Nieuws 2018 Sander Leeuwenburgh benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen

4 april 2018

Sander Leeuwenburgh is met ingang van 1 april 2018 benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Sander Leeuwenburgh (Gouda, 1977) behaalde in 2001 (cum laude) zijn Master Materiaalkunde aan de Technische Universiteit Delft. In datzelfde jaar begon hij met zijn promotieonderzoek aan de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc. Daarnaast studeerde hij piano aan het Conservatorium in Arnhem, waar hij in 2005 een Master behaalde (eveneens cum laude). In 2006 promoveerde hij (cum laude) aan de Radboud Universiteit op onderzoek naar biokeramische coatings voor botvervangende implantaten.
 
Leeuwenburgh was gastonderzoeker op Rice University in Houston (VS) en Kyoto University in Kyoto (Japan). Hij is sinds 2006 verbonden aan de afdeling Tandheelkunde, aanvankelijk als postdoc, vervolgens als universitair docent  en sinds 2015 als universitair hoofddocent.
 
Sander Leeuwenburgh kreeg voor zijn onderzoek meerdere beurzen, waaronder een VENI en een VIDI beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Hij werkt onder meer aan het ontwerp van injecteerbare en zelfherstellende biomaterialen die het eigen lichaam stimuleren tot zelfherstel van beschadigde of verloren gegane weefsels.

Meer nieuws


NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar en afspraken over verlaging werkdruk

19 september 2018

De NFU biedt structureel een loonsverhoging van 8,25% voor een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Cognitieve gedragstherapie effectief bij myotone dystrofie type 1 Nieuwe behandeloptie voor complexe ziekte

19 september 2018

Een behandeling met cognitieve gedragstherapie helpt patiënten met myotone dystrofie type 1 in het verbeteren van hun fysieke capaciteiten en sociale deelname.

lees meer

Citrienfonds.nl laat zien hoe de zorg beter kan én betaalbaar blijft 24 zorgverbeteringen in Radboudumc

11 september 2018

Om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden, is in 2014 door de minister van VWS het Citrienfonds opgericht. Met de umc’s als initiatiefnemer werken partijen in de zorg gezamenlijk aan het verbeteren van de zorg. 24 van de ruim 100 projecten uit het Citrienfonds zijn van het Radboudumc.

lees meer

Zilveren Kruis kiest voor alliantie Nijmeegse en Eindhovense ziekenhuizen prostaatkankerzorg

6 september 2018

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft de alliantie tussen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), Catharina Ziekenhuis en Radboudumc vandaag aangewezen als één van de drie robotcentra waarmee het een contract afsluit voor prostaatoperaties.

lees meer

Maud Graff, Nederlands eerste bijzonder hoogleraar Ergotherapie

6 september 2018

Maud Graff is met ingang van 1 september 2018 benoemd tot bijzonder hoogleraar Ergotherapie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. De leerstoel - de eerste in Nederland - wordt gefinancierd door Ergotherapie Nederland.

lees meer

Betere gezondheid door verbinden zorg en samenleving Afscheid hoogleraar Public Health Koos van der Velden

6 september 2018

Om gezondheidsproblemen op te lossen, moet er een sterke verbinding zijn tussen het medische en sociale domein, benadrukte hoogleraar Public Health Koos van der Velden op 31 augustus in zijn afscheidsrede.

lees meer
  • Snel naar