Nieuws Medewerkers Radboudumc en de Vierdaagse
16 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.
Wat we al wisten werd bevestigd: achter elke collega, schuilt een warm mens die naast het werk in ons Radboudumc ook voor anderen iets wil betekenen.


Aflevering 1: Linda Koster, kindernefroloog. Linda loopt de Vierdaagse als eerbetoon aan haar overleden man Henk.

1. Hoe ben je hiertoe gekomen? Wat drijft je?

In oktober 2018 is mijn man Henk Koster overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij kreeg deze diagnose in 2014. Dankzij een operatie, chemotherapie en bestraling heeft hij nog ruim vier jaar geleefd en daarvan een groot deel met goede kwaliteit van leven.
Hij liep de Vierdaagse twee keer, in 2016 en 2017, terwijl hij toen al heel ziek was. Beide keren kwam hij hiermee in de Gelderlander
.’

2. Wat ga je precies doen?

Nu, in 2019, ga ik, voor de eerste keer, in zijn voetsporen alsnog zíjn Vierdaagse van 2018 lopen. En ja, de 4 x 50 km. En ongetraind, want trainen daar deed Henk ook niet aan.

3. Wat wil je hiermee bereiken?

In 2017 liep mijn Henk met een missie: geld ophalen voor betere behandeling op maat voor patiënten met alvleesklierkanker, zie deze pagina.
In 2018 wilde hij zo graag opnieuw lopen voor dit goede doel. Helaas was hij toen al te ziek om dit nog te kunnen doen. Het heeft hem zeer veel woede, frustratie en verdriet gekost om te accepteren dat hij te ziek was om te kunnen lopen. In oktober 2018 is hij overleden.
Ik zal ook geld inzamelen voor “zijn” goede doel: betere behandeling voor patiënten met alvleesklierkanker.’ Kijk mee op mijn pagina en doneer als je wil: lopenmeteenmissie.nl .'

4. Hoe wil je straks op de Vierdaagse terugkijken?

Voor mij is het lopen in de voetsporen van mijn overleden man een vorm van rouwverwerking. In mijn hoofd beleef ik dat als volgt. Het proces van rouw en het verwerken van het verlies heeft voor mij bepaalde onderdelen die ik moet doorlopen. Het is als een boek met een onbekend aantal hoofdstukken en een onbekend aantal bladzijden. Ik weet niet waar ik ben en hoe lang het duurt totdat het boek uit is. Alle processen zijn als het omslaan van een bladzijde of het sluiten van een heel hoofdstuk. De Vierdaagse lopen is voor mij een heel hoofdstuk uit dat boek….
Uiteindelijk zal het boek uit zijn en berg ik het op in de kast vol herinneringen.’

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Film 'Papa's bloed' in première

21 oktober 2019

Een prachtige film over de zoektocht van Dennis Verweijen naar een stamceldonor. Zijn vrouw Anke maakte deze film af na zijn overlijden.

lees meer

Grotere kans op zwangerschaps­complicaties na beroerte

18 oktober 2019

Vrouwen die op jonge leeftijd een beroerte krijgen en daarna zwanger worden, krijgen vaker zwangerschapscomplicaties, zoals een verhoogde bloeddruk, het HELLP-syndroom en vroeggeboortes dan vrouwen zonder een eerder herseninfarct.

lees meer

Programma InScience bekend, kaartverkoop gestart

17 oktober 2019

De vijfde editie van het wetenschappelijke filmfestival InScience vindt dit jaar plaats van 6-10 november. Ook deze keer is Radboudumc weer partner, en kun je enkele van onze onderzoekers op het festival bewonderen.

lees meer

Dutch Design Week special over Designing Humans Radboudumc en Technische Universiteit over ‘Van Human Design naar Designing Humans’

17 oktober 2019

Tijdens de Dutch Design Week presenteren Studium Generale van de TU/e, boekhandel Van Piere en Radboudumc een DDW-special over de Mens 2.0. Van Human Design naar Designing Humans.

lees meer

Laat je leefstijl checken en doe mee aan reanimatie-oefening met een VR-bril

12 oktober 2019

Het Radboudumc besteedt jaarlijks extra aandacht aan leefstijl en gezondheid voor medewerkers, en voor patiënten, bezoekers en andere belangstellenden. Dit jaar kunt u hiervoor terecht op 16 oktober van 10.00 tot 14.00 uur.

lees meer