Nieuws Hein van Onzenoort afdelingshoofd Apotheek
2 december 2020

Dr. Hein van Onzenoort is per 1 februari 2021 benoemd tot afdelingshoofd Apotheek van het Radboudumc. Hein is nu gevestigd apotheker en afdelingshoofd in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Mark Janssen, lid Raad van Bestuur van het Radboudumc is blij met de komst van Hein van Onzenoort: ‘In de afgelopen jaren heeft de afdeling Apotheek een visie ontwikkeld op integrale farmaceutische zorg en brengt deze ook al deels in praktijk. Met zijn eigentijdse kijk op het vak zal Hein deze visie verder ontwikkelen, implementeren en uitdragen. Zijn ervaring en verbindende leiderschapsstijl passen goed bij de ambitie om de interne en externe samenwerkingsverbanden te borgen en versterken. Met zijn affiniteit voor wetenschappelijk onderzoek zal hij de wereld van zijn onderzoekers goed begrijpen en verder brengen.'

Hoog ambitieniveau

Hein van Onzenoort (42) is opgeleid tot apotheker in Utrecht en tot ziekenhuisapotheker in Maastricht waar hij ook is gepromoveerd op behandelstrategieën bij hypertensie. Zijn onderzoek richt zich op veiligheid in het algemeen en meer specifiek op medicatieveiligheid als gevolg van het volgen van verbeterende strategieën, patiënt empowerment en IT-mogelijkheden. Van 2009 tot 2018 werkte Hein als ziekenhuisapotheker in het Radboudumc. Hij verliet het Radboudumc om in het Amphia Ziekenhuis in Breda afdelingshoofd te worden.
Landelijk is Hein actief als lid van de Raad Kwaliteit van de Federatie van Medisch Specialisten.
Hein van Onzenoort over zijn benoeming: ‘Ik heb er veel zin in. Ik ken het Radboudumc goed en weet dat je laagdrempelig met veel collega’s samenwerkt om de zorg vorm te geven. De afdeling Apotheek heeft een hoog ambitieniveau om daarin een volgende stap te zetten. Dat vind ik een mooie uitdaging.'

Afdelingsleiding

Samen met bedrijfsleider Bart van Holsteijn vormt Hein van Onzenoort vanaf 1 februari 2021 de afdelingsleiding van de Apotheek. Hij volgt drs. Remco de Jong op, die na aankondiging eerder dit jaar in september zijn functie als afdelingshoofd neerlegde. Bart van Holsteijn heeft tijdelijk de eindverantwoordelijkheid voor de Apotheek overgenomen en de functie van gevestigd apotheker is tijdens deze periode vervuld door Judith Derijks.

De Raad van Bestuur dankt Bart van Holsteijn en Judith Derijks alvast voor hun inspanningen ter overbrugging van deze tijd en wenst Hein van Onzenoort veel succes.  

 

Meer nieuws


Tuberculosevaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen COVID-19 Eerste resultaten BCG-PRIME studie

18 januari 2021

Het BCG-vaccin biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen ziekteverschijnselen door COVID-19. Dat zijn de eerste resultaten van de BCG-PRIME studie onder 6132 kwetsbare patiënten van 60 jaar en ouder.

lees meer

Is het mogelijk om je pijngrens te beïnvloeden?

15 januari 2021

Pijnonderzoeker Esmeralda Blaney Davidson geeft antwoord bij de Universiteit van Nederland

lees meer

Grote regionale verschillen bij euthanasie

15 januari 2021

In sommige Nederlandse gemeenten komt euthanasie soms tot zeven keer vaker voor dan in andere gemeenten blijkt uit onderzoek.

lees meer

Films van LUX kijken vanuit je ziekenhuisbed in het Radboudumc

14 januari 2021

Een bezoek aan het filmtheater brengen vanuit het ziekenhuisbed? LUX en Blue Zone van het Radboudumc maken het mogelijk. Patiënten kunnen vanaf donderdag 14 januari arthouse-films van LUX via filmplatform Picl bekijken.

lees meer