Nieuws InScience programma bekend kaartverkoop gestart
17 oktober 2019

InScience, International Science Film Festival Nijmegen is een van de grootste internationale filmfestivals voor de wetenschapsfilm in Europa. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen. En ook dit jaar is er weer een sterke line-up. De opening op 6 november trapt bijvoorbeeld af met de indrukwekkende documentaire Human Nature over de kansen en bedreigingen van genetische modificatie.

Vanaf vandaag is het hele programma bekend en kun je kaartjes kopen. Bijvoorbeeld voor de volgende onderdelen, waar onderzoekers van Radboudumc aan meewerken: 

Big Ideas

Op 7 november kun je Radboudumc hoogleraar menselijke en moleculaire genetica Han Brunner bewonderen in Big Ideas. Hij zal het hebben over de kansen en beperkingen van genetische analyse. Aansluitend bekijk je Gattaca, de favoriete film van Brunner. Hoeveel van deze dystopische science fiction kunnen we in het echt verwachten?

Films

Op vrijdag 8 november zijn er twee films te zien waarbij Radboudumc onderzoekers een rol spelen:
Ik ben er even niet (19:00). Onderzoeker Nael Nadif Kasri doet een nagesprek met de filmmaker in  de expositie Mapping the Experience in De Lindenberg.
The inventor: out for blood in silicon valley (21:45). Fysioloog Waander van Heerde geeft inzicht in de beloftes en gevaren van uitvindingen in zijn vakgebied.

Maar er is meer!

Naast het filmprogramma zijn er ook interactieve onderdelen waar het Radboudumc aan meegewerkt heeft, en kun je zelfs meedoen aan onderzoek. De urologen en seksuologen die op Lowlands het populaire onderzoek ‘Wat heb jij in je broek?’ uitvoerden, staan ook op InScience klaar met hun vragenlijsten (9 en 10 november).
In het ‘museale laboratorium’ Exploratorium staan twee interactieve installaties: “Designerbaby’s” en “Red de oceaan, bacterie voor bacterie”. Deze zijn ontwikkeld door Diederik de Bruin en Arjan Brouwer. Toegankelijk van 7 tot en met 10 november.
Tijdens de docentenavond geeft Diederik de Bruin een lezing over GMO in de zorg/medische wereld. Deze is ook toegankelijk voor geïnteresseerden: 7 november om 18.30.

Bekijk het volledige programma op de site van InScience.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Indira Tendolkar benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry

22 november 2019

Neuroloog, psychiater en psychotherapeut Indira Tendolkar is met ingang van 1 oktober 2019 benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

lees meer

Innovatieproject is Beste Onderwijs­innovatie 2019 volgens Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs Studenten ontwikkelen zelfbedachte zorginnovaties

22 november 2019

Het Innovatieproject is een unieke onderwijsvorm waarin studenten in teamverband werken aan een zelfgekozen probleem in de gezondheidszorg, en een innovatie hiervoor bedenken.

lees meer

Nederlandse hoogleraren dementie ontmoetten minister Hugo de Jonge

21 november 2019

Nederlandse hoogleraren op bezoek bij Minister Hugo de Jonge. Radboudumc was erbij. Meer geld voor preventie van dementie.

lees meer

Veertien Radboud-onderzoekers in de lijst van meest geciteerde wetenschappers

21 november 2019

Web of Science maakte de 1% meest geciteerde wetenschappers van de periode 2008-2018 bekend. Maar liefst acht wetenschappers van Radboudumc haalden de lijst, en zes van Radboud Universiteit.

lees meer

Genetische varianten voor Multiple Sclerose ontdekt

18 november 2019

Wetenschappers van het Radboudumc hebben meerdere DNA-varianten gevonden die een verhoogd risico geven op MS.

lees meer

Gekweekt minibrein legt hapering in neurologische communicatie bloot Verstoord contact tussen neuronen Kleefstra syndroom in kweekbakjes hersteld

18 november 2019

Onderzoekers van het Radboudumc hebben in gekweekte minibreintjes van patiënten met het Kleefstra syndroom een receptor ontdekt die de communicatie tussen de neuronen verstoort. In de kweekbakjes wisten ze de verstoorde communicatie met chemische stoffen op te heffen.

lees meer