakt Nijmegen de ideale stad voor CleanMed 2018.

Sinds 2010 reikt de Europese Commissie jaarlijks de Green Capital Award uit aan een stad die vooroploopt met milieuvriendelijk beleid, zoals duurzame energie, groene economie, duurzaam openbaar vervoer en fietsvervoer, duurzaam afvalbeheer en duurzaam waterbeheer. Als grootste werkgever van Oost-Nederland is het Radboudumc samen met de Radboud Universiteit een belangrijke speler in het realiseren van de duurzame ambities van de stad. Een van de gezamenlijke speerpunten is het bereiken van een groene, duurzame campus.

Naast het hoofdprogramma van CleanMed Europe zijn er evenementen en presentaties. Er is ruim tijd om rond te kijken op de campus van Radboudumc en Radboud Universiteit. En er is ook ruime gelegenheid om te netwerken.

Geïnteresseerd? Geef je hier op.
Voor informatie en het laatste nieuws ga naar www.cleanmedeurope.org.
 

 

 

Meer informatie


Roos de Gouw

persvoorlichter

06 25 69 52 37

Meer nieuws


Brexit brengt referentienetwerk naar Nijmegen Radboudumc coördineert European Reference Network urogenitale ziekten

19 november 2018

Dankzij de brexit gaat het Radboudumc het Europese referentienetwerk voor urogenitale ziekten coördineren.

lees meer

Kankercel beweegt als een roofdier Lévy-loopje mogelijk achilleshiel van de kankercel

19 november 2018

Kankercellen die uitzaaien bewegen zich net als roofdieren die zoeken naar een prooi. Goedaardige cellen doen dat niet.

lees meer

Onderzoek naar eiwitinname onder Zevenheuvelenlopers

12 november 2018

Hoogleraar Integratieve Fysiologie Maria Hopman gaat tijdens de NN Zevenheuvelenloop met haar team van het Radboudumc onderzoeken of een eiwitdrankje helpt tegen spierpijn na 15 kilometer hardlopen.

lees meer

Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar

9 november 2018

Per 1 november 2018 is Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonsgerichte preventie: de verbinding tussen zorg en public health.

lees meer

Nieuwe 3D echotechniek voor betere diagnose vaatziekten NWO en bedrijfsleven investeren in innovatief onderzoek

8 november 2018

Het project ULTRA-X-TREME krijgt 4 miljoen euro subsidie van NWO-TTW voor de ontwikkeling van nieuwe 3D-echotechnieken om vaatdiagnose patiëntspecifieker te maken en onnodige operaties te voorkomen.

lees meer
  • Snel naar