4 april 2018

Sander Leeuwenburgh is met ingang van 1 april 2018 benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Sander Leeuwenburgh (Gouda, 1977) behaalde in 2001 (cum laude) zijn Master Materiaalkunde aan de Technische Universiteit Delft. In datzelfde jaar begon hij met zijn promotieonderzoek aan de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc. Daarnaast studeerde hij piano aan het Conservatorium in Arnhem, waar hij in 2005 een Master behaalde (eveneens cum laude). In 2006 promoveerde hij (cum laude) aan de Radboud Universiteit op onderzoek naar biokeramische coatings voor botvervangende implantaten.
 
Leeuwenburgh was gastonderzoeker op Rice University in Houston (VS) en Kyoto University in Kyoto (Japan). Hij is sinds 2006 verbonden aan de afdeling Tandheelkunde, aanvankelijk als postdoc, vervolgens als universitair docent  en sinds 2015 als universitair hoofddocent.
 
Sander Leeuwenburgh kreeg voor zijn onderzoek meerdere beurzen, waaronder een VENI en een VIDI beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Hij werkt onder meer aan het ontwerp van injecteerbare en zelfherstellende biomaterialen die het eigen lichaam stimuleren tot zelfherstel van beschadigde of verloren gegane weefsels.
  • Snel naar