Nieuws nieuwjaarsbijeenkomst2019

11 januari 2019

“Trots, daar gaat mijn droom over.” Bestuursvoorzitter Leon van Halder sprak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Radboudumc over zijn droom. Hij riep daarbij de politiek en zorgverzekeraars op om nu echt werk te maken van netwerkbekostiging.

“Volgend jaar wil ik hier met trots kunnen zeggen dat we écht het meest persoonsgerichte en innovatieve umc van Nederland zijn met internationale uitstraling. Een umc waar patiënten de juiste behandeling op het juiste moment krijgen. In het Radboudumc, of in ons netwerk, dichtbij hun thuis. Een umc waar onderzoek en onderwijs van nog hoogstaander niveau is. Een umc met een duidelijk profiel, scherpe keuzes, vitale collega’s en een heldere besturing.”

Met trots blikte hij terug op 2018 waarin zowel op onderzoeksgebied, onderwijs als op het vlak van patiëntenzorg veel is gebeurd.  Om op die manier te blijven presteren moet er veel gebeuren de komende jaren. Het Radboudumc gelooft in samenwerking in netwerken, waarbij de patient zijn zorg op de juiste plek krijgt. Leon van Halder riep daarom de politiek en zorgverzekeraars op om nu echt werk te maken van netwerkbekostiging. “Het wordt tijd dat de landelijke politiek netwerkzorg omarmt en bijpassende bekostiging afdwingt.”

In een zorglandschap dat enorm in beweging is vraagt veel van alle medewerkers in de zorg. Van Halder zei in zijn speech dat de passie van de medewerkers de basis is om de ambities van het Radboudumc waar te kunnen maken. Zoals gezegd: het meest persoonsgerichte en innovatieve umc, nu en straks, in Nederland en daarbuiten. 

Meer nieuws


Drie Radboudteams doen onderzoek tijdens Lowlands

20 mei 2019

Hoe kun je het beste leren reanimeren? Hoe tevreden ben jij over je piem of poes? En wat vertel jij een vreemde op Lowlands?

lees meer

Metabole ziekten sneller opsporen en behandelen door samenwerking

15 mei 2019

Zes academische centra en de patiëntenvereniging voor metabole ziekten VKS willen de diagnose en behandeling van erfelijke metabole ziekten (stofwisselingsziekten) verbeteren met de lancering van het samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD).

lees meer

Snel duidelijkheid over BRCA mutatie met nieuwe test Gevoelige DNA test faciliteert persoonlijke behandeling eierstokkanker

14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Dit schrijven onderzoekers van het Radboudumc deze week in Journal of the National Cancer Institute.

lees meer

Nieuw leven voor oud antibioticum Welkom alternatief voor zeer resistente longinfecties

13 mei 2019

Het oude antibioticum minocycline kan een nieuw leven krijgen in de behandeling van Mycobacterium avium longinfecties. In Journal of Antimicrobial Chemotherapy bepaalden medisch microbiologen Mike Ruth en Jakko van Ingen van het Radboudumc de werkzame dosis ervan.

lees meer

Frank Bosch benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde

10 mei 2019

Internist-intensivist van Rijnstate, Frank Bosch benoemd tot hoogleraar Acute Interne Geneeskunde bij het Radboudumc.

lees meer

Algoritme berekent aanwezigheid en agressiviteit van prostaattumor Analyseprogramma MRI-scans maakt objectieve diagnose in principe overal mogelijk

9 mei 2019

Een computerprogramma dat MRI-beelden analyseert, kan de aanwezigheid en zelfs de agressiviteit van een prostaattumor betrouwbaar in kaart brengen. Dat schrijven onderzoekers van het Radboudumc met internationale collega’s in het wetenschappelijke tijdschrift Investigative Radiology

lees meer