Nieuws Reactie naar aanleiding van Argos

22 december 2018

Vandaag kwam in het VPRO radioprogramma Argos aan de orde dat Radboudumc en Radboud Universiteit niet in lijn met de subsidieregels bij publiek-private samenwerking hebben gehandeld. Radboud Universiteit en Radboudumc herkennen deze signalen. Zo zou onder andere voor een ‘in-kind-bijdrage’ betaald zijn, wat niet in overeenstemming is met de subsidievoorwaarden. Radboud Universiteit en Radboudumc zoeken tot op de bodem uit wat er is gebeurd. Daarom hebben wij eerder al een onafhankelijke partij (KPMG) de opdracht gegeven dit te onderzoeken. Het onderzoek loopt.

Radboud Universiteit en Radboudumc zien het als hun maatschappelijke taak deze gel voor patiënten beschikbaar te krijgen. Hiervoor is verder onderzoek en ontwikkeling noodzakelijk. Radboud Universiteit en Radboudumc blijven zich hiervoor maximaal inspannen.
 

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar