Nieuws Radboudumc heeft beste masteropleiding Tandheelkunde en topopleiding Molecular Mechanisms of Disease

9 maart 2018

De masteropleiding Tandheelkunde van het Radboudumc is in Nederland de beste master binnen het eigen vakgebied. Dit staat in de Keuzegids Masters waarin alle masteropleidingen aan de Nederlandse universiteiten vergeleken worden. Daarnaast heeft de master Molecular Mechanisms of Disease van het Radboudumc het predicaat topopleiding gekregen en hoort daarmee tot de top van het Nederlands onderwijs.

De Keuzegids is een onafhankelijke gids die jaarlijks de kwaliteit van opleidingen en universiteiten kritisch beoordeelt. Bij de beoordeling kijkt de Keuzegids onder meer naar het contact met docenten, samenhang van het onderwijsprogramma en de kwaliteit van de onderwijsfaciliteiten. De Keuzegids baseert zich voor 80 procent op de mening van studenten en voor 20 procent op oordelen van de NVAO, de landelijke keuringsinstantie voor het hoger onderwijs.
 
Molecular Mechanisms of Disease
Opleidingen met minstens 76 van de in totaal 100 punten behoren tot de top van het Nederlandse onderwijs en behalen daarmee het predicaat topopleiding. De masteropleiding Molecular Mechanisms of Disease kreeg dit predicaat.
 
Tandheelkunde
Binnen het eigen vakgebied is de masteropleiding Tandheelkunde van het Radboudumc de beste in Nederland.
 
Lees het volledige bericht op de website van de Radboud Universiteit
 

Meer nieuws


Kleine groep patienten krijgt meniscusprothese Kunstmeniscus moet leiden tot minder pijn en betere belasting van de knie

10 december 2018

ATRO Medical BV heeft toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd om de meniscusprothese Trammpolin® te implanteren bij achttien patiënten. Dit doet ATRO Medical BV samen met het Radboudumc, het Maastricht UMC+ en de Sint Maartenskliniek

lees meer

CardiacBooster ontwikkelt ondersteuningsapparaat voor cruciale dagen na hartinfarct Spin-off Radboudumc ontvangt kwart miljoen van RedMedTech Discovery Fund II

4 december 2018

CardiacBooster, spin-off van het Radboudumc, heeft een lening ontvangen van het RedMedTech Discovery Fund II. Dit versnelt de ontwikkeling van een apparaat dat de pompfunctie van het hart ondersteunt in een kritieke fase na een hartinfarct.

lees meer

MRI verbetert opsporing van prostaatkanker Bij de helft van de mannen is de ‘weefselprik’ niet meer nodig.

3 december 2018

Goed nieuws voor de ruim 40.000 mannen die jaarlijks met een verhoogde PSA-waarde naar het ziekenhuis gaan voor prostaatonderzoek. Bij een normale MRI is geen echogeleid biopt, of ‘weefselprik’ meer nodig.

lees meer

Eerste genen voor ADHD gevonden Twaalf van de naar schatting duizenden ADHD-genen geïdentificeerd

3 december 2018

Er zijn twaalf genetische variaties gevonden die het risico op ADHD verhogen. Deze resultaten kwamen tot stand door het combineren van grote groepen proefpersonen.

lees meer

Even vrijwillig ziek voor betere bestrijding van infectieziekten Radboudumc bundelt gecontroleerde humane infectiemodellen in RCHIM

29 november 2018

Het Radboudumc bundelt zijn gecontroleerde humane infectiemodellen vanaf vandaag in het Radboudumc Controlled Human Infection Models (RCHIM). Voorlopig doet het RCHIM onderzoek naar malaria, bloedvergiftiging (sepsis) en luchtweginfecties.

lees meer
  • Snel naar