5 juli 2018

Het was voor Inigo Heijmans een bijzondere ervaring: hij was aanwezig bij de geboorte van alle vier de kinderen uit één gezin. Heijmans, die al bijna 40 jaar verpleegkundige is op de afdeling Verloskunde & Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, begeleidde vier bevallingen van Kirsten Kros. Er werden drie meisjes geboren (Lizzy in 2010, Jilly in 2012 en Pippy in 2015) en in oktober 2017 kwam zoon Boy ter wereld.

Kirsten Kros:  ‘Hij is zo’n aimabele man en verstaat zijn vak zo goed. Hij heeft mij, mijn man en moeder, telkens door de zware bevallingen heen geloodst en bijgestaan. Hij vertelde dat het voor hem de eerste keer was dat hij bij de geboorte van alle kinderen uit één gezin aanwezig was. Een bijzondere mijlpaal aan het einde van zijn loopbaan. Voor ons was hij een geweldige steun en toeverlaat.’ 

Meer nieuws


Minder zuurstof remt ontsteking Mogelijk beschermingsmechanisme tegen overmatige afweer

9 juli 2018

Patiënten op de intensive care hebben vaak ontstekingen en een verminderde zuurstoftoevoer naar vitale organen. Onderzoekers Dorien Kiers en Matthijs Kox van het Radboudumc ontdekten dat zo’n laag zuurstofgehalte de afweerreactie remt.

lees meer

Nieuw soort antibioticum ontdekt Kans op bijwerkingen en resistentieontwikkeling bijzonder klein

6 juli 2018

Een nieuw soort antibioticum biedt mogelijk uitkomst aan miljoenen COPD-patiënten en kinderen met een middenoorontsteking. Het middel heeft waarschijnlijk geen bijwerkingen en heeft daarnaast als grote voordeel dat er geen resistentieontwikkeling plaatsvindt.

lees meer

Slim voorspellen kan levens redden Radboudumc koppelt voorspellende software aan continue monitoring

4 juli 2018

Door continue monitoring van vijf vitale functies te koppelen aan voorspellende software, krijgen zorgverleners een risicoscore te zien. Met deze score kan bijvoorbeeld sepsis (bloedvergiftiging) of een longembolie vroegtijdig gesignaleerd worden en kan eerder worden ingegrepen.

lees meer

Duizend keer prikken in een kikkererwt Radboudumc voert duizendste endoscopische operatie aan hypofyse uit

3 juli 2018

Een gezwel op de hypofyse is een zeldzame aandoening die met een gespecialiseerde kijkbuisoperatie is te behandelen. Het Radboudumc is daarmee het grootste en meest ervaren expertisecentrum voor hypofyse-operaties in Nederland.

lees meer

1000e deelnemende patiënt aan studie late effecten kanker

3 juli 2018

Op 20 juni 2018 heeft in het Radboudumc de duizendste patiënt deelgenomen aan de landelijke SKION LATER studie naar late effecten van kanker.

lees meer

Patientenportaal in opmars gebruik mijnRadboud stijgt met 25% in jaar tijd

2 juli 2018

Ruim 55% van de patiënten van het Radboudumc maakt inmiddels gebruik van het patiëntenportaal mijnRadboud . Steeds meer patiënten kiezen voor het gemak dat dit ze biedt.

lees meer
inloggen