Nieuws operatie steenbreek
8 mei 2019

Straatstenen vervangen door groen. Dat gaan het Radboudumc en de Radboud Universiteit, samen met Operatie Steenbreek, op woensdag 8 mei op twee plekken doen. Kom een plantje halen en doe mee in je eigen tuin.

Een groene omgeving is goed tegen hitte, zorgt voor wateropname bij stevige hoosbuien, en levert een gezonde omgeving op. Operatie Steenbreek wil ook in 2019 inwoners helpen bij het groener maken van hun tuin. Vorig jaar wist de campagne het doel van 100.000 tegels ruimschoots te halen: maar liefst 190.000 tegels maakten plaats voor groen. Ook dit jaar is het doel: 100.000 stenen verwijderen. Stenen eruit, groen erin! Ons umc en de universiteit doen mee op 8 mei. Dan worden voor het Linnaeusgebouw van de universiteit stenen vervangen door planten. Bij het umc gebeurt dit langs het fietspad ter hoogte van de Researchtoren.

Doe mee

Het Radboud Green Office en het campagneteam van Operatie Steenbreek delen op genoemde plekken (rond 13.10 uur) planten uit aan medewerkers en studenten. Zo kun je zelf ook meedoen aan Operatie Steenbreek. Deel vervolgens op social media een foto van je geplante plantje met #RadboudOperatieSteenbreek. De leukste foto wint een mooie prijs: gratis tuinadvies.

Bekijk het programma van Operatie Steenbreek op 8 mei
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Niets te gek voor de patiënt; ook niet tijdens de Vierdaagse Ook voor patiënten een leuke Vierdaagse-intocht

19 juli 2019

Ook dit jaar heeft een team van vrijwilligers, logistiek medewerkers, beveiligers, artsen en verpleegkundigen onder de bezielende leiding van gastheer Jan Jaap Schmitz ervoor gezorgd dat ook onze patiënten een gezellige intocht konden beleven. En met DJ Jos erbij kon de dag niet meer stuk.

lees meer

Invoering één landelijk waarschuwingssysteem maakt kinderafdelingen nog veiliger Professionals kindzorg in Nederland verwachten veel van ‘Dutch PEWS’

19 juli 2019

Signaleringssysteem 'Dutch Pews' kan onderbuik gevoel van ouders 'meenemen' naast vitale functies van opgenomen kinderen in signaleringssysteem.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Jos Wessels: sinds 2014 DJ op het Radboudterras tijdens de intocht

19 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.

lees meer

Eerste resultaten Vierdaagse Onderzoek 2019 bekend

19 juli 2019

De eerste resultaten van het onderzoeksteam van Prof. Maria Hopman van het Radboudumc zijn bekend.

lees meer

Nieuwe richtlijnen voor het meten van de functie van bloedvaten

19 juli 2019

Fysioloog Dick Thijssen heeft met internationale collega’s een nieuwe richtlijn voor het meten van de bloedvatfunctie gepubliceerd in het European Heart Journal.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Ricardo Eeren: een jongensdroom in het teken van veiligheid

17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Afl. 2 Beveiliger Ricardo Eeren: Veiligheid vóór alles!

lees meer