Nieuws Tien internationale startups actief op Novio Tech Campus

1 maart 2018

Ook dit jaar nemen weer tien internationale startups deel aan het Rockstart Digital Health-programma op de Novio Tech Campus. Een uitgekiend programma van een half jaar helpt de geselecteerde bedrijfjes de markt nog beter en kansrijker te bestormen. De startups vormen een mooie toevoeging aan het Nijmeegse Health en HighTech klimaat.

Het Rockstart Digital Health-programma wordt al sinds 2015 georganiseerd op Novio Tech Campus, waar momenteel zo’n 60 bedrijven zijn gehuisvest die zich richten op Health, High Tech en Life Sciences. Rikus Wolbers, directeur van Novio Tech Campus, is blij met de nieuwe ondernemende talenten op de campus: “Het Rockstart-programma zorgt elk jaar weer voor een nieuwe, internationale impuls. Het is mooi dat Nijmegen deze starters naar onze regio kan halen. Dat startups uit onder andere Wit-Rusland, Roemenië en de Verenigde Staten hier naartoe komen om van ons te leren, bewijst dat er in Nijmegen een hoop gebeurt op het gebied van Health en High Tech.”
 
Ondernemers stimuleren
Rockstart stimuleert de jonge bedrijven op verschillende manieren. De startups ontvangen € 20.000 in contanten, in ruil voor acht procent aandelen. Bovendien krijgen alle Rockstart-startups toegang tot meer dan 50 deals, ter waarde van ongeveer € 600.000. Aansprekende voorbeelden hiervan zijn samenwerkingen met Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Bizspark. Partners van de Digital Health-accelerator zijn Radboudumc, Briskr, IKONE en vele anderen.
 
Selectie startups
Een willekeurige selectie uit de tien startups die deelnemen aan het Digital Health programma (de volledige lijst is hier te vinden):
Deepdee (Wit-Rusland) werkt aan computerdiagnostiek van oogziekten door foto's van het netvlies te verwerken met AI / ML-algoritmen.
ENTy (Roemenië) heeft een medisch hulpmiddel bedacht om in het oor neurodegeneratieve ziekten te monitoren. De startup won de Imagine Cup-wedstrijd van Microsoft in 2016 en haalde $ 50.000 op in de VS.
InstantCare (Spanje) is een monitoringsysteem voor incontinentie-pads in verzorgingshuizen, ziekenhuizen en voor gebruik thuis. De startup heeft onlangs een overeenkomst getekend met een Iers bedrijf om hun sensoren in niet-wegwerpbare luiers te integreren in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.
RehabGlove (Georgia) heeft handschoenen ontwikkeld voor handrevalidatie na een beroerte.
Stethotelephone (Italië) heeft een apparaat gebouwd voor elke akoestische stethoscoop. Het apparaat is in staat om het interne lichaamsgeluid te verbeteren en het naar InternetofThings(IoT)-apparaten te sturen, waardoor telegeneeskunde eenvoudiger wordt.
Umotion (Nederland) heeft een medisch loophulpmiddel gebouwd om patiënten met Parkinson te helpen langer zelfstandig te blijven. Sinds 2017 komt de rollator van Umotion in aanmerking voor vergoeding door de verzekeraars in Nederland.
 

Meer nieuws


Kleine groep patienten krijgt meniscusprothese Kunstmeniscus moet leiden tot minder pijn en betere belasting van de knie

10 december 2018

ATRO Medical BV heeft toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd om de meniscusprothese Trammpolin® te implanteren bij achttien patiënten. Dit doet ATRO Medical BV samen met het Radboudumc, het Maastricht UMC+ en de Sint Maartenskliniek

lees meer

CardiacBooster ontwikkelt ondersteuningsapparaat voor cruciale dagen na hartinfarct Spin-off Radboudumc ontvangt kwart miljoen van RedMedTech Discovery Fund II

4 december 2018

CardiacBooster, spin-off van het Radboudumc, heeft een lening ontvangen van het RedMedTech Discovery Fund II. Dit versnelt de ontwikkeling van een apparaat dat de pompfunctie van het hart ondersteunt in een kritieke fase na een hartinfarct.

lees meer

MRI verbetert opsporing van prostaatkanker Bij de helft van de mannen is de ‘weefselprik’ niet meer nodig.

3 december 2018

Goed nieuws voor de ruim 40.000 mannen die jaarlijks met een verhoogde PSA-waarde naar het ziekenhuis gaan voor prostaatonderzoek. Bij een normale MRI is geen echogeleid biopt, of ‘weefselprik’ meer nodig.

lees meer

Eerste genen voor ADHD gevonden Twaalf van de naar schatting duizenden ADHD-genen geïdentificeerd

3 december 2018

Er zijn twaalf genetische variaties gevonden die het risico op ADHD verhogen. Deze resultaten kwamen tot stand door het combineren van grote groepen proefpersonen.

lees meer

Even vrijwillig ziek voor betere bestrijding van infectieziekten Radboudumc bundelt gecontroleerde humane infectiemodellen in RCHIM

29 november 2018

Het Radboudumc bundelt zijn gecontroleerde humane infectiemodellen vanaf vandaag in het Radboudumc Controlled Human Infection Models (RCHIM). Voorlopig doet het RCHIM onderzoek naar malaria, bloedvergiftiging (sepsis) en luchtweginfecties.

lees meer
  • Snel naar