5 juni 2018

Het Radboudumc en de Radboud Universiteit hebben een groene wandelroute van 5 km uitgestippeld op het campusterrein. De route loopt langs duurzame initiatieven, zoals bijenkasten, mossedumdaken, opvang van regenwater, het duurzame Grotiusgebouw, de nieuwbouw van het ziekenhuis en een voor insecten ingerichte bloeiende middenberm.

Het Radboudumc en Radboud Universiteit willen een positieve impact op de omgeving hebben. Als het gaat om energiebesparing, afvalverwerking, circulair bouwen, slim inkopen en het verbeteren van de bereikbaarheid en vergroenen van de campus trekken ze dan ook samen op.

De stad Nijmegen is dit jaar Green Capital en heeft door de hele stad heen groene routes uitgestippeld. Wandelaars kunnen hier wandelingen kiezen, aan elkaar koppelen en zo meer te weten komen over duurzaamheidsinitiatieven in de stad.
 
Augmented Reality
Om te ervaren hoe groen de campus is, kun je in het Erasmusgebouw (Erasmusplein 1) de lift naar de twintigste verdieping nemen. Je hebt hier een prachtig uitzicht over campus en de groene hoofdstad van Europa. Door middel van augmented reality krijg je een overzicht van de vele duurzame initiatieven op de campus, in de stad en daarbuiten.
 
De route start bij de hoofdingang van het Radboudumc of de begane grond Erasmustoren. Hier zijn ook routekaarten beschikbaar. Je vindt de routes ook online.

Voor een volledig overzicht van onze duurzame activiteiten kijk op www.radboudumc.nl/duurzaamheid
 
 

 

Meer informatie


Roos de Gouw

persvoorlichter

06 25 69 52 37

Meer nieuws


Behoefte aan betere communicatie en meer controle Onderzoek bij vrouwen met traumatische bevallingservaringen

8 juni 2017

Duidelijke uitleg, praktische en emotionele ondersteuning, en echt gehoord worden. Dat zijn door de 2.192 vrouwen die meededen met een onderzoek naar traumatische bevallingservaringen de meest genoemde factoren die hun nare ervaring mogelijk hadden kunnen voorkomen.

lees meer

Foutje in Yin-Yang gen veroorzaakt verstandelijke beperking

9 juni 2017

Na een jarenlange medische speurtocht hebben onderzoekers van het Radboudumc en hun Italiaanse collega’s de oorzaak gevonden van een zeldzame aandoening die verstandelijke beperkingen veroorzaakt. Het gaat om foutjes in het Yin en Yang gen.

lees meer

Lymfeklierkankercellen ontsnappen aan medicatie Reumamiddel biedt mogelijk uitkomst

24 oktober 2017

Onderzoeker Lotte de Winde ontdekte dat een reumamiddel mogelijk uitkomst kan bieden voor patiënten met lymfeklierkanker waarbij de gangbare therapieën niet aanslaan.

lees meer

Laserschoen voorkomt blokkade bij Parkinson nieuwe behandeling van invaliderende loopproblemen

21 december 2017

‘Freezing of gait’, benen die volledig blokkeren tijdens het lopen, is een invaliderend gevolg van de ziekte van Parkinson. Een schoen met daarop een laser die een lijn op de vloer projecteert in het ritme van de voetstappen, maakt dat patiënten tóch doorlopen.

lees meer

Nieuw fonds voor Life Sciences en Health startups in Gelderland Radboudumc betrokken bij RedMedTech Discovery Fund II

15 maart 2018

Kleine ondernemingen en startups kunnen een beroep doen op het RedMedTech Discovery Fund II, dat leningen verstrekt aan Gelderse bedrijven in Life Sciences & Health,

lees meer
inloggen