Nieuws Vier bevallingen met een verpleegkundige

5 juli 2018

Het was voor Inigo Heijmans een bijzondere ervaring: hij was aanwezig bij de geboorte van alle vier de kinderen uit één gezin. Heijmans, die al bijna 40 jaar verpleegkundige is op de afdeling Verloskunde & Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, begeleidde vier bevallingen van Kirsten Kros. Er werden drie meisjes geboren (Lizzy in 2010, Jilly in 2012 en Pippy in 2015) en in oktober 2017 kwam zoon Boy ter wereld.

Kirsten Kros:  ‘Hij is zo’n aimabele man en verstaat zijn vak zo goed. Hij heeft mij, mijn man en moeder, telkens door de zware bevallingen heen geloodst en bijgestaan. Hij vertelde dat het voor hem de eerste keer was dat hij bij de geboorte van alle kinderen uit één gezin aanwezig was. Een bijzondere mijlpaal aan het einde van zijn loopbaan. Voor ons was hij een geweldige steun en toeverlaat.’ 

Meer nieuws


Onderzoek naar eiwitinname onder Zevenheuvelenlopers

12 november 2018

Hoogleraar Integratieve Fysiologie Maria Hopman gaat tijdens de NN Zevenheuvelenloop met haar team van het Radboudumc onderzoeken of een eiwitdrankje helpt tegen spierpijn na 15 kilometer hardlopen.

lees meer

Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar

9 november 2018

Per 1 november 2018 is Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonsgerichte preventie: de verbinding tussen zorg en public health.

lees meer

Nieuwe 3D echotechniek voor betere diagnose vaatziekten NWO en bedrijfsleven investeren in innovatief onderzoek

8 november 2018

Het project ULTRA-X-TREME krijgt 4 miljoen euro subsidie van NWO-TTW voor de ontwikkeling van nieuwe 3D-echotechnieken om vaatdiagnose patiëntspecifieker te maken en onnodige operaties te voorkomen.

lees meer

Vier Turbo grants voor onderzoekers Radboudumc en Universiteit Twente

7 november 2018

In het TURBO-programma, een samenwerking tussen de Universiteit Twente en het Radboudumc, zijn vier subsidies toegekend voor nieuw technisch-medisch onderzoek.

lees meer

Nieuwe cao voor medewerkers umc’s

6 november 2018

Er is een nieuwe, driejarige cao voor de ruim 70.000 werknemers van de universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Radboudumc en Sint Maartenskliniek intensiveren specialistische samenwerking Eerste stap naar Europees netwerk voor Houding en Beweging

6 november 2018

De Sint Maartenskliniek en Radboudumc hebben de gezamenlijke ambitie om een Europese topspeler te worden op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde, pijnbestrijding en apotheek/farmacie.

lees meer
  • Snel naar