Nieuws Nieuwe behandelingen na een herseninfarct of -bloeding 14 mei Europese Dag van de Beroerte
26 april 2019

Wie meer wil weten over het voorkomen en herkennen van een beroerte en nieuwe behandelingen, is op dinsdag 14 mei van harte welkom in het Radboudumc. Maar ook iedereen die zijn of haar gezondheid wil laten testen (bloeddruk, glucose, cholesterol en BMI) is welkom. Met deze activiteiten geeft het Radboudumc dit jaar invulling aan de Europese Dag van de Beroerte.


Patiënten herstellen sneller en beter na een herseninfarct als het lukt om het afgesloten bloedvat snel open te maken met een katheter. Een deel van de patiënten met een herseninfarct komt in aanmerking voor een acute behandeling om het bloedstolsel, dat het herseninfarct heeft veroorzaakt, op te lossen (intraveneuze trombolyse) en/of te verwijderen (intra-arteriële behandeling). Dit zijn twee voorbeelden van recente ontwikkelingen op het gebied van acute behandelingen, waarvoor kortgeleden ook vier landelijke studies zijn gestart waaraan ook het Radboudumc deelneemt.

Tijdens de Europese Dag van de Beroerte besteden zorginstellingen in verschillende landen aandacht aan dit onderwerp. De activiteiten tijdens deze dag vinden plaats van 10.00 tot 15.00 uur bij het restaurant van het Radboudumc.
 
Gezondheidscontrole
Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. Deze kunt u laten meten. U kunt ook een berekening laten maken van uw BMI. Dat is de maat om een indruk te krijgen of uw gewicht gezond is. Verpleegkundigen (in opleiding) zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en voor het geven van advies en voorlichting over hart- en vaatziekten en de mogelijke relatie met de leefstijl.
 
Lezingen
Neurologen drs. Floris Schreuder en prof dr. Karin Klijn geven een interactieve lezing over de oorzaak en behandeling van een herseninfarct en -bloeding (11.00 uur) en over de ontwikkelingen in de acute behandelingen bij herseninfarcten en  -bloedingen (14.00 uur).  De lezingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk en bieden ruimte voor het stellen van vragen.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


CT-scan na overlijden kan meer duidelijkheid bieden over de doodsoorzaak Promotieonderzoek van Lianne Sonnemans

20 februari 2020

Een CT-scan na overlijden leidt tot 12% meer juist vastgestelde doodsoorzaken ten opzichte van de doodsoorzaak die de behandelend arts vaststelt op basis van alleen klinische gegevens en lichamelijk onderzoek.

lees meer

Zeven Vici's voor Radboudumc en Radboud Universiteit

20 februari 2020

Christian Beckmann, Sander Leeuwenburgh en Annette Schenck van het Radboudumc hebben ieder een Vici-onderzoeksbeurs van anderhalf miljoen euro ontvangen. Ook vier onderzoekers van de Radboud Universiteit ontvangen een Vici.

lees meer

Oproep: wetenschappers gezocht voor Expeditie Next tijdens Vierdaagse!

20 februari 2020

Geef een lezing in de silent disco, doe onderzoek met de bezoekers van de feesten of laat een demo zien.

lees meer

Microinfarct in de hersenen alleen zichtbaar in acute fase Link tussen minimale vaatschade en hersenschade komt langzaam in beeld

19 februari 2020

Door elke vier weken een hersenscan te maken bij ruim vijftig ouderen wisten Nijmeegse onderzoekers voor het eerst het beloop van micro-infarcten in de hersenen zichtbaar te maken.

lees meer

Media-aandacht voor Thermo Tokyo

18 februari 2020

Op dinsdag Radio EenVandaag en op donderdag in de tv-uitzending van EenVandaag.

lees meer

Prijs voor model dat leven 1 jaar na IC-opname voorspelt Nina Wubben krijgt prijs van beroepsvereniging IC

18 februari 2020

Promovenda Nina Wubben van het Radboudumc heeft op 7 februari tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), de best abstract prijs gewonnen voor haar onderzoek naar het voorspellen van leven na een IC-opname.

lees meer