Nieuws operatie steenbreek
8 mei 2019

Straatstenen vervangen door groen. Dat gaan het Radboudumc en de Radboud Universiteit, samen met Operatie Steenbreek, op woensdag 8 mei op twee plekken doen. Kom een plantje halen en doe mee in je eigen tuin.

Een groene omgeving is goed tegen hitte, zorgt voor wateropname bij stevige hoosbuien, en levert een gezonde omgeving op. Operatie Steenbreek wil ook in 2019 inwoners helpen bij het groener maken van hun tuin. Vorig jaar wist de campagne het doel van 100.000 tegels ruimschoots te halen: maar liefst 190.000 tegels maakten plaats voor groen. Ook dit jaar is het doel: 100.000 stenen verwijderen. Stenen eruit, groen erin! Ons umc en de universiteit doen mee op 8 mei. Dan worden voor het Linnaeusgebouw van de universiteit stenen vervangen door planten. Bij het umc gebeurt dit langs het fietspad ter hoogte van de Researchtoren.

Doe mee

Het Radboud Green Office en het campagneteam van Operatie Steenbreek delen op genoemde plekken (rond 13.10 uur) planten uit aan medewerkers en studenten. Zo kun je zelf ook meedoen aan Operatie Steenbreek. Deel vervolgens op social media een foto van je geplante plantje met #RadboudOperatieSteenbreek. De leukste foto wint een mooie prijs: gratis tuinadvies.

Bekijk het programma van Operatie Steenbreek op 8 mei

Meer nieuws


CT-scan na overlijden kan meer duidelijkheid bieden over de doodsoorzaak Promotieonderzoek van Lianne Sonnemans

20 februari 2020

Een CT-scan na overlijden leidt tot 12% meer juist vastgestelde doodsoorzaken ten opzichte van de doodsoorzaak die de behandelend arts vaststelt op basis van alleen klinische gegevens en lichamelijk onderzoek.

lees meer

Zeven Vici's voor Radboudumc en Radboud Universiteit

20 februari 2020

Christian Beckmann, Sander Leeuwenburgh en Annette Schenck van het Radboudumc hebben ieder een Vici-onderzoeksbeurs van anderhalf miljoen euro ontvangen. Ook vier onderzoekers van de Radboud Universiteit ontvangen een Vici.

lees meer

Oproep: wetenschappers gezocht voor Expeditie Next tijdens Vierdaagse!

20 februari 2020

Geef een lezing in de silent disco, doe onderzoek met de bezoekers van de feesten of laat een demo zien.

lees meer

Microinfarct in de hersenen alleen zichtbaar in acute fase Link tussen minimale vaatschade en hersenschade komt langzaam in beeld

19 februari 2020

Door elke vier weken een hersenscan te maken bij ruim vijftig ouderen wisten Nijmeegse onderzoekers voor het eerst het beloop van micro-infarcten in de hersenen zichtbaar te maken.

lees meer

Media-aandacht voor Thermo Tokyo

18 februari 2020

Op dinsdag Radio EenVandaag en op donderdag in de tv-uitzending van EenVandaag.

lees meer

Prijs voor model dat leven 1 jaar na IC-opname voorspelt Nina Wubben krijgt prijs van beroepsvereniging IC

18 februari 2020

Promovenda Nina Wubben van het Radboudumc heeft op 7 februari tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), de best abstract prijs gewonnen voor haar onderzoek naar het voorspellen van leven na een IC-opname.

lees meer