Nieuws Reactie naar aanleiding van Argos

22 december 2018

Vandaag kwam in het VPRO radioprogramma Argos aan de orde dat Radboudumc en Radboud Universiteit niet in lijn met de subsidieregels bij publiek-private samenwerking hebben gehandeld. Radboud Universiteit en Radboudumc herkennen deze signalen. Zo zou onder andere voor een ‘in-kind-bijdrage’ betaald zijn, wat niet in overeenstemming is met de subsidievoorwaarden. Radboud Universiteit en Radboudumc zoeken tot op de bodem uit wat er is gebeurd. Daarom hebben wij eerder al een onafhankelijke partij (KPMG) de opdracht gegeven dit te onderzoeken. Het onderzoek loopt.

Radboud Universiteit en Radboudumc zien het als hun maatschappelijke taak deze gel voor patiënten beschikbaar te krijgen. Hiervoor is verder onderzoek en ontwikkeling noodzakelijk. Radboud Universiteit en Radboudumc blijven zich hiervoor maximaal inspannen.
 

Meer nieuws


Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Aantasting medisch beroepsgeheim voor betere bepaling tbs bij weigeraars

20 maart 2019

Als onderdeel van de nieuwe Wet forensische zorg kan vanaf juli 2019 het medisch dossier van verdachten die tbs proberen te ontlopen worden opgeëist.

lees meer

Judith Homberg benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience

20 maart 2019

Judith Homberg is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience aan de Radboud Universiteit/afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc.

lees meer

Direct dotteren na een acute hartstilstand is niet altijd noodzakelijk

18 maart 2019

Onmiddellijke hartkatheterisatie en dotteren biedt geen grotere kans op overleven bij gereanimeerde patiënten met een acute hartstilstand die niet veroorzaakt is door een hartinfarct.

lees meer

Nieuw open innovatieprogrammaTopFit gelanceerd tijdens Health Valley Event

15 maart 2019

Het Radboudumc is een van de initiatiefnemers van TopFit, een nieuw open innovatieprogramma in Oost-Nederland, dat gisteren werd gepresenteerd tijdens Health Valley

lees meer

RoboSculpt wint Health Valley Bridge Prijs 2019

15 maart 2019

Bezoekers van het Health Valley Event hebben het Radboudumc met het project RoboSculpt uitgeroepen tot winnaar van de Health Valley Bridge Prijs 2019.

lees meer