Nieuws Robin Nijveldt benoemd tot hoogleraar Cardiovasculaire Beeldvorming
28 juni 2019

Dr. Robin Nijveldt is met ingang van 1 juni 2019 benoemd tot hoogleraar Cardiovasculaire Beeldvorming aan het Radboudumc.

Nijveldt is deskundig op het gebied van cardiale beeldvorming en de cardiale MRI in het bijzonder, met als aandachtsgebieden: kransslagaderaandoeningen en hartspierziekten. Hij richt zich daarbij vooral op volwassenen met verworven of genetische hartziekten.
Als hoogleraar in Nijmegen zal Nijveldt bestaand onderzoek in de cardiale betrokkenheid van systeemziekten en genetische ziekten uitbouwen en nieuw onderzoek opzetten op het gebied van cardiale beeldvorming en in het bijzonder de MRI in de diagnostiek en besluitvorming van meervats coronairlijden en inflammatoire hart- en vaatziekten.
Nijveldt geeft onderwijs aan studenten van de opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen over algemene cardiologie, acute coronaire syndromen en cardiale beeldvorming. In het ziekenhuis geeft hij onderwijs aan coassistenten en arts-assistenten over cardiale beeldvorming, en dat doet hij ook binnen en buiten Nederland voor artsen in opleiding tot cardioloog, collega-cardiologen en radiologen.
Nijveldt (Amsterdam, 1977) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam (1996-2002). Van 2003 tot 2008 werkte hij aan onderzoek naar de waarde van MRI na een acuut hartinfarct en het effect van stamceltransplantatie na een hartinfarct in het Amsterdam UMC (locatie VUmc).
Nijveldt specialiseerde zich op het gebied van de Cardiologie in onder meer het OLVG (locatie West, Amsterdam) en het Amsterdam UMC (locatie VUmc), verdiepte zich in de echocardiografie en cardiale CT, en werkte een jaar als postdoctoraal onderzoeker in het Duke Cardiovascular Magnetic Resonance Center (Durham, NC, USA).
In 2013 volgde zijn registratie als cardioloog, gespecialiseerd in cardiovasculaire beeldvorming (CT, MRI, echocardiografie, nucleaire beeldvorming). Van 2013 -2017 werkte Nijveldt als beeldvormend cardioloog in het Amsterdam UMC (locatie VUmc). Sinds 2017 werkt Nijveldt als beeldvormend cardioloog in het Radboudumc.
www.radboudumc.nl/personen/robin-nijveldt
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

06 3197 0558

Meer nieuws


Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Ricardo Eeren: een jongensdroom in het teken van veiligheid

17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Afl. 2 Beveiliger Ricardo Eeren: Veiligheid vóór alles!

lees meer

Hoge bloeddruk te behandelen bij patienten met Alzheimer

17 juli 2019

Het idee dat een hoge bloeddruk bij oudere mensen met dementie beter niet kan worden behandeld, vanwege het risico van een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen klopt niet. Dat schrijven onderzoekers van het Radboudumc in een artikel in het vakblad Hypertension.

lees meer

Variaties in hersenstructuur gelinkt aan functie en gedrag

16 juli 2019

Mensen kunnen aanzienlijk verschillen in hersenstructuur, in de manier waarop hun hersenen zijn opgebouwd. Onderzoekers van het Radboudumc wisten globale variaties in de hersenstructuur te koppelen aan verschillen in bijvoorbeeld geheugenfunctie, eenzaamheid en intelligentie.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Linda Koster loopt Vierdaagse voor overleden man Henk

16 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Aflevering 1: Nefroloog Linda Koster over 'lopen als vorm van rouwverwerking'

lees meer

Zestien Veni subsidies voor onderzoekers Radboud

16 juli 2019

Zestien onderzoekers van het Radboudumc en de Radboud Universiteit krijgen een Veni-subsidie van NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

lees meer

Ideeengenerator beloont onderzoek naar immuuntherapie en locked in syndroom Nationale wetenschapsagenda financiert vier Nijmeegse projecten

16 juli 2019

Martin Dresler en Paul de Jonge van het Radboudumc hebben ieder 50.000 euro ontvangen van de Ideeëngenerator; het programma van de Nationale Wetenschapsagenda.

lees meer