Nieuws Radboud umc in Topdoks met schisispatient en Augmented Reality bril voor hersenoperaties
23 oktober 2019

Marloes Nienhuijs, mond-, kaak-, aangezichtschirurg en Jene Meulstee, Technisch Geneeskundige en wetenschappelijk onderzoeker, zijn te zien in het informatieve kinderprogramma Topdoks op zaterdag 26 oktober om 09.20 uur en op zondag 27 oktober om 17.30 uur (herhaling) op Zapp (NPO 3). (foto: Willem Jan de Bruijn: Topdoks Elbert en Rachel)
 
Topdoks kijkt hierin mee met een schisisoperatie door Marloes; en presentator Elbert heeft een wel heel bijzondere bril op; een augmented-reality-bril. Hoe dat werkt, laat Jene zien. Verder ontdekken presentatoren Rachel en Elbert in het lab hoe ingenieus je hersenen worden beschermd, en gaat Rachel mee met een bijzondere 'dierenhulpdienst'. 
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Indira Tendolkar benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry

22 november 2019

Neuroloog, psychiater en psychotherapeut Indira Tendolkar is met ingang van 1 oktober 2019 benoemd tot hoogleraar Clinical Neuroscience in Psychiatry aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

lees meer

Innovatieproject is Beste Onderwijs­innovatie 2019 volgens Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs Studenten ontwikkelen zelfbedachte zorginnovaties

22 november 2019

Het Innovatieproject is een unieke onderwijsvorm waarin studenten in teamverband werken aan een zelfgekozen probleem in de gezondheidszorg, en een innovatie hiervoor bedenken.

lees meer

Nederlandse hoogleraren dementie ontmoetten minister Hugo de Jonge

21 november 2019

Nederlandse hoogleraren op bezoek bij Minister Hugo de Jonge. Radboudumc was erbij. Meer geld voor preventie van dementie.

lees meer

Veertien Radboud-onderzoekers in de lijst van meest geciteerde wetenschappers

21 november 2019

Web of Science maakte de 1% meest geciteerde wetenschappers van de periode 2008-2018 bekend. Maar liefst acht wetenschappers van Radboudumc haalden de lijst, en zes van Radboud Universiteit.

lees meer

Genetische varianten voor Multiple Sclerose ontdekt

18 november 2019

Wetenschappers van het Radboudumc hebben meerdere DNA-varianten gevonden die een verhoogd risico geven op MS.

lees meer

Gekweekt minibrein legt hapering in neurologische communicatie bloot Verstoord contact tussen neuronen Kleefstra syndroom in kweekbakjes hersteld

18 november 2019

Onderzoekers van het Radboudumc hebben in gekweekte minibreintjes van patiënten met het Kleefstra syndroom een receptor ontdekt die de communicatie tussen de neuronen verstoort. In de kweekbakjes wisten ze de verstoorde communicatie met chemische stoffen op te heffen.

lees meer