Nieuws Nieuwe behandelingen na een herseninfarct of -bloeding 14 mei Europese Dag van de Beroerte
26 april 2019

Wie meer wil weten over het voorkomen en herkennen van een beroerte en nieuwe behandelingen, is op dinsdag 14 mei van harte welkom in het Radboudumc. Maar ook iedereen die zijn of haar gezondheid wil laten testen (bloeddruk, glucose, cholesterol en BMI) is welkom. Met deze activiteiten geeft het Radboudumc dit jaar invulling aan de Europese Dag van de Beroerte.


Patiënten herstellen sneller en beter na een herseninfarct als het lukt om het afgesloten bloedvat snel open te maken met een katheter. Een deel van de patiënten met een herseninfarct komt in aanmerking voor een acute behandeling om het bloedstolsel, dat het herseninfarct heeft veroorzaakt, op te lossen (intraveneuze trombolyse) en/of te verwijderen (intra-arteriële behandeling). Dit zijn twee voorbeelden van recente ontwikkelingen op het gebied van acute behandelingen, waarvoor kortgeleden ook vier landelijke studies zijn gestart waaraan ook het Radboudumc deelneemt.

Tijdens de Europese Dag van de Beroerte besteden zorginstellingen in verschillende landen aandacht aan dit onderwerp. De activiteiten tijdens deze dag vinden plaats van 10.00 tot 15.00 uur bij het restaurant van het Radboudumc.
 
Gezondheidscontrole
Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. Deze kunt u laten meten. U kunt ook een berekening laten maken van uw BMI. Dat is de maat om een indruk te krijgen of uw gewicht gezond is. Verpleegkundigen (in opleiding) zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en voor het geven van advies en voorlichting over hart- en vaatziekten en de mogelijke relatie met de leefstijl.
 
Lezingen
Neurologen drs. Floris Schreuder en prof dr. Karin Klijn geven een interactieve lezing over de oorzaak en behandeling van een herseninfarct en -bloeding (11.00 uur) en over de ontwikkelingen in de acute behandelingen bij herseninfarcten en  -bloedingen (14.00 uur).  De lezingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk en bieden ruimte voor het stellen van vragen.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Niets te gek voor de patiënt; ook niet tijdens de Vierdaagse Ook voor patiënten een leuke Vierdaagse-intocht

19 juli 2019

Ook dit jaar heeft een team van vrijwilligers, logistiek medewerkers, beveiligers, artsen en verpleegkundigen onder de bezielende leiding van gastheer Jan Jaap Schmitz ervoor gezorgd dat ook onze patiënten een gezellige intocht konden beleven. En met DJ Jos erbij kon de dag niet meer stuk.

lees meer

Invoering één landelijk waarschuwingssysteem maakt kinderafdelingen nog veiliger Professionals kindzorg in Nederland verwachten veel van ‘Dutch PEWS’

19 juli 2019

Signaleringssysteem 'Dutch Pews' kan onderbuik gevoel van ouders 'meenemen' naast vitale functies van opgenomen kinderen in signaleringssysteem.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Jos Wessels: sinds 2014 DJ op het Radboudterras tijdens de intocht

19 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.

lees meer

Eerste resultaten Vierdaagse Onderzoek 2019 bekend

19 juli 2019

De eerste resultaten van het onderzoeksteam van Prof. Maria Hopman van het Radboudumc zijn bekend.

lees meer

Nieuwe richtlijnen voor het meten van de functie van bloedvaten

19 juli 2019

Fysioloog Dick Thijssen heeft met internationale collega’s een nieuwe richtlijn voor het meten van de bloedvatfunctie gepubliceerd in het European Heart Journal.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Ricardo Eeren: een jongensdroom in het teken van veiligheid

17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Afl. 2 Beveiliger Ricardo Eeren: Veiligheid vóór alles!

lees meer