Nieuws Veertien Radboud-onderzoekers in de lijst van meest geciteerde wetenschappers
21 november 2019

Web of Science maakte de 1% meest geciteerde wetenschappers van de periode 2008-2018 bekend. Maar liefst acht wetenschappers van Radboudumc haalden de lijst, en zes van Radboud Universiteit.

Web of Science is een platform waarop de artikelen uit zo’n 11.000 wetenschappelijke tijdschriften te vinden zijn. De lijst van meest geciteerde wetenschappers omvat alle wetenschappelijke artikelen die tussen 2008 en 2018 op Web of Science gepubliceerd zijn, en hoe vaak die geciteerd zijn. Een citatie betekent dat een wetenschappelijk artikel genoemd wordt door een ander. Over het algemeen geldt dat hoe meer citaties een artikel krijgt, hoe relevanter het is. En hoe meer veel geciteerde artikelen een wetenschapper schrijft, hoe relevanter en toonaangevender de onderzoeker.

De lijst van de 1% meest geciteerde onderzoekers bevat in totaal 6.217 wetenschappers uit 60 landen. Nederland beslaat wereldwijd de 7e plaats, maar werd ten opzichte van vorig jaar ingehaald door Canada. Wij zijn erg trots op de 14 wetenschappers die namens Radboudumc en Radboud Universiteit op de lijst staan:
Bart-Jan Kullberg, Christian Beckmann, Frank van de Veerdonk, Hendrik Stunnenberg, Jacques Meis, Jan Buitelaar, Jos Van der Meer, Leo Joosten, Mihai Netea, Mike Jetten, Mikhail Katsnelson, Ole Jensen, Pascal Fries, Robert Oostenveld.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Satish Lubeek, dermatoloog ‘Een verdachte plek op je huid… ga naar de huisarts!’

28 mei 2020

Het aantal diagnoses van kanker is in coronatijd gehalveerd. De daling bij huidkanker was daarbij het grootst. ‘Dat hebben wij hier echt gemerkt’, zegt dermatoloog Satish Lubeek. En hij benadrukt: ‘Heb je een verdacht plekje, ga naar de huisarts!’

lees meer

Het zorgmodel van de toekomst voor chronische neurologische zorg Bas Bloem beschrijft innovatief model aan de hand van de ziekte van Parkinson

28 mei 2020

Mensen met een chronische neurologische aandoening hebben veel baat bij een patiëntgerichte benadering waarin verschillende vormen van zorg optimaal geïntegreerd zijn. Dit schrijft Bas Bloem van het Radboudumc in een artikel voor The Lancet Neurology.

lees meer

Wegafsluiting Geert Groteplein Noord vrijdag 29 mei

27 mei 2020

Op vrijdag 29 mei is het Geert Groteplein Noord afgesloten voor autoverkeer.

lees meer

Extra maatregel toegang Radboudumc Uitbreiding zorg brengt meer mensen in ons huis. Extra maatregel ingevoerd.

27 mei 2020

De uitbreiding van onze zorg brengt meer mensen in ons huis. Om risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen voeren we een aangescherpte check uit bij alle ingangen.

lees meer

Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer

Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer