Nieuws Couveuse challenge voor te vroeg geboren en pasgeboren babys

5 maart 2019

De couveuse challenge voor all4small vervolgt op woensdag 13 maart in ons ziekenhuis. Met deze actie halen we geld op voor all4small. Dit goede doel vraagt steun voor belangrijk onderzoek voor te vroeg geboren en pasgeboren baby's.

We hebben het stokje overgenomen van het CWZ waar het initiatief ontstond bij kinderarts-neonatoloog René Verlaak. Hij vroeg zich af hoe het zou zijn voor een baby om in een couveuse te liggen en heeft het zelf 10,5 uur ervaren. Op 13 maart gaat Willem de Boode, kinderarts-neonatoloog van het Amalia kinderziekenhuis de uitdaging aan en om 06.00 uur stapt hij in de couveuse. Deze staat bij de ingang van het restaurant in het A-gebouw.  Na 10,5 uur zal hij bevrijd worden en zal de cheque met het geld dat is opgehaald worden overhandigd aan all4small.

Vermaat biedt deze dag een speciaal broodje aan, één euro gaat naar het goede doel. 

All4Small
In 2014 werd all4small opgericht door de afdeling Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. All4small vraagt financiële steun voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek bij zieke en te vroeg geboren pasgeborenen. Kinderartsen, neonatologen en verpleegkundigen hebben zeer veel behoefte aan betere informatie over de bloedsomloop van deze kleine patiënten op de intensive care. We willen daarom een nauwkeurig instrument ontwikkelen, waarmee we de bloedsomloop van deze kwetsbare baby’s beter kunnen meten en vervolgen. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek nodig en vragen we uw financiële steun.

Meer nieuws


Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Judith Homberg benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience

20 maart 2019

Judith Homberg is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience aan de Radboud Universiteit/afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc.

lees meer

Direct dotteren na een acute hartstilstand is niet altijd noodzakelijk

18 maart 2019

Onmiddellijke hartkatheterisatie en dotteren biedt geen grotere kans op overleven bij gereanimeerde patiënten met een acute hartstilstand die niet veroorzaakt is door een hartinfarct.

lees meer

RoboSculpt wint Health Valley Bridge Prijs 2019

15 maart 2019

Bezoekers van het Health Valley Event hebben het Radboudumc met het project RoboSculpt uitgeroepen tot winnaar van de Health Valley Bridge Prijs 2019.

lees meer

Twee kranen op bouwterrein Radboudumc Tijdelijk wijzigingen voor traumaheli

15 maart 2019

In de week van 18 maart komen er twee kranen op het bouwterrein van het Radboudumc. Tijdelijk zijn er wijzigingen voor landen en aanvliegen van de traumaheli.

lees meer

Knallen in drie minuten Finale weten­schappelijke pitchwedstrijd Radboud Talks

14 maart 2019

Maandagavond 25 maart staan acht jonge onderzoekers in de finale van de pitchwedstrijd Radboud Talks. In drie minuten vertellen zij de vakjury en het publiek over hun onderzoek. Powerpoint kunnen ze niet gebruiken, maar verder mogen ze alles uit de kast halen.

lees meer