Nieuws Robin Nijveldt benoemd tot hoogleraar Cardiovasculaire Beeldvorming
28 juni 2019

Dr. Robin Nijveldt is met ingang van 1 juni 2019 benoemd tot hoogleraar Cardiovasculaire Beeldvorming aan het Radboudumc.

Nijveldt is deskundig op het gebied van cardiale beeldvorming en de cardiale MRI in het bijzonder, met als aandachtsgebieden: kransslagaderaandoeningen en hartspierziekten. Hij richt zich daarbij vooral op volwassenen met verworven of genetische hartziekten.
Als hoogleraar in Nijmegen zal Nijveldt bestaand onderzoek in de cardiale betrokkenheid van systeemziekten en genetische ziekten uitbouwen en nieuw onderzoek opzetten op het gebied van cardiale beeldvorming en in het bijzonder de MRI in de diagnostiek en besluitvorming van meervats coronairlijden en inflammatoire hart- en vaatziekten.
Nijveldt geeft onderwijs aan studenten van de opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen over algemene cardiologie, acute coronaire syndromen en cardiale beeldvorming. In het ziekenhuis geeft hij onderwijs aan coassistenten en arts-assistenten over cardiale beeldvorming, en dat doet hij ook binnen en buiten Nederland voor artsen in opleiding tot cardioloog, collega-cardiologen en radiologen.
Nijveldt (Amsterdam, 1977) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam (1996-2002). Van 2003 tot 2008 werkte hij aan onderzoek naar de waarde van MRI na een acuut hartinfarct en het effect van stamceltransplantatie na een hartinfarct in het Amsterdam UMC (locatie VUmc).
Nijveldt specialiseerde zich op het gebied van de Cardiologie in onder meer het OLVG (locatie West, Amsterdam) en het Amsterdam UMC (locatie VUmc), verdiepte zich in de echocardiografie en cardiale CT, en werkte een jaar als postdoctoraal onderzoeker in het Duke Cardiovascular Magnetic Resonance Center (Durham, NC, USA).
In 2013 volgde zijn registratie als cardioloog, gespecialiseerd in cardiovasculaire beeldvorming (CT, MRI, echocardiografie, nucleaire beeldvorming). Van 2013 -2017 werkte Nijveldt als beeldvormend cardioloog in het Amsterdam UMC (locatie VUmc). Sinds 2017 werkt Nijveldt als beeldvormend cardioloog in het Radboudumc.
www.radboudumc.nl/personen/robin-nijveldt
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

06 3197 0558

Meer nieuws


Plasproblemen horen er niet bij Je kunt er wat aan doen

19 september 2019

Vandaag, 19 september, is het nationale plasdag. Veel mensen hebben last van plasproblemen. ‘Ze denken vaak dat het erbij hoort, maar je kunt er veel aan doen’, vertelt Erna Hermeling, verpleegkundig specialist van het Bekkenbodemcentrum Radboudumc.

lees meer

Nijmeegse samenwerking levert innovatief kandidaat-medicijn tegen malariaparasiet op

19 september 2019

Een molecuul dat ooit is ontworpen voor het genezen van de huidziekte psoriasis, blijkt bijzonder effectief tegen malaria. Voor deze infectieziekte heeft het kandidaat-medicijn veel potentie.

lees meer

RIHS pakt groots uit tijdens Weekend van de Wetenschap

18 september 2019

Het Radboud Institute for Health Sciences pakt op 6 oktober flink uit tijdens het Weekend van de Wetenschap. Bezoekers kunnen voor één dag in de huid kruipen van een gezondheidswetenschapper en zien, voelen en horen hoe spannend het Radboudumc is.

lees meer

Elektrische neus kan voorspellen of longkankerpatient baat heeft bij dure immuuntherapie

18 september 2019

Een ademanalyse die voorspelt of een patiënt met uitgezaaide (niet-kleincellige) longtumor baat heeft bij immuuntherapie? De e-nose kan het, zo blijkt uit onderzoek van Mirte Muller (AVL) en Rianne de Vries (Amsterdam UMC) en hoogleraar longziekten Michel van den Heuvel (Radboudumc).

lees meer

Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek

13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc.

lees meer