Nieuws Medewerkers Radboudumc en de Vierdaagse
16 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.
Wat we al wisten werd bevestigd: achter elke collega, schuilt een warm mens die naast het werk in ons Radboudumc ook voor anderen iets wil betekenen.


Aflevering 1: Linda Koster, kindernefroloog. Linda loopt de Vierdaagse als eerbetoon aan haar overleden man Henk.

1. Hoe ben je hiertoe gekomen? Wat drijft je?

In oktober 2018 is mijn man Henk Koster overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij kreeg deze diagnose in 2014. Dankzij een operatie, chemotherapie en bestraling heeft hij nog ruim vier jaar geleefd en daarvan een groot deel met goede kwaliteit van leven.
Hij liep de Vierdaagse twee keer, in 2016 en 2017, terwijl hij toen al heel ziek was. Beide keren kwam hij hiermee in de Gelderlander
.’

2. Wat ga je precies doen?

Nu, in 2019, ga ik, voor de eerste keer, in zijn voetsporen alsnog zíjn Vierdaagse van 2018 lopen. En ja, de 4 x 50 km. En ongetraind, want trainen daar deed Henk ook niet aan.

3. Wat wil je hiermee bereiken?

In 2017 liep mijn Henk met een missie: geld ophalen voor betere behandeling op maat voor patiënten met alvleesklierkanker, zie deze pagina.
In 2018 wilde hij zo graag opnieuw lopen voor dit goede doel. Helaas was hij toen al te ziek om dit nog te kunnen doen. Het heeft hem zeer veel woede, frustratie en verdriet gekost om te accepteren dat hij te ziek was om te kunnen lopen. In oktober 2018 is hij overleden.
Ik zal ook geld inzamelen voor “zijn” goede doel: betere behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker.’ Kijk mee op mijn pagina en doneer als je wil: lopenmeteenmissie.nl .'

4. Hoe wil je straks op de Vierdaagse terugkijken?

Voor mij is het lopen in de voetsporen van mijn overleden man een vorm van rouwverwerking. In mijn hoofd beleef ik dat als volgt. Het proces van rouw en het verwerken van het verlies heeft voor mij bepaalde onderdelen die ik moet doorlopen. Het is als een boek met een onbekend aantal hoofdstukken en een onbekend aantal bladzijden. Ik weet niet waar ik ben en hoe lang het duurt totdat het boek uit is. Alle processen zijn als het omslaan van een bladzijde of het sluiten van een heel hoofdstuk. De Vierdaagse lopen is voor mij een heel hoofdstuk uit dat boek….
Uiteindelijk zal het boek uit zijn en berg ik het op in de kast vol herinneringen.’

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Eerste podcast ‘AI for Life’ over Artificiële Intelligentie in Nijmegen Podcast over medische beeldverwerking met Bram van Ginneken, Ritse Mann en Eva van Rikxoort

10 juli 2020

De eerste podcast over Artificiële Intelligentie (AI) in Nijmegen is vandaag verschenen. In deze podcast op spotify en anchor spreken Bram van Ginneken, Ritse Mann en Eva van Rikxoort over AI en medische beeldverwerking.

lees meer

ATRO Medical, Radboudumc en Samaplast ontwikkelen nieuwe meniscusprothese Consortium ontvangt EUROSTARS-subsidie voor innovatief project

10 juli 2020

Een internationaal consortium onder leiding van ATRO Medical, een spin-off van Radboudumc en DSM, ontvangt € 800.000 Europese financiering voor een innovatie gericht op patiënten met knie-artrose.

lees meer

Minder registreren leidt tot meer tijd voor de patiënt

9 juli 2020

Zorgverleners zijn per dienst ruim 50 minuten kwijt aan het registreren van gegevens.

lees meer

'Idea Generator' beurs voor Nijmeegse virologen

9 juli 2020

Kunnen door muggen overgebrachte ziekten milieuvriendelijker bestreden worden?

lees meer

Verpleegkundigen rouleren tussen Regionale Ambulancevoorziening en Spoedeisende Hulp ‘Je hoeft niet te kiezen voor het een of het ander’

7 juli 2020

In een pilot werken SEH-verpleegkundigen en ambulanceverpleegkundigen afwisselend op de ambulance en de Spoedeisende Hulp. Boeien en binden van verpleegkundigen, dát is het doel van de raamovereenkomst die RAV en Radboudumc in mei afgesloten hebben. Maar het verbetert ook de kwaliteit van zorg.

lees meer

Radboudumc behandelt coronapatiënten die ontwennen van beademing

6 juli 2020

Een deel van de coronapatiënten op de Intensive Care wordt kunstmatig beademd. Van de beademing afkomen, kan voor deze groep lastig zijn. Het Radboudumc beschikt als enige in Nederland over een expertisecentrum waar IC-patiënten ontwennen van de beademing.

lees meer