Nieuws Prinses Margriet op werkbezoek bij oogonderzoeksprogramma
11 oktober 2019

VISION 2020 Netherlands, een projectgroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met oogarts Jan Keunen van het Radboudumc als voorzitter, ondersteunt het oogonderzoeksprogramma van Bartiméus. De organisatie Bartiméus zet zich in voor alle mensen die blind of slechtziend zijn. Het doel is om vermijdbare slechtziendheid en blindheid op te sporen. De geconstateerde oogaandoeningen, die frequent voorkomen, zijn vaak te verhelpen met een nieuwe bril of een staaroperatie.


Foto: RVD (Anco Stoffels)

Prinses Margriet, beschermvrouwe van VISION 2020 Netherlands, sprak tijdens haar bezoek met begeleiders en oogartsen over een samenwerkingsmodel voor het opsporen en behandelen van slechtziendheid en blindheid. Daarnaast woonde zij een demonstratie van een oogscreening bij. De WHO vraagt jaarlijks op World Sight Day aandacht voor onnodige blindheid en slechtziendheid.

 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

06 3197 0558

Meer nieuws


Indira Tendolkar benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry

22 november 2019

Neuroloog, psychiater en psychotherapeut Indira Tendolkar is met ingang van 1 oktober 2019 benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

lees meer

Innovatieproject is Beste Onderwijs­innovatie 2019 volgens Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs Studenten ontwikkelen zelfbedachte zorginnovaties

22 november 2019

Het Innovatieproject is een unieke onderwijsvorm waarin studenten in teamverband werken aan een zelfgekozen probleem in de gezondheidszorg, en een innovatie hiervoor bedenken.

lees meer

Nederlandse hoogleraren dementie ontmoetten minister Hugo de Jonge

21 november 2019

Nederlandse hoogleraren op bezoek bij Minister Hugo de Jonge. Radboudumc was erbij. Meer geld voor preventie van dementie.

lees meer

Veertien Radboud-onderzoekers in de lijst van meest geciteerde wetenschappers

21 november 2019

Web of Science maakte de 1% meest geciteerde wetenschappers van de periode 2008-2018 bekend. Maar liefst acht wetenschappers van Radboudumc haalden de lijst, en zes van Radboud Universiteit.

lees meer

Genetische varianten voor Multiple Sclerose ontdekt

18 november 2019

Wetenschappers van het Radboudumc hebben meerdere DNA-varianten gevonden die een verhoogd risico geven op MS.

lees meer

Gekweekt minibrein legt hapering in neurologische communicatie bloot Verstoord contact tussen neuronen Kleefstra syndroom in kweekbakjes hersteld

18 november 2019

Onderzoekers van het Radboudumc hebben in gekweekte minibreintjes van patiënten met het Kleefstra syndroom een receptor ontdekt die de communicatie tussen de neuronen verstoort. In de kweekbakjes wisten ze de verstoorde communicatie met chemische stoffen op te heffen.

lees meer