Nieuws Radboudumc wacht met afschaffen mondkapjes

16 maart 2023

Afgelopen vrijdag kwam in het nieuws dat het kabinet heeft besloten om per direct alle coronamatregelen af te schaffen. In het Radboudumc schaffen we de mondkapjes op patiëntenzorglocaties echter nu nog niet af. We wachten daarmee tot maandag 27 maart, als de besmettingspiek van griep én corona naar verwachting achter ons ligt. 

We hebben ons de afgelopen drie jaar samen ingespannen om kwetsbare patiënten te beschermen en ziekteverzuim onder medewerkers te beperken, zodat we zorg kunnen blijven verlenen. Met de huidige besmettingspieken van griep en corona lukt dat maar nèt. Daarom vinden we het nu geen goed moment om de mondkapjes af te schaffen.   

Per 27 maart verdwijnt het verplichte mondkapje op poliklinieken en (verpleeg)afdelingen. Vanaf dat moment vragen we iedereen met klachten die passen bij een luchtweginfectie of verkoudheid om thuis te blijven als het kan. Wie toch naar het Radboudumc moet komen, wordt verzocht om een mondkapje te dragen. Die blijven we daarom verstrekken bij de ingangen.

Patiënten die voor een opname komen, stellen we ook na 27 maart enkele gezondheidsvragen om te bepalen of een PCR-test nodig is. In afwachting van de testuitslag en bij een positieve coronatest nemen we patiënten in isolatie op zoals dat ook gebeurt bij bijvoorbeeld griep.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet