Nieuws Couveuse challenge voor te vroeg geboren en pasgeboren babys

5 maart 2019

De couveuse challenge voor all4small vervolgt op woensdag 13 maart in ons ziekenhuis. Met deze actie halen we geld op voor all4small. Dit goede doel vraagt steun voor belangrijk onderzoek voor te vroeg geboren en pasgeboren baby's.

We hebben het stokje overgenomen van het CWZ waar het initiatief ontstond bij kinderarts-neonatoloog René Verlaak. Hij vroeg zich af hoe het zou zijn voor een baby om in een couveuse te liggen en heeft het zelf 10,5 uur ervaren. Op 13 maart gaat Willem de Boode, kinderarts-neonatoloog van het Amalia kinderziekenhuis de uitdaging aan en om 06.00 uur stapt hij in de couveuse. Deze staat bij de ingang van het restaurant in het A-gebouw.  Na 10,5 uur zal hij bevrijd worden en zal de cheque met het geld dat is opgehaald worden overhandigd aan all4small.

Vermaat biedt deze dag een speciaal broodje aan, één euro gaat naar het goede doel. 

All4Small
In 2014 werd all4small opgericht door de afdeling Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. All4small vraagt financiële steun voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek bij zieke en te vroeg geboren pasgeborenen. Kinderartsen, neonatologen en verpleegkundigen hebben zeer veel behoefte aan betere informatie over de bloedsomloop van deze kleine patiënten op de intensive care. We willen daarom een nauwkeurig instrument ontwikkelen, waarmee we de bloedsomloop van deze kwetsbare baby’s beter kunnen meten en vervolgen. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek nodig en vragen we uw financiële steun.

Meer nieuws


Onderzoek studenten rookvrij terrein bij hoofdingang Radboudumc

21 mei 2019

Van 20 tot en met 31 mei voeren studenten onderzoek uit in het kader van onze ambitie om het Radboudumc-terrein rookvrij te maken.

lees meer

Ondernemers presenteren memorabele missers

20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers.

lees meer

Drie Radboudteams doen onderzoek tijdens Lowlands

20 mei 2019

Hoe kun je het beste leren reanimeren? Hoe tevreden ben jij over je piem of poes? En wat vertel jij een vreemde op Lowlands?

lees meer

Bas Bloem 16 mei bij Omroep Gelderland Beluister de uitzending over zijn boek met Michael J. Fox

15 mei 2019

Neuroloog Bas Bloem in gesprek over het boek dat hij schrijft met Michael J. Fox over parkinson.

lees meer

Metabole ziekten sneller opsporen en behandelen door samenwerking

15 mei 2019

Zes academische centra en de patiëntenvereniging voor metabole ziekten VKS willen de diagnose en behandeling van erfelijke metabole ziekten (stofwisselingsziekten) verbeteren met de lancering van het samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD).

lees meer

Snel duidelijkheid over BRCA mutatie met nieuwe test Gevoelige DNA test faciliteert persoonlijke behandeling eierstokkanker

14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Dit schrijven onderzoekers van het Radboudumc deze week in Journal of the National Cancer Institute.

lees meer