Nieuws Reactie naar aanleiding van Argos

22 december 2018

Vandaag kwam in het VPRO radioprogramma Argos aan de orde dat Radboudumc en Radboud Universiteit niet in lijn met de subsidieregels bij publiek-private samenwerking hebben gehandeld. Radboud Universiteit en Radboudumc herkennen deze signalen. Zo zou onder andere voor een ‘in-kind-bijdrage’ betaald zijn, wat niet in overeenstemming is met de subsidievoorwaarden. Radboud Universiteit en Radboudumc zoeken tot op de bodem uit wat er is gebeurd. Daarom hebben wij eerder al een onafhankelijke partij (KPMG) de opdracht gegeven dit te onderzoeken. Het onderzoek loopt.

Radboud Universiteit en Radboudumc zien het als hun maatschappelijke taak deze gel voor patiënten beschikbaar te krijgen. Hiervoor is verder onderzoek en ontwikkeling noodzakelijk. Radboud Universiteit en Radboudumc blijven zich hiervoor maximaal inspannen.
 

Meer nieuws


Onderzoek studenten rookvrij terrein bij hoofdingang Radboudumc

21 mei 2019

Van 20 tot en met 31 mei voeren studenten onderzoek uit in het kader van onze ambitie om het Radboudumc-terrein rookvrij te maken.

lees meer

Ondernemers presenteren memorabele missers

20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers.

lees meer

Drie Radboudteams doen onderzoek tijdens Lowlands

20 mei 2019

Hoe kun je het beste leren reanimeren? Hoe tevreden ben jij over je piem of poes? En wat vertel jij een vreemde op Lowlands?

lees meer

Bas Bloem 16 mei bij Omroep Gelderland Beluister de uitzending over zijn boek met Michael J. Fox

15 mei 2019

Neuroloog Bas Bloem in gesprek over het boek dat hij schrijft met Michael J. Fox over parkinson.

lees meer

Metabole ziekten sneller opsporen en behandelen door samenwerking

15 mei 2019

Zes academische centra en de patiëntenvereniging voor metabole ziekten VKS willen de diagnose en behandeling van erfelijke metabole ziekten (stofwisselingsziekten) verbeteren met de lancering van het samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD).

lees meer

Snel duidelijkheid over BRCA mutatie met nieuwe test Gevoelige DNA test faciliteert persoonlijke behandeling eierstokkanker

14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Dit schrijven onderzoekers van het Radboudumc deze week in Journal of the National Cancer Institute.

lees meer