Nieuws Mondneusmaskers voor alle bezoekers patienten studenten en medewerkers
2 oktober 2020

Met ingang van maandag 5 oktober vraagt het Radboudumc aan alle medewerkers, studenten, patiënten en bezoekers (vanaf 13 jaar) om een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes van het ziekenhuis. Het gaat om ruimtes die vrij toegankelijk zijn voor patiënten en bezoekers, zoals de gangen, liften, trappenhuizen, toiletruimtes, wachtruimtes en restaurants. Deze maatregel volgt op het landelijke advies om mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes en is extra op de maatregelen die we al hebben.

Patiënten en bezoekers wordt gevraagd zelf een (niet-medisch) mondkapje mee te nemen. Bovendien gaan Radboudumc-medewerkers met direct patiëntencontact een chirurgisch mondneusmasker dragen als zij in contact komen met een patiënt op minder dan 1,5 meter afstand.

Toegangsregels blijven van kracht

Het strikte toegangsbeleid voor patiënten en bezoekers blijft onverminderd van kracht. Iedereen die het Radboudumc binnenkomt, beantwoordt een uitgebreide vragenlijst over de gezondheid. Wie geen corona-gerelateerde klachten heeft, krijgt met een groene dagpas vrij toegang. Wie op één of meer van de vragen naar klachten ‘ja’ moet antwoorden, mag het Radboudumc niet binnen. Uitzondering hierop geldt voor patiënten met klachten van wie de afspraak in afstemming met de behandelend arts door kan gaan. Deze patiënten krijgen bij de ingang van het ziekenhuis een chirurgisch mondneusmasker en worden op de afdeling met passende veiligheidsmaatregelen ontvangen.

Nog steeds geldt de regel dat we patiënten vragen om bij voorkeur zonder begeleiding naar het ziekenhuis te komen als dat kan. Patiënten die toch graag iemand meenemen, mogen maximaal één begeleider (zonder klachten) meenemen. Ook opgenomen patiënten mogen maar één dezelfde bezoeker per dag ontvangen.

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer