Nieuws Robin Nijveldt benoemd tot hoogleraar Cardiovasculaire Beeldvorming
28 juni 2019

Dr. Robin Nijveldt is met ingang van 1 juni 2019 benoemd tot hoogleraar Cardiovasculaire Beeldvorming aan het Radboudumc.

Nijveldt is deskundig op het gebied van cardiale beeldvorming en de cardiale MRI in het bijzonder, met als aandachtsgebieden: kransslagaderaandoeningen en hartspierziekten. Hij richt zich daarbij vooral op volwassenen met verworven of genetische hartziekten.
Als hoogleraar in Nijmegen zal Nijveldt bestaand onderzoek in de cardiale betrokkenheid van systeemziekten en genetische ziekten uitbouwen en nieuw onderzoek opzetten op het gebied van cardiale beeldvorming en in het bijzonder de MRI in de diagnostiek en besluitvorming van meervats coronairlijden en inflammatoire hart- en vaatziekten.
Nijveldt geeft onderwijs aan studenten van de opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen over algemene cardiologie, acute coronaire syndromen en cardiale beeldvorming. In het ziekenhuis geeft hij onderwijs aan coassistenten en arts-assistenten over cardiale beeldvorming, en dat doet hij ook binnen en buiten Nederland voor artsen in opleiding tot cardioloog, collega-cardiologen en radiologen.
Nijveldt (Amsterdam, 1977) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam (1996-2002). Van 2003 tot 2008 werkte hij aan onderzoek naar de waarde van MRI na een acuut hartinfarct en het effect van stamceltransplantatie na een hartinfarct in het Amsterdam UMC (locatie VUmc).
Nijveldt specialiseerde zich op het gebied van de Cardiologie in onder meer het OLVG (locatie West, Amsterdam) en het Amsterdam UMC (locatie VUmc), verdiepte zich in de echocardiografie en cardiale CT, en werkte een jaar als postdoctoraal onderzoeker in het Duke Cardiovascular Magnetic Resonance Center (Durham, NC, USA).
In 2013 volgde zijn registratie als cardioloog, gespecialiseerd in cardiovasculaire beeldvorming (CT, MRI, echocardiografie, nucleaire beeldvorming). Van 2013 -2017 werkte Nijveldt als beeldvormend cardioloog in het Amsterdam UMC (locatie VUmc). Sinds 2017 werkt Nijveldt als beeldvormend cardioloog in het Radboudumc.
www.radboudumc.nl/personen/robin-nijveldt
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Pieter Lomans

persvoorlichter

06 3197 0558

Meer nieuws


Mutaties in het SPOP gen veroorzaken twee verschillende syndromen met verstandelijke beperking Onderzoekers Radboudumc vinden gen met twee gezichten

28 februari 2020

Na een jarenlange medische speurtocht hebben onderzoekers van het Radboudumc en hun Zwitserse collega’s de oorzaak gevonden van twee zeldzame aandoeningen die een verstandelijke beperking met bijzondere gelaatskenmerken veroorzaakt.

lees meer

Coronavirus maatregelen Radboudumc

27 februari 2020

Het Radboudumc is goed voorbereid op patiënten met het nieuwe coronavirus (COVD-19). We hebben alle protocollen klaar mochten mensen met een verdenking op besmetting zich aandienen.

lees meer

Arnt Schellekens benoemd tot hoogleraar Verslaving en Psychiatrie

26 februari 2020

Arnt Schellekens is met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot hoogleraar Verslaving en Psychiatrie aan het Radboudumc.

lees meer

ImmUniverse wil meer individuele en ziekteoverstijgende aanpak immuun-gemedieerde ontstekingsziekten Europees project speurt naar gemeenschappelijke biomarkers voor colitis ulcerosa en atopische dermatitis

25 februari 2020

Het Radboudumc gaat met 25 Europese partners de onderliggende ziektemechanismen van Colitis ulcerosa en Atopische dermatitis onderzoeken om de diagnose en behandeling van patiënten met deze aandoeningen te verbeteren.

lees meer

Jurgen Fütterer benoemd tot hoogleraar Beeldgestuurde Oncologische Interventies

25 februari 2020

Jurgen Fütterer is met ingang van 1 december 2019 benoemd tot hoogleraar Beeldgestuurde Oncologische Interventies aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is expert op het gebied van beeldvormingstechnieken bij kanker, beeldgestuurde interventies en robotica.

lees meer