Nieuws Jan Peter Rake medisch directeur Radboudumc Amalia kinderziekenhuis
30 oktober 2020

Dr. Jan Peter Rake wordt per 1 februari a.s. de nieuwe medisch directeur van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Jan Peter Rake (52) is kinderarts en nu medisch manager van de polikliniek Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG en kinderarts bij de Stichting KinderThuisZorg. Eerder was hij medisch manager Kindergeneeskunde in het Martini ziekenhuis.

Bertine Lahuis, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc is blij met de benoeming: ‘Jan Peter Rake heeft brede ervaring als kinderarts zowel in een academische setting als ook het transmurale veld. Hij staat bekend om zijn verbindende eigenschappen in het zorgveld van kinderen. Wij hebben er alle vertrouwen in met hem de volgende stap in de ontwikkeling van ons Amalia kinderziekenhuis en in ons netwerk te zetten.’

Samen met Nienke Plass -Verhagen vormt Jan Peter Rake vanaf 1 februari de directie van  het Amalia kinderziekenhuis. Hij volgt daarmee Kees Noordam op.

Jan Peter Rake: ‘Ik heb er enorm veel zin in. Ik zie de potentie van het Amalia kinderziekenhuis, en speel graag een rol in de ontwikkelingen binnen het Amalia zelf, maar ook in de regio en landelijk. Zodat kinderen overal de juiste zorg krijgen. Ik zie ernaar uit om dit samen met Nienke en alle collega’s verder vorm te geven.’

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Breinblog Donders Wonders wint prijs voor wetenschapscommunicatie

1 december 2020

Het wetenschapsblog Donders Wonders van het Donders Instituut heeft de Communication Award gewonnen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), op het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW).

lees meer

Niet uitgerijpte bloedcellen wijzen al vroeg op ernstig beloop COVID-19

30 november 2020

De aanwezigheid van bepaalde niet uitgerijpte celtypen in bloed geven al vroeg aan dat COVID-19 zich gaat ontwikkelen tot een ernstige ziekte. Dat schrijft een Duits-Nederlands team met onderzoekers van de afdeling Intensive Care (IC) van het Radboudumc in het wetenschapsblad Immunity.

lees meer

Onderzoek Radboudumc: longen na COVID-19 herstellen in meeste gevallen goed Uitgebreide gezondheids­evaluatie drie maanden na herstel van COVID-19

25 november 2020

Bij ernstige COVID-19-patiënten herstelt het longweefsel in de meeste gevallen goed. Dit blijkt uit onderzoek van het Radboudumc, gepubliceerd in Clinical Infectious Diseases. Opvallende conclusie: patiënten die door de huisarts werden doorverwezen, herstellen slechter dan IC-patiënten.

lees meer

Nieuw inzicht in werking hydroxychloroquine ondergraaft het gebruik ervan bij COVID-19

23 november 2020

Het is onwaarschijnlijk dat hydroxychloroquine gunstig is bij het bestrijden van virale infecties, waaronder het coronavirus SARS-CoV-2. De bevindingen van Radboudumc-onderzoekers, al eerder gedeeld via MedRxiv, zijn nu gepubliceerd in Cell Reports Medicine.

lees meer

Patrick Jeurissen lid Wetenschappelijke Adviesraad voor Europese commissie over gezondheidszorgbeleid bij pandemieën

20 november 2020

De hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg is benoemd als lid van de Wetenschappelijke Adviesraad voor de pan-Europese commissie ‘Gezondheid en duurzame ontwikkeling’. Deze commissie verdiept zich in gezondheidszorgbeleid in het licht van pandemieën.

lees meer