Nieuws Couveuse challenge voor te vroeg geboren en pasgeboren babys
5 maart 2019

De couveuse challenge voor all4small vervolgt op woensdag 13 maart in ons ziekenhuis. Met deze actie halen we geld op voor all4small. Dit goede doel vraagt steun voor belangrijk onderzoek voor te vroeg geboren en pasgeboren baby's.

We hebben het stokje overgenomen van het CWZ waar het initiatief ontstond bij kinderarts-neonatoloog René Verlaak. Hij vroeg zich af hoe het zou zijn voor een baby om in een couveuse te liggen en heeft het zelf 10,5 uur ervaren. Op 13 maart gaat Willem de Boode, kinderarts-neonatoloog van het Amalia kinderziekenhuis de uitdaging aan en om 06.00 uur stapt hij in de couveuse. Deze staat bij de ingang van het restaurant in het A-gebouw.  Na 10,5 uur zal hij bevrijd worden en zal de cheque met het geld dat is opgehaald worden overhandigd aan all4small.

Vermaat biedt deze dag een speciaal broodje aan, één euro gaat naar het goede doel. 

All4Small
In 2014 werd all4small opgericht door de afdeling Neonatologie van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. All4small vraagt financiële steun voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek bij zieke en te vroeg geboren pasgeborenen. Kinderartsen, neonatologen en verpleegkundigen hebben zeer veel behoefte aan betere informatie over de bloedsomloop van deze kleine patiënten op de intensive care. We willen daarom een nauwkeurig instrument ontwikkelen, waarmee we de bloedsomloop van deze kwetsbare baby’s beter kunnen meten en vervolgen. Hiervoor is wetenschappelijk onderzoek nodig en vragen we uw financiële steun.

Meer nieuws


Zeven hoogleraren benoemd als lid van Academia Europaea

22 augustus 2019

De Nijmeegse hoogleraren Hans van Bokhoven, Beatrice van der Heijden, Olivier Hekster, Nicoline Hoogerbrugge, Hans de Kroon, Asli Ozyurek en Michiel Vermeulen zijn onlangs benoemd in de Academia Europaea

lees meer

Social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap vaak onjuist

21 augustus 2019

Op Nederlandstalige social media wordt regelmatig gepost over de veiligheid van medicijnen voor zwangere vrouwen. Uit een nieuwe analyse blijkt echter dat de informatie over het risico van medicijngebruik in die berichten vaak niet overeenkomt met de richtlijnen.

lees meer

Veel proefpersonen bij Lowlands-onderzoek Radboudumc

19 augustus 2019

1.472 festivalbezoekers laten ‘in hun broek kijken’ en 383 leren reanimeren.

lees meer

Lowlands-bezoekers leren levens redden Welke training is het beste: ‘traditionele’ instructeurstraining of virtual reality-bril en app?

17 augustus 2019

In onderzoek van het Radboudumc leren bezoekers van het festival reanimeren, en wordt onderzocht wat hiervoor de beste methode is: een traditionele methode met een instructeur of een virtual reanimatie-app.

lees meer

Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

16 augustus 2019

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je ermee? Lowlands-bezoekers doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ beter te helpen.

lees meer

Verhoogd gehalte van signaalstof troponine na inspanning voorspelt risico op hartinfarct, beroerte en vroegtijdige sterfte

13 augustus 2019

Een verhoogde concentratie van het eiwit troponine in het bloed na langdurig wandelen is geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Dit blijkt uit onderzoek onder 725 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat maandag is gepubliceerd in Circulation.

lees meer