Nieuws Vragen naar aanleiding van EenVandaag uitzending
19 december 2019

In EenVandaag is vandaag aandacht voor een arts van de afdeling medische oncologie die sinds enkele maanden niet meer bij ons actief is. Er waren verschillende signalen van collega’s en patiënten dat de arts niet meer voldeed aan de door ons gestelde (hoge) kwaliteitseisen, op medisch inhoudelijk gebied en op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap.

We hebben dit, na gesprekken met deze arts, verder laten onderzoeken door een commissie in het kader van de regeling Mogelijk disfunctioneren medisch specialisten. Mede op basis van het advies is besloten de arbeidsovereenkomst te gaan ontbinden. Uiteraard is dit ook aan de inspectie (IGJ) gemeld.

Om de zorg voor onze patiënten optimaal voort te zetten, zijn alle patiënten van deze arts overgenomen door andere artsen. We hebben de patiënten en oud-patiënten van deze arts eind september via een brief geïnformeerd. Daarnaast zijn we onmiddellijk gestart met een onderzoek. We hebben onze werkwijze afgestemd met de inspectie. Alle dossiers van patiënten waarvan deze arts hoofdbehandelaar was, worden bestudeerd, onder leiding van een externe deskundige, om te kijken of goede zorg is verleend.

Over de uitkomsten van het onderzoek kunnen we nu nog niets zeggen, die verwachten we in februari 2020. Uiteraard zullen we, als het onderzoek nieuwe informatie oplevert, patiënten of nabestaanden onmiddellijk informeren. Mocht u desondanks nu reeds vragen hebben dan kunt u bellen met telefoonnummer:
(024) 361 90 05 (dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur). Op dinsdag 24 december en vrijdag 27 december zijn we bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Eerste en tweede kerstdag zijn we via dit nummer niet bereikbaar.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Meniscusprothese van ATRO Medical ontvangt FDA Breakthrough Designation

22 januari 2020

ATRO Medical BV, een spin-off van het Radboudumc en DSM, heeft voor de Trammpolin meniscusprothese een Breakthrough Device Designation ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De toekenning kan de toegang tot de Amerikaanse markt versnellen.

lees meer

57% van zorgpersoneel Radboudumc tegen griep gevaccineerd Opnieuw stijging vaccinatiegraad seizoensgriep

22 januari 2020

In 2019 is 57% van het zorgpersoneel van het Radboudumc gevaccineerd tegen de seizoensgriep. Het percentage is gestegen ten opzichte van 2018, toen 53,4 procent zich liet inenten tegen de griep.

lees meer

Bas Bloem vandaag te gast bij 5 Uur Live

21 januari 2020

De neuroloog is samen met Ernst Daniël Smid te gast om te praten over Parkinson

lees meer

Anne Speckens bij de Boeddhistische Blik NCRV Zondag 19 januari Boeddha's in het Westen deel 2, NCRV, NPO2, 15.25 uur

16 januari 2020

Zondag 19 januari is deel 2 te zien van de Boeddhistische Blik, Boeddha's in het Westen. Anne Speckens wordt daarin ook geïnterviewd o.a. over Mindfulness.

lees meer