Nieuws Radboudumc heeft beste masteropleiding Tandheelkunde en topopleiding Molecular Mechanisms of Disease

9 maart 2018

De masteropleiding Tandheelkunde van het Radboudumc is in Nederland de beste master binnen het eigen vakgebied. Dit staat in de Keuzegids Masters waarin alle masteropleidingen aan de Nederlandse universiteiten vergeleken worden. Daarnaast heeft de master Molecular Mechanisms of Disease van het Radboudumc het predicaat topopleiding gekregen en hoort daarmee tot de top van het Nederlands onderwijs.

De Keuzegids is een onafhankelijke gids die jaarlijks de kwaliteit van opleidingen en universiteiten kritisch beoordeelt. Bij de beoordeling kijkt de Keuzegids onder meer naar het contact met docenten, samenhang van het onderwijsprogramma en de kwaliteit van de onderwijsfaciliteiten. De Keuzegids baseert zich voor 80 procent op de mening van studenten en voor 20 procent op oordelen van de NVAO, de landelijke keuringsinstantie voor het hoger onderwijs.
 
Molecular Mechanisms of Disease
Opleidingen met minstens 76 van de in totaal 100 punten behoren tot de top van het Nederlandse onderwijs en behalen daarmee het predicaat topopleiding. De masteropleiding Molecular Mechanisms of Disease kreeg dit predicaat.
 
Tandheelkunde
Binnen het eigen vakgebied is de masteropleiding Tandheelkunde van het Radboudumc de beste in Nederland.
 
Lees het volledige bericht op de website van de Radboud Universiteit
 

Meer nieuws


Impulsiviteit en infectieziekten bij vrouwelijke gevangenen in Indonesie Bij bestrijding infectieziekten is kennisoverdracht alleen niet voldoende

26 maart 2019

Om de kans op infecties te verkleinen speelt het verbeteren van impulscontrole, naast kennisoverdracht, een belangrijke rol. Dat constateren onderzoekers van het Radboudumc en hun Indonesische collega’s op basis van onderzoek bij vrouwelijke gevangenen.

lees meer

Lopen bij mensen met Parkinson verbetert door slim gebruik van zelf ontdekte compensatiestrategieen

26 maart 2019

Mensen met Parkinson ontdekken zelf regelmatig strategieën om hun loopproblemen te omzeilen. Onderzoekers van het Radboudumc hebben voor het eerst een overzicht gemaakt van alle bekende compensatiestrategieën.

lees meer

Tuberculosemedicijn veilig in hogere dosering Te lage dosering rifampicine kan juist bijdragen aan multiresistente tuberculose

25 maart 2019

Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in het wetenschapsblad PlosOne dat ze een groep patiënten met ernstige tuberculose aanzienlijk hogere doseringen hebben voorgeschreven. De doseringen bleken veilig en goed te verdragen.

lees meer

Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Aantasting medisch beroepsgeheim voor betere bepaling tbs bij weigeraars

20 maart 2019

Als onderdeel van de nieuwe Wet forensische zorg kan vanaf juli 2019 het medisch dossier van verdachten die tbs proberen te ontlopen worden opgeëist.

lees meer