Nieuws operatie steenbreek

8 mei 2019

Straatstenen vervangen door groen. Dat gaan het Radboudumc en de Radboud Universiteit, samen met Operatie Steenbreek, op woensdag 8 mei op twee plekken doen. Kom een plantje halen en doe mee in je eigen tuin.

Een groene omgeving is goed tegen hitte, zorgt voor wateropname bij stevige hoosbuien, en levert een gezonde omgeving op. Operatie Steenbreek wil ook in 2019 inwoners helpen bij het groener maken van hun tuin. Vorig jaar wist de campagne het doel van 100.000 tegels ruimschoots te halen: maar liefst 190.000 tegels maakten plaats voor groen. Ook dit jaar is het doel: 100.000 stenen verwijderen. Stenen eruit, groen erin! Ons umc en de universiteit doen mee op 8 mei. Dan worden voor het Linnaeusgebouw van de universiteit stenen vervangen door planten. Bij het umc gebeurt dit langs het fietspad ter hoogte van de Researchtoren.

Doe mee

Het Radboud Green Office en het campagneteam van Operatie Steenbreek delen op genoemde plekken (rond 13.10 uur) planten uit aan medewerkers en studenten. Zo kun je zelf ook meedoen aan Operatie Steenbreek. Deel vervolgens op social media een foto van je geplante plantje met #RadboudOperatieSteenbreek. De leukste foto wint een mooie prijs: gratis tuinadvies.

Bekijk het programma van Operatie Steenbreek op 8 mei

Meer nieuws


Onderzoek studenten rookvrij terrein bij hoofdingang Radboudumc

21 mei 2019

Van 20 tot en met 31 mei voeren studenten onderzoek uit in het kader van onze ambitie om het Radboudumc-terrein rookvrij te maken.

lees meer

Ondernemers presenteren memorabele missers

20 mei 2019

Nijmegen School of Management, Mercator Launch en StartUp Nijmegen organiseren op 21 mei de Fuck Up Night, een evenement waarbij ervaren ondernemers hun grote missers (failures/fuck ups) presenteren voor studenten en startende ondernemers.

lees meer

Drie Radboudteams doen onderzoek tijdens Lowlands

20 mei 2019

Hoe kun je het beste leren reanimeren? Hoe tevreden ben jij over je piem of poes? En wat vertel jij een vreemde op Lowlands?

lees meer

Bas Bloem 16 mei bij Omroep Gelderland Beluister de uitzending over zijn boek met Michael J. Fox

15 mei 2019

Neuroloog Bas Bloem in gesprek over het boek dat hij schrijft met Michael J. Fox over parkinson.

lees meer

Metabole ziekten sneller opsporen en behandelen door samenwerking

15 mei 2019

Zes academische centra en de patiëntenvereniging voor metabole ziekten VKS willen de diagnose en behandeling van erfelijke metabole ziekten (stofwisselingsziekten) verbeteren met de lancering van het samenwerkingsverband United for Metabolic Diseases (UMD).

lees meer

Snel duidelijkheid over BRCA mutatie met nieuwe test Gevoelige DNA test faciliteert persoonlijke behandeling eierstokkanker

14 mei 2019

Een nieuwe DNA-test in de tumor spoort bij vrouwen met eierstokkanker bijna twee keer zoveel BRCA-mutaties op als de gangbare test in bloed. Dit schrijven onderzoekers van het Radboudumc deze week in Journal of the National Cancer Institute.

lees meer