Nieuws Vier bevallingen met een verpleegkundige

5 juli 2018

Het was voor Inigo Heijmans een bijzondere ervaring: hij was aanwezig bij de geboorte van alle vier de kinderen uit één gezin. Heijmans, die al bijna 40 jaar verpleegkundige is op de afdeling Verloskunde & Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, begeleidde vier bevallingen van Kirsten Kros. Er werden drie meisjes geboren (Lizzy in 2010, Jilly in 2012 en Pippy in 2015) en in oktober 2017 kwam zoon Boy ter wereld.

Kirsten Kros:  ‘Hij is zo’n aimabele man en verstaat zijn vak zo goed. Hij heeft mij, mijn man en moeder, telkens door de zware bevallingen heen geloodst en bijgestaan. Hij vertelde dat het voor hem de eerste keer was dat hij bij de geboorte van alle kinderen uit één gezin aanwezig was. Een bijzondere mijlpaal aan het einde van zijn loopbaan. Voor ons was hij een geweldige steun en toeverlaat.’ 

Meer nieuws


Vervolgonder­zoek naar rol darmflora in ontstaan hart- en vaatziekten Drie miljoen subsidie van de Hartstichting

18 april 2019

​Een consortium onderzoekers onder leiding van Folkert Kuipers (UMCG) en Mihai Netea (Radboudumc) heeft een Impulse Grant van drie miljoen euro van de Hartstichting ontvangen.

lees meer

Zorgverzekeraar schuift weinig met ziekenhuisbudgetten Nederlandse zorgsysteem brengt minder marktdynamiek dan verwacht

16 april 2019

Zorgverzekeraars belonen of korten ziekenhuizen zelden op basis van de geleverde prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van Niek Stadhouders van het Radboudumc, waarmee hij op 15 april promoveerde.

lees meer

Lymepatiënten geven Radboudumc een 8,3

12 april 2019

De jaarlijkse Week van de Teek staat voor de deur. Hierin wordt aandacht gevraagd voor tekenbeten en de ziekte van Lyme.

lees meer

Rubiconbeurs voor spieronderzoek bij ALS

8 april 2019

Onderzoeker Linda Heskamp van het Radboudumc krijgt een Rubiconbeurs van NWO. Zij kan hiermee twee jaar lang onderzoek doen aan de Newcastle University in het Verenigd Koninkrijk. De Rubiconbeurs biedt jonge, veelbelovende wetenschappers de kans om internationale onderzoekservaring op te doen.

lees meer