Nieuws Tandheelkunde wint ook Nijmeegse architectuurprijs

30 januari 2018

Het Tandheelkunde-gebouw heeft de Architectuurprijs Nijmegen 2017 gewonnen. Volgens de vakjury heeft de renovatie een voorbeeldfunctie voor vergelijkbare gebouwen. De uitverkiezing werd gisteravond bekend gemaakt in het Nijmeegse cultuurpodium LUX.

Voorbeeld voor hergebruik gebouwen

Uit het juryrapport: ‘De jury typeert de opdracht als een prachtige, effectieve transformatie van een brutalistisch gebouw tot een licht, uitnodigend en groots zorg- en onderwijsgebouw.’ De jury uit veel lof voor de bijzondere keuze voor behoud en herontwikkeling en de duurzaamheidsprestatie, met naast hergebruik een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik. Steeds is slim gekozen voor combinaties van oud en nieuw. Het project vervult in die zin een duidelijke voorbeeldfunctie en is een pleidooi voor het vaker hergebruiken van gebouwen uit deze categorie. Ook is er veel lof voor de kwaliteit van uitvoering: “De jury was al onder de indruk bij het benaderen van dit gebouw, maar viel binnen van de ene in de andere aangename verrassing. De manier waarop het interieur is aangepakt – de tapijten, de verlichting, de uitsparingen – zijn een feest.”

Al eerder in de prijzen

Eerder viel het gebouw van Tandheelkunde al in de prijzen met het winnen van de NRP Gulden Feniks 2017 in de categorie Renovatie. De Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving.

Over de prijs

Het Architectuurcentrum Nijmegen organiseert in opdracht van de gemeente Nijmegen voor de zesde keer de Architectuurprijs Nijmegen. Met het uitreiken van de Architectuurprijs willen Architectuurcentrum Nijmegen en de gemeente Nijmegen de kwaliteit van architectuur in Nijmegen stimuleren en bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Brexit brengt referentienetwerk naar Nijmegen Radboudumc coördineert European Reference Network urogenitale ziekten

19 november 2018

Dankzij de brexit gaat het Radboudumc het Europese referentienetwerk voor urogenitale ziekten coördineren.

lees meer

Kankercel beweegt als een roofdier Lévy-loopje mogelijk achilleshiel van de kankercel

19 november 2018

Kankercellen die uitzaaien bewegen zich net als roofdieren die zoeken naar een prooi. Goedaardige cellen doen dat niet.

lees meer

Onderzoek naar eiwitinname onder Zevenheuvelenlopers

12 november 2018

Hoogleraar Integratieve Fysiologie Maria Hopman gaat tijdens de NN Zevenheuvelenloop met haar team van het Radboudumc onderzoeken of een eiwitdrankje helpt tegen spierpijn na 15 kilometer hardlopen.

lees meer

Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar

9 november 2018

Per 1 november 2018 is Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonsgerichte preventie: de verbinding tussen zorg en public health.

lees meer

Nieuwe 3D echotechniek voor betere diagnose vaatziekten NWO en bedrijfsleven investeren in innovatief onderzoek

8 november 2018

Het project ULTRA-X-TREME krijgt 4 miljoen euro subsidie van NWO-TTW voor de ontwikkeling van nieuwe 3D-echotechnieken om vaatdiagnose patiëntspecifieker te maken en onnodige operaties te voorkomen.

lees meer
  • Snel naar