Nieuws InScience kaartverkoop gestart, korting voor umc'ers aan de kassa

21 oktober 2020

Het goede nieuws: het wetenschappelijke filmfestival InScience gaat door, en de kaartverkoop voor het zaalprogramma begint 22 oktober om 12:00 voor het grote publiek. Medewerkers van het Radboudumc kunnen op vertoon van hun medewerkerspas korting krijgen – let op: die korting geldt alleen aan de kassa van Lux, niet online.

Omdat het zaalprogramma beperkt zitplaatsen heeft door de coronamaatregelen, kunnen medewerkers van Radboudumc vanaf 21 oktober 12:00, dus 24 uur eerder, al kaarten bestellen via de website. Er is dan alleen geen medewerkerskorting beschikbaar.

De kaartverkoop voor het online filmprogramma begint in de week van het festival, op 11 november om 22:00. Vanaf dan, tot en met 22 november, kunnen alle online films 'on demand' bekeken worden à €6 per stuk. Bekijk hier alvast het programma in het Nederlands of Engels.

Wijzigingen in het programma

Het minder goede nieuws is dat ondanks alle flexibiliteit van de organisatie, er toch wat wijzigingen zullen zijn in het programma n.a.v. de laatste persconferentie rondom de coronamaatregelen. Die wijzigingen zijn vooral ingegeven door de wens minder vrijwilligers bij elkaar te brengen en reisbewegingen te minimaliseren. Samengevat komt het neer op het volgende:

  • Het filmprogramma in de zalen van LUX, blijft gehandhaafd zoals het staat in het programma, maar de nagesprekken in de zalen worden geschrapt en vervangen door vooraf opgenomen interviews en/of lezingen. Omdat die veranderingen nu worden toegepast, kan het programma nog enigszins wijzigen op dit punt.
  • De interactieve tentoonstelling Do You Know The Way To Utopia is geannuleerd, maar twee onderdelen daarvan worden nog wel aan het online programma toegevoegd.
  • Er zijn ook satellietfestivals buiten Nijmegen; die vinden ook gewoon plaats. Kijk voor de laatste informatie daarover op de website.

Radboudumc op InScience

Wat ook goed nieuws is, is dat er nog steeds Radboudumc collega’s te bewonderen zijn op InScience – online dan wel. Internist Mihai Netea doet zijn Big Ideas lezing over infectieziekten in interviewvorm, en arts-docent Remco Haringhuizen vertelt over communiceren met patiënten bij de biopic over Oliver Sacks. Rondom de film Hunting for Hedonia geeft Martin Geerlings (neurochirurgie) meer informatie over de techniek van Deep Brain Stimulation, en gaan Rianne Esselink (neurologie) en Saman Vinke (neurochirurgie) in gesprek met het publiek over deze behandeling.

  • Medewerkers
  • Intranet