Nieuws Radboudumc en universiteit doen mee aan Operatie Steenbreek

8 mei 2019

Straatstenen vervangen door groen. Dat gaan het Radboudumc en de Radboud Universiteit, samen met Operatie Steenbreek, op woensdag 8 mei op twee plekken doen. Kom een plantje halen en doe mee in je eigen tuin.

Een groene omgeving is goed tegen hitte, zorgt voor wateropname bij stevige hoosbuien, en levert een gezonde omgeving op. Operatie Steenbreek wil ook in 2019 inwoners helpen bij het groener maken van hun tuin. Vorig jaar wist de campagne het doel van 100.000 tegels ruimschoots te halen: maar liefst 190.000 tegels maakten plaats voor groen. Ook dit jaar is het doel: 100.000 stenen verwijderen. Stenen eruit, groen erin! Ons umc en de universiteit doen mee op 8 mei. Dan worden voor het Linnaeusgebouw van de universiteit stenen vervangen door planten. Bij het umc gebeurt dit langs het fietspad ter hoogte van de Researchtoren.

Doe mee

Het Radboud Green Office en het campagneteam van Operatie Steenbreek delen op genoemde plekken (rond 13.10 uur) planten uit aan medewerkers en studenten. Zo kun je zelf ook meedoen aan Operatie Steenbreek. Deel vervolgens op social media een foto van je geplante plantje met #RadboudOperatieSteenbreek. De leukste foto wint een mooie prijs: gratis tuinadvies.

Bekijk het programma van Operatie Steenbreek op 8 mei

Meer nieuws


Milieu en portemonnee profiteren van heruitgifte pillen tegen kanker

17 november 2023

Heruitgifte van medicijnen tegen kanker drukt zowel de milieubelasting als de medische kosten, blijkt uit onderzoek van de apotheek van het Radboudumc en de universiteit Utrecht.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet