Nieuws Wereldkankerdag twee keer zoveel kankergevallen als 30 jaar geleden
4 februari 2019

Vandaag, 4 februari is het Wereldkankerdag. 116.000 Nederlanders kregen vorig jaar te horen dat ze kanker hebben. Dat is twee keer zoveel als 30 jaar geleden. Gisteravond was Koos van der Hoeven, hoogleraar Medische Oncologie, te gast bij het radioprogramma Met het oog op morgen, om de achtergronden van deze statistieken te bespreken.

Hij vertelt hier onder meer over de oorzaak van de verdubbeling van het aantal kankerpatiënten in dertig jaar. Hij gaat in op de mogelijkheden van immuuntherapie en op de aandacht voor late effecten van kanker. Hij betoogt dat de overheid  meer mag uitgeven aan preventie, dat is nu een bedrag van 10 miljoen euro terwijl  er 2 miljard binnenkomt op accijnzen. Koos geeft ook antwoord op de vraag of hij zelf bang is voor kanker.

Beluister hier de uitzending.

 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Niets te gek voor de patiënt; ook niet tijdens de Vierdaagse Ook voor patiënten een leuke Vierdaagse-intocht

19 juli 2019

Ook dit jaar heeft een team van vrijwilligers, logistiek medewerkers, beveiligers, artsen en verpleegkundigen onder de bezielende leiding van gastheer Jan Jaap Schmitz ervoor gezorgd dat ook onze patiënten een gezellige intocht konden beleven. En met DJ Jos erbij kon de dag niet meer stuk.

lees meer

Invoering één landelijk waarschuwingssysteem maakt kinderafdelingen nog veiliger Professionals kindzorg in Nederland verwachten veel van ‘Dutch PEWS’

19 juli 2019

Signaleringssysteem 'Dutch Pews' kan onderbuik gevoel van ouders 'meenemen' naast vitale functies van opgenomen kinderen in signaleringssysteem.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Jos Wessels: sinds 2014 DJ op het Radboudterras tijdens de intocht

19 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen.

lees meer

Eerste resultaten Vierdaagse Onderzoek 2019 bekend

19 juli 2019

De eerste resultaten van het onderzoeksteam van Prof. Maria Hopman van het Radboudumc zijn bekend.

lees meer

Nieuwe richtlijnen voor het meten van de functie van bloedvaten

19 juli 2019

Fysioloog Dick Thijssen heeft met internationale collega’s een nieuwe richtlijn voor het meten van de bloedvatfunctie gepubliceerd in het European Heart Journal.

lees meer

Collega's Radboudumc en hún Vierdaagse Ricardo Eeren: een jongensdroom in het teken van veiligheid

17 juli 2019

We hebben 4 collega’s gevraagd om in 4 vragen aan te geven wat hun betrokkenheid is bij de Vierdaagse. Dat geeft leuke, mooie en ontroerende verhalen. Afl. 2 Beveiliger Ricardo Eeren: Veiligheid vóór alles!

lees meer