Nieuws nieuwjaarsbijeenkomst2019

11 januari 2019

“Trots, daar gaat mijn droom over.” Bestuursvoorzitter Leon van Halder sprak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Radboudumc over zijn droom. Hij riep daarbij de politiek en zorgverzekeraars op om nu echt werk te maken van netwerkbekostiging.

“Volgend jaar wil ik hier met trots kunnen zeggen dat we écht het meest persoonsgerichte en innovatieve umc van Nederland zijn met internationale uitstraling. Een umc waar patiënten de juiste behandeling op het juiste moment krijgen. In het Radboudumc, of in ons netwerk, dichtbij hun thuis. Een umc waar onderzoek en onderwijs van nog hoogstaander niveau is. Een umc met een duidelijk profiel, scherpe keuzes, vitale collega’s en een heldere besturing.”

Met trots blikte hij terug op 2018 waarin zowel op onderzoeksgebied, onderwijs als op het vlak van patiëntenzorg veel is gebeurd.  Om op die manier te blijven presteren moet er veel gebeuren de komende jaren. Het Radboudumc gelooft in samenwerking in netwerken, waarbij de patient zijn zorg op de juiste plek krijgt. Leon van Halder riep daarom de politiek en zorgverzekeraars op om nu echt werk te maken van netwerkbekostiging. “Het wordt tijd dat de landelijke politiek netwerkzorg omarmt en bijpassende bekostiging afdwingt.”

In een zorglandschap dat enorm in beweging is vraagt veel van alle medewerkers in de zorg. Van Halder zei in zijn speech dat de passie van de medewerkers de basis is om de ambities van het Radboudumc waar te kunnen maken. Zoals gezegd: het meest persoonsgerichte en innovatieve umc, nu en straks, in Nederland en daarbuiten. 

Meer nieuws


Ziekenhuizen regio starten IC-café voor voormalige IC-patiënten

21 maart 2019

Een opname op de IC kan erg ingrijpend zijn, voor patiënten en hun naasten. Daarom start het IC-café in deze regio.

lees meer

Aantasting medisch beroepsgeheim voor betere bepaling tbs bij weigeraars

20 maart 2019

Als onderdeel van de nieuwe Wet forensische zorg kan vanaf juli 2019 het medisch dossier van verdachten die tbs proberen te ontlopen worden opgeëist.

lees meer

Judith Homberg benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience

20 maart 2019

Judith Homberg is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience aan de Radboud Universiteit/afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc.

lees meer

Direct dotteren na een acute hartstilstand is niet altijd noodzakelijk

18 maart 2019

Onmiddellijke hartkatheterisatie en dotteren biedt geen grotere kans op overleven bij gereanimeerde patiënten met een acute hartstilstand die niet veroorzaakt is door een hartinfarct.

lees meer

Nieuw open innovatieprogrammaTopFit gelanceerd tijdens Health Valley Event

15 maart 2019

Het Radboudumc is een van de initiatiefnemers van TopFit, een nieuw open innovatieprogramma in Oost-Nederland, dat gisteren werd gepresenteerd tijdens Health Valley

lees meer

RoboSculpt wint Health Valley Bridge Prijs 2019

15 maart 2019

Bezoekers van het Health Valley Event hebben het Radboudumc met het project RoboSculpt uitgeroepen tot winnaar van de Health Valley Bridge Prijs 2019.

lees meer