Nieuws Vier bevallingen met een verpleegkundige

5 juli 2018

Het was voor Inigo Heijmans een bijzondere ervaring: hij was aanwezig bij de geboorte van alle vier de kinderen uit één gezin. Heijmans, die al bijna 40 jaar verpleegkundige is op de afdeling Verloskunde & Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, begeleidde vier bevallingen van Kirsten Kros. Er werden drie meisjes geboren (Lizzy in 2010, Jilly in 2012 en Pippy in 2015) en in oktober 2017 kwam zoon Boy ter wereld.

Kirsten Kros:  ‘Hij is zo’n aimabele man en verstaat zijn vak zo goed. Hij heeft mij, mijn man en moeder, telkens door de zware bevallingen heen geloodst en bijgestaan. Hij vertelde dat het voor hem de eerste keer was dat hij bij de geboorte van alle kinderen uit één gezin aanwezig was. Een bijzondere mijlpaal aan het einde van zijn loopbaan. Voor ons was hij een geweldige steun en toeverlaat.’ 

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar