Nieuws 70 procent van medewerkers Radboudumc laat zich vaccineren tegen griep
15 december 2020

Dit jaar heeft maar liefst 70% van de medewerkers van het Radboudumc met direct patiëntencontact zich tegen griep (influenza) laten vaccineren. ‘Dat is een ongekend hoog percentage waar we heel erg trots op zijn’, zegt Nannet van der Geest, bedrijfsarts en projectleider van de griepvaccinatiecampagne. In 2019 behaalde het Radboudumc een vaccinatiegraad van 57%.

Dit seizoen zijn in totaal 4.501 vaccinaties gezet in het Radboudumc. Opvallend is dat de helft (2.270) van alle vaccinaties dit seizoen door directe collega’s is gegeven. Dit aantal is met bijna 60% gestegen ten opzichte van 2019 (1.296 vaccinaties). Nannet van der Geest: ‘Het elkaar vaccineren op de afdeling hebben we stevig gepromoot bij zorgafdelingen om de drempel zo laag mogelijk te maken en de aanloop naar de centrale priklocaties te beperken vanwege de coronamaatregelen. We hebben gemerkt dat het goed werkt. We beschouwen dit als een belangrijke factor voor het succes van de campagne.’

Bijzonder jaar

Door de COVID-19-pandemie is het een bijzonder jaar. Nannet van der Geest zegt hierover: ‘Een hoge vaccinatiegraad is dit seizoen van nog groter belang omdat we zowel met COVID-19 als influenza te maken hebben. Niet alleen ter bescherming van onze kwetsbare patiënten, maar nadrukkelijk ook om deze winter voldoende handen aan het bed te houden.’
 

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer