Nieuws Herma Renkema benoemd tot Chief Early Development Officer bij Khondrion
3 juli 2020

Khondrion, een spin-off van het Radboudumc, heeft Herma Renkema per 1 juli 2020 benoemd tot Chief Early Development Officer. Ze zal zich sterk richten op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor mitochondriële ziekten.

Herma Renkema is al sinds 2016 als onderzoeker werkzaam bij Khondrion. Ze wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor de preklinische ontwikkelingsstrategie en de dagelijkse gang van zaken in de laboratoria van Khondrion. Renkema heeft als medisch bioloog een grote expertise opgebouwd op het gebied van de mitochondriële biochemie. Voordat ze bij Khondrion kwam, was ze verbonden aan de Universiteit Amsterdam, The Institute of Medical Technology in Tampere, Finland en het Radboudumc. Ze heeft meer dan veertig publicaties over mitochondrieel onderzoek op haar naam.


 
Nieuwe medicijnen ontwikkelen
“Khondrion bevindt zich momenteel in een spannende ontwikkelfase”, zegt Renkema, “De focus ligt op het beschikbaar maken van nieuwe behandelingen voor patiënten met mitochondriële aandoeningen. Tot dusver zijn we in staat geweest om de pijplijn met potentiële medicijnen snel te ontwikkelen. Met het hele team gaan we daar geconcentreerd mee door, met het doel de kwaliteit van leven van deze groep patiënten zo snel mogelijk te verbeteren.”
 
Goede voortgang
Jan Smeitink, CEO van Khondrion: “Herma Renkema beschikt over veel biochemische kennis die van grote waarde is voor ons bedrijf. Als lid van het management, met de verantwoordelijkheid om nieuwe producten aan onze pijplijn toe te voegen, zal ze een belangrijke rol gaan spelen in de verder ontwikkeling van het bedrijf. Daarnaast maakt Khondrion goede voortgang met het medicijn Sonlicromanol, dat momenteel in onderzoeksfase IIb zit voor de behandeling van enkele mitochondriële aandoeningen.
Hier meer info
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Radboudumc-onderzoek leidt tot vereenvoudigde dosis hiv-medicijn voor kinderen

5 augustus 2020

Resultaten zijn opgenomen in de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO

lees meer

Oncologische zorg minder goed bereikbaar voor mensen met een verstandelijke beperking

3 augustus 2020

Mensen met een verstandelijke beperking blijken minder vaak voor oncologische zorg in het ziekenhuis te komen dan mensen zonder een verstandelijke beperking. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van onderzoekers uit het Radboudumc.

lees meer

Hartrevalidatie heeft positief effect op levensverwachting hartpatiënten

30 juli 2020

Studie toont aan dat hartrevalidatie voor veel hartaandoeningen en op elke leeftijd effect heeft

lees meer

Internationaal BCG-vaccin onderzoek tegen COVID-19 bij zorgmedewerkers ook van start in Nederland

30 juli 2020

2000 zorgmedewerkers gezocht voor deelname aan studie naar effect tuberculosevaccin op COVID-19

lees meer

Op naar veiligere vaccins tegen virussen

28 juli 2020

Subsidie voor onderzoek naar door muggen overgedragen ziekten

lees meer

Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en Sengerema Hospital Tanzania bundelen krachten

28 juli 2020

Binnen dit samenwerkingsverband gaan kinderartsen in opleiding uit het Radboudumc stage lopen in Tanzania. Zo doen zij medische ervaring op in een land met weinig medische middelen en een kwetsbare patiëntenpopulatie.

lees meer