Nieuws 2018 Vier bevallingen met een verpleegkundige

5 juli 2018

Het was voor Inigo Heijmans een bijzondere ervaring: hij was aanwezig bij de geboorte van alle vier de kinderen uit één gezin. Heijmans, die al bijna 40 jaar verpleegkundige is op de afdeling Verloskunde & Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, begeleidde vier bevallingen van Kirsten Kros. Er werden drie meisjes geboren (Lizzy in 2010, Jilly in 2012 en Pippy in 2015) en in oktober 2017 kwam zoon Boy ter wereld.

Kirsten Kros:  ‘Hij is zo’n aimabele man en verstaat zijn vak zo goed. Hij heeft mij, mijn man en moeder, telkens door de zware bevallingen heen geloodst en bijgestaan. Hij vertelde dat het voor hem de eerste keer was dat hij bij de geboorte van alle kinderen uit één gezin aanwezig was. Een bijzondere mijlpaal aan het einde van zijn loopbaan. Voor ons was hij een geweldige steun en toeverlaat.’ 

Meer nieuws


Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts dr. Ronald Admiraal Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

24 september 2018

Ronald Admiraal heeft tijdens zijn afscheidssymposium op vrijdag 21 september een lintje ontvangen voor zijn werk als KNO-arts.

lees meer

Niet opereren is ook een optie Samen beslissen over een operatie

20 september 2018

Noralie Geessink ontwikkelde een training voor chirurgen om de gesprekken met de patiënt te verbeteren.

lees meer

Opnieuw een 8,5 voor de zorg in het Radboudumc

20 september 2018

Ruim 5000 patiënten deelden hun ervaringen met de zorg via de Consumer Quality Index

lees meer

NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar en afspraken over verlaging werkdruk

19 september 2018

De NFU biedt structureel een loonsverhoging van 8,25% voor een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Cognitieve gedragstherapie effectief bij myotone dystrofie type 1 Nieuwe behandeloptie voor complexe ziekte

19 september 2018

Een behandeling met cognitieve gedragstherapie helpt patiënten met myotone dystrofie type 1 in het verbeteren van hun fysieke capaciteiten en sociale deelname.

lees meer

Citrienfonds.nl laat zien hoe de zorg beter kan én betaalbaar blijft 24 zorgverbeteringen in Radboudumc

11 september 2018

Om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden, is in 2014 door de minister van VWS het Citrienfonds opgericht. Met de umc’s als initiatiefnemer werken partijen in de zorg gezamenlijk aan het verbeteren van de zorg. 24 van de ruim 100 projecten uit het Citrienfonds zijn van het Radboudumc.

lees meer
  • Snel naar