Nieuws Veertien Radboud-onderzoekers in de lijst van meest geciteerde wetenschappers
21 november 2019

Web of Science maakte de 1% meest geciteerde wetenschappers van de periode 2008-2018 bekend. Maar liefst acht wetenschappers van Radboudumc haalden de lijst, en zes van Radboud Universiteit.

Web of Science is een platform waarop de artikelen uit zo’n 11.000 wetenschappelijke tijdschriften te vinden zijn. De lijst van meest geciteerde wetenschappers omvat alle wetenschappelijke artikelen die tussen 2008 en 2018 op Web of Science gepubliceerd zijn, en hoe vaak die geciteerd zijn. Een citatie betekent dat een wetenschappelijk artikel genoemd wordt door een ander. Over het algemeen geldt dat hoe meer citaties een artikel krijgt, hoe relevanter het is. En hoe meer veel geciteerde artikelen een wetenschapper schrijft, hoe relevanter en toonaangevender de onderzoeker.

De lijst van de 1% meest geciteerde onderzoekers bevat in totaal 6.217 wetenschappers uit 60 landen. Nederland beslaat wereldwijd de 7e plaats, maar werd ten opzichte van vorig jaar ingehaald door Canada. Wij zijn erg trots op de 14 wetenschappers die namens Radboudumc en Radboud Universiteit op de lijst staan:
Bart-Jan Kullberg, Christian Beckmann, Frank van de Veerdonk, Hendrik Stunnenberg, Jacques Meis, Jan Buitelaar, Jos Van der Meer, Leo Joosten, Mihai Netea, Mike Jetten, Mikhail Katsnelson, Ole Jensen, Pascal Fries, Robert Oostenveld.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Prof dr Bart-Jan Kullberg nieuwe voorzitter Gezondheidsraad

6 december 2019

Prof. dr. Bart-Jan Kullberg wordt per 1 januari 2020 voorzitter van de Gezondheidsraad. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.

lees meer

Grote gevolgen voor kwaliteit van leven bij kinderen met psoriasis nu bewezen Dermatologen Marieke Seyger en Finola Bruins in het Jeugdjournaal, 19.00u, NPO3

6 december 2019

Onderzoek wijst uit dat bij kinderen met psoriasis de meeste verbetering in kwaliteit van leven optreedt als hun huidafwijkingen door behandeling met minimaal 90% afnemen.

lees meer

Cardiologe Angela Maas meest invloedrijke vrouw in Nederland Angela Maas uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw in Nederland door Opzij Top100

3 december 2019

Prof. dr. Angela Maas is op 2 december uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw in Nederland tijdens het jaarlijkse Opzij Top 100-event, waarin invloedrijke vrouwen in tien verschillende categorieën worden verkozen.

lees meer

Geen brancard, maar stoel op Spoedeisende Hulp HAN-studenten onderzoeken gebruik behandelstoel voor opname

3 december 2019

Patiënten die in het Radboudumc worden opgenomen op de Spoedeisende Hulp krijgen tijdelijk - waar mogelijk - de keuze tussen behandelstoel of reguliere brancard.

lees meer

Community Psoriasis live

3 december 2019

Op 1 december is de online community Psoriasis live gegaan. In deze community kunnen kinderen, jongeren en jongvolwassenen met psoriasis en hun ouders met elkaar in contact komen.

lees meer