Nieuws Vragen naar aanleiding van EenVandaag uitzending
19 december 2019

In EenVandaag is vandaag aandacht voor een arts van de afdeling medische oncologie die sinds enkele maanden niet meer bij ons actief is. Er waren verschillende signalen van collega’s en patiënten dat de arts niet meer voldeed aan de door ons gestelde (hoge) kwaliteitseisen, op medisch inhoudelijk gebied en op het gebied van communicatie en persoonlijk leiderschap.

We hebben dit, na gesprekken met deze arts, verder laten onderzoeken door een commissie in het kader van de regeling Mogelijk disfunctioneren medisch specialisten. Mede op basis van het advies is besloten de arbeidsovereenkomst te gaan ontbinden. Uiteraard is dit ook aan de inspectie (IGJ) gemeld.

Om de zorg voor onze patiënten optimaal voort te zetten, zijn alle patiënten van deze arts overgenomen door andere artsen. We hebben de patiënten en oud-patiënten van deze arts eind september via een brief geïnformeerd. Daarnaast zijn we onmiddellijk gestart met een onderzoek. We hebben onze werkwijze afgestemd met de inspectie. Alle dossiers van patiënten waarvan deze arts hoofdbehandelaar was, worden bestudeerd, onder leiding van een externe deskundige, om te kijken of goede zorg is verleend.

Over de uitkomsten van het onderzoek kunnen we nu nog niets zeggen, die verwachten we in februari 2020. Uiteraard zullen we, als het onderzoek nieuwe informatie oplevert, patiënten of nabestaanden onmiddellijk informeren. Mocht u desondanks nu reeds vragen hebben dan kunt u bellen met telefoonnummer:
(024) 361 90 05 (dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur). Op dinsdag 24 december en vrijdag 27 december zijn we bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Eerste en tweede kerstdag zijn we via dit nummer niet bereikbaar.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Nieuwe donorwet van kracht per 1 juli Wat is de impact van deze wet? En wat zijn de grootste misverstanden hierover?

2 juli 2020

Per 1 juli 2020 geldt in Nederland een nieuwe donorwet. Orgaandonatie--coördinator Willem Hordijk licht de impact van de wijziging toe, en neuroloog-intensivist Farid Abdo bespreekt de 5 grootste misverstanden over deze nieuwe wet.

lees meer

Invasieve schimmelinfecties bij influenza en COVID-19

29 juni 2020

In de longen van veel COVID-patiënten op de IC wordt de Aspergillus schimmel aangetroffen. Het lijkt op wat wordt gezien bij influenzapatiënten op de IC, maar op basis van de eerste gegevens lijkt een ernstige schimmelinfectie bij COVID-patiënten minder vaak voor te komen. Alertheid blijft geboden.

lees meer

Langdurige onzekerheid over gehoorverlies bij 12 Nederlandse families opgehelderd

29 juni 2020

De schuldige is één genetische afwijking, die met deze ontdekking meteen een van de meest voorkomende oorzaken van erfelijk gehoorverlies bij Nederlanders is.

lees meer

Versoepeling toegangsbeleid Radboudumc Alleen samen voorkomen we verspreiding van het coronavirus

26 juni 2020

Na de eerste weken met het nieuwe toegangsbeleid voor begeleiders en bezoekers in het Radboudumc, is er nu ruimte gekomen om hierin wat te versoepelen. Dit betekent dat er meer uitzonderingen zijn toegevoegd voor begeleiders en bezoekers. Hier leest u hoe u ons kunt bezoeken.

lees meer

(Thuis) werken tijdens de hittegolf Hoogleraar Fysiologie Maria Hopman geeft 4 tips

25 juni 2020

Nu veel mensen thuis werken, en op de thuiswerkplek meestal geen airco is geïnstalleerd, vragen we ons af: hoe kunnen we tijdens de hittegolf toch goed werken? Hoogleraar Fysiologie Maria Hopman geeft tips waar u écht wat aan hebt. Zoals: ‘Stel jezelf juist bloot aan de warmte’.

lees meer