Nieuws nieuwjaarsbijeenkomst2019

11 januari 2019

“Trots, daar gaat mijn droom over.” Bestuursvoorzitter Leon van Halder sprak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Radboudumc over zijn droom. Hij riep daarbij de politiek en zorgverzekeraars op om nu echt werk te maken van netwerkbekostiging.

“Volgend jaar wil ik hier met trots kunnen zeggen dat we écht het meest persoonsgerichte en innovatieve umc van Nederland zijn met internationale uitstraling. Een umc waar patiënten de juiste behandeling op het juiste moment krijgen. In het Radboudumc, of in ons netwerk, dichtbij hun thuis. Een umc waar onderzoek en onderwijs van nog hoogstaander niveau is. Een umc met een duidelijk profiel, scherpe keuzes, vitale collega’s en een heldere besturing.”

Met trots blikte hij terug op 2018 waarin zowel op onderzoeksgebied, onderwijs als op het vlak van patiëntenzorg veel is gebeurd.  Om op die manier te blijven presteren moet er veel gebeuren de komende jaren. Het Radboudumc gelooft in samenwerking in netwerken, waarbij de patient zijn zorg op de juiste plek krijgt. Leon van Halder riep daarom de politiek en zorgverzekeraars op om nu echt werk te maken van netwerkbekostiging. “Het wordt tijd dat de landelijke politiek netwerkzorg omarmt en bijpassende bekostiging afdwingt.”

In een zorglandschap dat enorm in beweging is vraagt veel van alle medewerkers in de zorg. Van Halder zei in zijn speech dat de passie van de medewerkers de basis is om de ambities van het Radboudumc waar te kunnen maken. Zoals gezegd: het meest persoonsgerichte en innovatieve umc, nu en straks, in Nederland en daarbuiten. 

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar